top of page
Bli med Aftenposten, møt våren og lev det gode liv i Toscana og Roma
A-Kortet Logo sort (004).jpg

21. - 25. april 2022
5 dager / 4 netter

For mange er Toscana typisk for den italienske kulturen. Her slo etruskerne seg ned og det var de som brakte sivilisasjonen til Roma. I Toscana finnes det fortsatt små og store byer som er nesten uforandret siden middelalderen. Her finnes murer og tårn med rosa og blekgylne steiner, et tilfluktssted preget av ro og skjønnhet i en stadig mer hektisk verden. Og vi skal bo like ved en av disse gamle byene.
Montepulciano heter byen vi skal bo under oppholdet i Toscana. Gammel by med intakt ringmur rundt hele og kort vei til blant annet en av de mest kjente byene i Toscana, nemlig Siena.

 

Det toskanske kjøkkenet er ypperlig i all sin enkelhet, en gastronomisk kunst mer enn bare det å lage mat for å overleve. Ingrediensene blir behandlet på en ukomplisert, men veldefinert måte, slik at deres smaksegenarter blir forsterket uten at de begraves i kompliserte sauser eller garnityr. Noe av dette skal vi oppleve under våre lunsjer og middager. Den runde, strådekkede flasken som inneholder chianti, kommer fra Toscana og er blitt et symbol for italiensk vin verden over. Men selv om den uten tvil er den mest populære av alle vinene i regionen, er chiantien bare en av de mange toskanske viner som bør smakes.

I tillegg til å nyte god mat og drikke og ikke minst reise rundt å lære historien å kjenne, skal vi leie el-sykler og ta oss frem på egenhånd i landskapet. For de som ikke ønsker å sykle, kan vi anbefale fine vandreturer gjennom og langs vinrankene der vi skal bo. Eller ja takk, begge deler.

Siste natten tilbringer vi i Roma og vi skal bo midt i det historiske sentrum av Roma med kort gangavstand til alle severdighetene. Vi får tid til en byvandring med en norsktalende guide før vi ender opp på en hyggelig restaurant på Piazza Navona, i hjertet i sentrum av Roma.
 

Turens initiativtager og reiseleder er Anne Porsmyr. 

Høydepunkter:

 • Bo luksuriøst på en autentisk vingård, mellom oliventrær og drueranker. Må bare oppleves!

 • Lekkert svømmebasseng i olivenlunden

 • Sykkeltur med el-sykkel i Toscanas vakre landskap

 • Vandreturer i vakkert landskap preget av små vingårder

 • Et døgn med opplevelser i Romas historiske sentrum

 • Mange gode måltider inkludert

Dagsprogram

Dag 1 – Torsdag 21. april

Avreise fra Gardermoen kl. 1305 med Lufthansa til Frankfurt. Flybytte og videre til Pisa hvor vi ankommer kl. 1745. Her blir vi møtt av vår sjåfør som kjører oss til vårt bosted kun få kilometer fra byen Montepulciano.

Under oppholdet i Toscana skal vi bo på Villa di Nottola. Se gjerne www.villadinottola.com

Etter innsjekk slapper vi av og møtes igjen til en felles middag på stedet vi bor.
Middag inkludert.

 

Dag 2 – Fredag 22. april

God morgen Toscana! Etter en god og lang frokost står el-syklene klare og vi er på vei til Montepulciano for en liten byvandring og en typisk god toscansk lunsj (betales på stedet) på en av byen koselige restauranter. Hjemveien tar vi på strak arm og med godt mot ankommer vi vårt bosted litt ut på ettermiddagen. For de som ønsker det, vil det bli lagt opp til en liten vandretur i områdene rundt der vi bor. Middag inntas på hotellet. Frokost og middag inkludert.

Dag 3 – Lørdag 23. april

Etter frokost gjør vi oss igjen klare for en vandretur i områdene rundt der vi bor. Områdene kryr av fine små stier og veier i de rette omgivelser. Det jobbes med en ettermiddagsutflukt som avsluttes med felles avskjedsmiddag.

Frokost og middag inkludert.

Dag 4 – søndag 24. april

Etter frokost setter vi kursen for Roma og ankommer ved lunsjtid. Drøye 3 timers busstur med stopp underveis. Vi skal under oppholdet i Roma, bo på Hotel Santa Chiara, midt i det historiske sentrum av Roma og kun få meter fra Pantheon. På ettermiddagen møter vi vår norsktalende lokalguide og sammen besøker vi noen av de mest kjente severdighetene som Roma har å by på. Vandreturen avsluttes med en god middag på en av de kjente restaurantene på Piazza Navona.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – mandag 25. april

Frokost. På tide å vende tilbake til Norge og hverdagen. For dere som er tidlig oppe, rekker dere en liten morgenvandring for å si adjø til Roma. Avreise fra hotellet rundt kl. 1030 med kurs flyplassen. Avgang fra Roma med Lufthansa kl. 1325 via Frankfurt og med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1800.

Frokost inkludert.


Pris per person kr 13 950 som inkluderer:
 • Flyreise Oslo-Pisa/Roma-Oslo tur og retur med Lufthansa

 • 3 overnattinger på vingården Villa di Nottola. Se gjerne www.villadinottola.com

 • Sykkelturer og vandreturer iht program

 • Guidet vandring med norsktalende lokalguide i Romas historiske sentrum

 • 1 overnatting på hotel Albergo Santa Chiara. Se gjerne https://www.albergosantachiara.com/en/

 • All transport og utflukter under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet

 • Diverse måltider som beskrevet i dagsprogrammet. 4 frokoster og 4 middager.

 • Tillegg for overnatting i enkeltrom kr 1 950.

Vi søker tilslutningsfly med SAS fra andre flyplasser i Norge, eller fly fra Stavanger og Bergen til Oslo tur/retur. Ta kontakt med oss.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

Minimum antall deltakere er 15.

Vennligst oppgi ditt A-kort nummer ved påmelding (under merknader) dersom du abonnerer på Aftenposten

Les våre Reisevilkår 

Utskriftsvennlig program
bottom of page