top of page

Afrika en vakker dag  

med Tomm Kristiansen

A Kortet_lang_sort_edited.png

Sør-Afrika, Zimbabwe og Botswana

27. oktober - 7. november 2020

12 dager - 11 netter 

tomm kristiansen.jpg

Tomm Kristiansen

Sør-Afrika, dette vakre og dramatiske land med rikdom og fattigdom. Med sinne og latter, dans og skjønnhet. Med viner i verdensklasse og med hele apartheidhistorien rett foran våre øyne. I Sør-Afrika har svart og hvit lagt hatet bak seg og tilgitt hverandre.

"Hva er det med dette landet....så heslig og vakkert. Stanken og de velduftende blomster.

Skuddene og dansen". Slik åpner forfatteren og Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen sin

bok "Mandelas land". Og det er nettopp dette miraklenes land reisen går til.

Reiseakademiet inviterer til en uforglemmelig reise i det sørlige Afrika sammen med

Tomm Kristiansen, som skal fortelle historien. Og historiene.

Han har bodde store deler av sitt voksne liv i Afrika.

Det er en reise gjennom Sør-Afrikas historie, og Nelson Mandelas liv.

Vi starter i Cape Town, kanskje verdens vakreste by. Med båt kommer vi til den berømte

fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt fengslet i 18 år.

Reisen går også til Stellenbosch og Paarl hvor vi smaker oss gjennom Sør-Afrikas

unike viner. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes.

 

Reisen fortsetter til nabolandet Zimbabwe hvor ett av verdens naturlige underverk ligger, Victoria Falls. Det var hit David Livingstone kom og ‘oppdaget’ det gigantiske fossefallet, to kilometer bredt. Hva med et glass champagne på Zambezifloden når solen går ned? En «sundowner». Eller en kanotur?

Fra Victoria Falls drar vi videre til Chobe nasjonalpark i nabolandet Botswana. Langsomt skal vi kjøre med åpne biler inn i bushen for å finne de truede dyrearter. Her hekker 450 eksotiske fugleslag, elefanter vandrer i flokk og på en heldig dag går løver og impalaer, gnuer og leoparder over veien. Vær også forberedt på nysgjerrige bavianer og apekatter.

Vi runder av reisen i Johannesburg, «byen av gull». Der skal vi se det nye Afrika, men også konfronteres med det gamle; kampen mot apartheid. Og treffe dem som overlevde massakren i 1976, da politiet skjøt 700 skolebarn.

Og hele veien skal vi møte storheten dette folket besitter. Smil og tårer, fred og tilgivelse, men også ungdommelig utålmodighet. De håper at alt Mandela lovet dem skal komme.

afrika en vakker dag.jpg

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort.png

Dagsprogrammet

Onsdag 5. februar – Dag 1
Reiser starter på Gardermoen, Oslo med Qatar Airways kl. 16.15. Vi flyr direkte til Doha i Qatar med ankomst lokal tid kl. 0045 natt til fredag. Videre fra Doha kl. 01.45 direkte over det mektige afrikanske kontinent med ankomst Cape Town neste formiddag. Måltider serveres om bord.
  
Torsdag 6. februar – Dag 2
Vi ankommer Cape Town kl. 11.15 lokal tid. På vei mot byen drar vi innom Kirstenbosch botaniske hage med sin skjønnhet og fargeprakt. Vi spaserer gjennom parken til lunsj under trærne. Deretter drar vi til hotellet og gjør en sving innom Cape Towns severdigheter før vi finner våre rom rundt kl. 16.00. City Lodge Waterfront ligger i gangavstand til det pittoreske og yrende handelsstedet Waterfront, med sine mange gode restauranter. Vi spiser vår første middag på en av dem. Lunsj og middag inkludert.

Fredag 7. februar – Dag 3
Denne dagen kjører vi sørover til Afrikas sørvestligste punkt: Kapp Det Gode Håp. Klippen reiser seg opp fra havet, og vi kommer tett på den dramatiske naturen. Her er verdens friskeste luft, og vi kan regne med å komme tett på antiloper og sebraer. 

På vei tilbake spiser vi lunsj på den idylliske vinfarmen Groot Constantia som ble anlagt allerede på sekstenhundretallet. Felles middag om kvelden. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Lørdag 8. februar – Dag 4
Dagen starter med båtreise til den tidligere fangeøya Robben Island, hvor Nelson Mandela tilbragte de fleste av sine fengselsår. Vår guide på øya, var en politisk aktør som levde et farlig liv, skal ta oss med inn der Nelson Mandela satt fengslet og fortelle oss historiene. Vi går den korte turen til steinbruddet der fangene hakket kalkstein, og planla det nye Sør-Afrika. 
Vi er tilbake på Waterfront ved lunsjtid. Lunsj på egenhånd og fri resten av dagen Reiselederne legger opp til felles middag for egen regning for de som vil.  Frokost er inkludert.

Søndag 9. februar – Dag 5
På vei til vinmarkene går vi til gudstjeneste i township'en Gugulethe. Der swinger damene i langsom blues og vi blir tatt hjertelig imot. I Cape-provinsen finner vi noen av de beste vinene Sør-Afrika produserer. Det tar hele dagen, og vi spiser lunsj på ett av vinhusene. Her skal vi få historiene om livet under apartheid, og hvordan frihetstrangen vokste fram. Vi passerer også Victor Vester-fengslet, som Mandela ble løslatt fra i 1990.
Avskjedsmiddagen spiser vi på det historiske og elegante hotellet Mount Nelson om kvelden. Frokost, lunsj og middag er inkludert. 
   
Mandag 10. februar – Dag 6
Vi forlater Cape Town med South African Airways kl. 8.30 direkte til Victoria Falls med ankomst kl. 11.15. Vi kjører gjennom Zimbabwes bushlandskaper og kan se røyken fra fossens vannmasser på lang avstand. 
Det historiske Victoria Falls Hotel i prangende hvitt tar imot og serverer lunsj på terrassen mot fossen. Før det mørkner, går vi om bord i elvebåtene for å ta en drink når solen går ned. Sundowner. Så er vi klare for en bugnende middag i afrikansk sjenerøs gjestfrihet. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Tirsdag 11. februar – Dag 7
Vi krysser nok en grense, på dagstur til Botswana. I Chobe National Park kommer hele Afrikas dyrerike mot oss, og vi er gjester i deres verden. Fra åpne biler får vi dyrene helt innpå, og erfarne guider vet hvor løver og elefanter er. Denne dagen er vi virkelig i Afrika! Vi vender tilbake til Victoria Fall før mørkets frembrudd. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Onsdag 12. februar- Dag 8

Denne morgen går vi i dr. David Livingstones fotspor. Han var den første europeer som oppdaget dette gigantiske fossefall som stuper mer enn hundre meter i avgrunnen. Fossen er to kilometer bred, og vi blir dynket av lunkent yrende vann underveis. 

Om ettermiddagen er det tid til å besøke den pittoreske byen som har vokst opp rundt fossen. Kveldens middag inntas i «Bomaen» på Victoria Safari Lodge, kun en kort busstur unna. Vårt bosted  Gled dere. Frokost og middag er inkludert.

Torsdag 13. februar – Dag 9   
Dette blir en fridag, med adgang til å bade, dra på krokodillefarm og hoppe i strikk! Vi kan også legge opp til en kanotur på Zambezifloden på morgenen, eventuelt å gå tur med løver om ettermiddagen. Det er anledning til å ta taxi, eller sykkel, over broen til Zambia og besøke byen Livingstone på den andre siden. Det er helt frivillig!
Middagen vår siste dag er i den storslagne restaurantsalen Livingstone Room på kvelden. Frokost og middag inkludert.

Fredag 14. februar – Dag 10
Vi forlater Victoria Falls kl. 13.55 med British Airways, direkte til Johannesburg med ankomst kl. 15.35. Vi tar bussen til den nye bydelen Sandton, midt mellom Pretoria og Johannesburg. Vi overnatter på det hyggelige Hotel Balalaika med sin egen tropiske hage. Avskjedsmiddagen tar vi på Sandton Square, like ved den store Mandela-statuen. Frokost og middag inkludert.

Lørdag 15. februar – Dag 11
Etter frokost er det litt tid på egenhånd før vi drar til den svarte bydelen Soweto. Den er full av dramatisk historie fra kamapen mot apartheid, og vi skal møte noen av dem som sto midt i striden. Det var her politiet drepte hundrevis av svarte skolebarn i 1976. Først da våknet verden og forstå hva som skjedde i Sør-Afrika. 
Vi bruker tid i museet til minne om Hector Peterson, det første barnet som ble drept under opptøyene. Vi må være på flyplassen senest kl. 18.00. Flyavgang kl. 20.35 til Doha. Frokost og lunsj inkludert. Det serveres middag på flyet til Doha om kvelden.

Søndag 16 februar – Dag 12
Ankomst Doha kl. 6.30 på morgenen. Videre kl. 9.00 med ankomst Oslo kl. 13.55. Det serveres frokost og lunsj på flyet til Oslo.  

Pris pr. person kr 44 500,- som inkluderer:


- Flyreise Oslo - Doha - Cape Town / Johannesburg - Doha - Oslo med Qatar Airways (økonomiklasse)

- Flyreise Cape Town - Victoria Falls en vei med South African Airways (økonomiklasse)

- Flyreise Victoria Falls - Johannesburg en vei med British Airways (økonomiklasse)
- Overnatting i delt dobbeltrom på hoteller som nevnt i dagsprogrammet
- All utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.
- Faglig reiseleder Tomm Kristiansen og teknisk reiseleder fra Reiseakademiet

 

Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 9 600,-

Hotell:

City Lodge Waterfront, Cape Town

Victoria Falls Hotel

Hotel Balalaika, Johannesburg

 

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 18 og maks antall deltakere er 22.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page