top of page
A Kortet_lang_sort_edited.png
iStock_000027716156_Full.jpg

Afrikas historie - Mandelas Land!

Bli med Aftenposten på en reise

til Mandelas land

3. - 13. november 2023  
11 dager - 10 netter 

Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Sør-Afrika, dette vakre og dramatiske landet med rikdom og fattigdom. Med sinne og latter, dans og skjønnhet. Med viner i verdensklasse og med hele apartheidhistorien foran våre øyne. I Sør-Afrika har svart og hvit lagt hatet bak seg og tilgitt hverandre. Dette er en reise gjennom landets og Nelson Mandelas liv og historie, og vi møter noen som deltok. I bushen møter vi dyrene du ellers bare ser på tv.

 «Hva er det med dette landet....så heslig og vakkert. Stanken og de velduftende blomster. Skuddene og dansen». Slik spør forfatteren og Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen i sin bok «Mandelas land». Og det er nettopp dette miraklenes land reisen går til. Reiseakademiet inviterer til en uforglemmelig reise i Sør-Afrika.

Det er en reise gjennom Sør-Afrikas historie og Nelson Mandelas liv. Vi skal bo i Cape Town, av noen kalt verdens vakreste by, men hvor forskjellen mellom fattig og rik er voldsom. Vi skal høre historier om hva som skjuler seg av ånd og politikk, lidelse og kamp, liv og røre, toner og rytmer.

Med båt kommer vi til fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt fengslet i 18 år. Reisen går også til vinområdene Stellenbosch, Franschhoek og Constantia hvor vi smaker noen av Sør-Afrikas unike viner. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes. Vi reiser videre gjennom det mektige landet til nasjonalparken Krüger, hvor vi på nært hold møter Afrikas dyreliv. Turen avsluttes i Johannesburg og Soweto, hvor vi treffer dem som gjorde opprør i 1976, og rusler i gata der Mandela og Desmond Tutu bodde. Og hele veien skal vi bli kjent med storheten dette folket besitter. Smil og tårer, fred og tilgivelse, men også ungdommelig utålmodighet. De er blitt dypt skuffet over sine ledere. Nå håper de at alt Mandela lovet dem skal komme.

Reiseleder er samfunnsgeograf Hans Petter Hergum. I 1994, da Mandela ble valgt til president, bodde han i sørlige-Afrika, var valgobservatør, og opplevde frigjøringen, gleden og fortvilelsen på nært hold. Han har arbeidet med menneskerettigheter og bistand i østlige- og sørlige-Afrika i mer enn 35 år for bla. Kirkens Nødhjelp og UD. Har bodde flere år i Botswana og vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe.

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Det jobbes i disse dager med å lande et dagsprogram og ikke minst sikre seg flybilletter tur og retur det afrikanske kontinent. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert. Vi regner med at dagsprogrammet for turen til Sør-Afrika vil foreligge i løpet av januar 2023.

Pris pr. person kommer

Vennligst oppgi ditt A-kort nummer ved påmelding (under merknader) dersom du abonnerer på Aftenposten.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page