top of page

Afrikas hjerte - Kenya
En reise i Karen Blixens fotspor, med safari i Masai Mara!

Opplev "The great migration"  
med Hans Petter Hergum

A Kortet_lang_sort_edited.png

 16. - 24. september 2022

 9 dager - 8 netter

20180830-_DSC0189 (2)_edited.jpg

Hans Petter Hergum

Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av sjiraffer og sebraer som grasiøst beveger seg mellom akasietrærne. Dette er et land som snakket til Karen Blixens hjerte. Og til oss!

 

Bli med til Kenya - i Karen Blixens fotspor, og til opplevelsen av «The Great Migration» - gnu og sebra i tusentall.  Vi skal besøke Blixens hjem utenfor Nairobi og vi skal på safari i Masai Mara. 

 

Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun ikke visste var at hun beskrev en tilstand som rommet selveste reisedrømmen for mange - også for oss i dag. Afrika med sine kontraster. Kenya! Savannen! Safari! Ordene strutter av livskraft, på samme måte som Blixens verdenskjente memoarer «Den afrikanske farm» - publisert i 1937. Her beskriver hun de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hills, og stod dermed frem som en kvinne som våget å være annerledes.

Vi skal oppleve de samme fargene, luktene og stedene som Karen beskriver i sine bøker fra Kenya.  Naivasha, Lake Nakuru og – ikke minst - Masai Mara, eller Mara som dette naturreservatet kalles. 

 

Mange har drømt om å se og oppleve «The Great Migration». Disse enorme flokkene av dyr – sebra og gnu - som er på vandring gjennom Serengeti og Masai Mara. Drømmen kan nå bli virkelighet. 

Det må være et naturens under sier de som har erfart de voldsomme og dramatiske vandringene. Kallenavn som Afrikas Eden og Rolls Roys Safari er to av mange.  Det er vanskelig å beskrive Masai Mara når de enorme slettene i Kenya fylles med tusener av dyr på jakt etter friskt gras.  Det er magisk! Et mekka av dyr! Det må rett og slett oppleves. Når på året migrasjonen i Mara skjer kan være vanskelig å forutsi.  Mellom august og oktober sier de med erfaring.  Men også i Tanzania og Kenya har syklusen av tørke- og regntid endret seg. Men alt tyder på at flokken er der når vi kjører inn over savannen Masai Mara. 

 

Velkommen til en reise som begynner en septemberdag i 2022 - og som kanskje aldri vil ta slutt. Afrika griper og vil sette sine spor. Det er herfra vi alle kommer! Menneskehetens vugge – Afrika! 

Som veiviser har vi samfunnsgeograf Hans Petter Hergum.  Han har arbeidet med østlige- og sørlige-Afrika i mer enn 35 år - for bla. Kirkens Nødhjelp og UD.

Han har bodde flere år i Botswana og vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe.

Kontakt: hanspetterhergum@gmail.com eller på telefon 472 43 790.

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dagsprogrammet

Dag 1  -  16. september

Avreise fra Gardermoen med Qatar Airways på ettermiddagen. Flybytte i Doha og videre mot Kenya og hovedstaden Nairobi. Det serveres måltider underveis på begge flystrekningene.

 

Dag 2   – 17. september

Frokost serveres på flyet. Vi ankommer Nairobi på morgenen. Her blir vi møtt av vår lokale reiseleder og sjåfører i sine safaribiler. Etter ankomst kjører vi direkte til vårt hotel i sentrum av Nairobi. Vi sjekker inn og skifter til sommerklær og er på vei til Ngong Hill og Karen Blixen’s bosted og kaffefarm. For noen kanskje turens høydepunkt. Vi skal også besøke et sjiraffsenter, før vi ankommer Blixen-farmen i utkanten av byen. Vi får en god og innholdsmettet omvisning på farmen, før lunsjen serveres på nabogårdens utmerkede restaurant. Tilbake på hotellet i god tid før kveldens middag. 

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3   – 18. september

Etter en god frokost er vi på vei til Lake Naivasha hvor vi skal tilbringe de neste to døgn. Vi møtes av utallige fuglearter og trolig kolonier av flodhester. Vi opplever Afrikas natur og stillhet på sitt beste. Vårt bosted ligger tett ned mot sjøen, og har en nydelig hage hvor sjiraffer, vannbukker og sebraer, for å nevne noen, ofte kan observeres. Området er et eldorado for fuglekikkere.

Før vi ankommer vårt bosted stopper vi på Elsamer – tidligere hjemmet til George- og Joy Adamson. Begge verdenskjent for «samarbeidet» med løven Elsa og en rekke andre afrikanske kattedyr. I dag er Elsamer et museum og «Conservention Centre». Boka «Born Free» - som Joy skrev om hunnløven Elsa, ble oversatt til en rekke språk, også norsk.  Vi skal høre den 

fantastiske historien om George og Joy. Vi ankommer vårt bosted ved lunsjtid. Vi sjekker inn på hotellet og møtes igjen for en båttur på Lake Naivasha. Tilbake i god tid før kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4   – 19. september

Etter en tidlig frokost kjører vi mot Lake Nakuru - drøy times kjøring. Også Lake Nakuru ligger i det som kalles Great Rift Valley – dalsøkket som strekker seg gjennom store deler av det sørlige og østlige Afrika. Her ligger de fleste store sjøene i Afrika fra Malawi-sjøen i Sør til Turkana-sjøen i Kenya, og sjøer i Etiopia.  Nakuru-sjøen har et fantastisk dyre- og fugleliv.  Her kan ornitologene med sine kikkerter og kameraer få de beste «shots».  I tillegg er området kjent for sine antiloper, bøfler, løver og leoparder – og ikke minst både svart og hvitt nesehorn. Det svarte nesehornet og Rothschild-sjiraffen er utrydningstruet, men her kan de begge observeres. Lunsjen inntas på Lake Nakuru Lodge, tett ned mot innsjøen. Vi er tilbake på vårt bosted i god tid før solnedgang og kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 5  – 20. september

Etter en god frokost er vi på vei mot Nasjonalparken Masai Mara, eller bare Mara som den kalles - et av de mest kjente safariområdene i hele Afrika. På veien passerer vi byer og områder hvor masaiene lever, og ofte dukker det opp en sjiraff eller to langs veien. Vi spiser lunsj på veien til Mara og ankommer vårt bosted på ettermiddagen. Vi rekker en kort ettermiddagssafari før kveldens middag blir servert. For safari-entusiastene kan det ikke bli særlig bedre. Her er det beste av det meste. Er vi heldige vrimler Mara av dyr.  Alt det mange har drømt om.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6  – 21. september

God morgen Afrika. Vi befinner oss midt på savannen og er igjen klar for å møte Masai Maras magi.  Graset er friskt i Mara på denne årstiden og tusener av gnu og sebra har vandret inn fra Tanzania. Vi skal kjøre rundt i dette fantastiske område og «jakte» med øyne og kamera på alt av dyr som befinner seg her - og det er det meste. De fleste naturfilmer fra Afrika er filmet her i Mara eller Serengeti, forlengelsen av Masai Mara inn i nabolandet Tanzania. For de som ønsker det, kan vi i dag besøke en Masaai landsby. Utflukten koster USD 35 per person og betales direkte på stedet.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 7  – 22. september

Igjen skal vi tilbringe hele dagen på savannen "på jakt etter dyrene i Afrika og alt de har å gjøre". Foretrekker du derimot å tilbringe tid ved lodgens svømme-basseng, er det også et godt alternativ etter flere dager med safari.

Frokost, lunsj og middag inkludert.    

 

Dag 8  – 23. september

Etter en lang og god frokost tar vi farvel med Mara og kjører mot Nairobi. Vi nyter medbrakt lunsj på veien.

Ved ankomst Nairobi, har vi noen rom til disposisjon på hotel Four Points Sheraton.

Her kan vi blant annet skifte klær og forberede oss på hjemreisen. Vi samles til felles middag på hotellet, og drar deretter til flyplassen for avreise med Qatar rett etter midnatt.

Frokost, lunsj og middag inkludert.    

Dag 9  – 24. september

Etter et kort stopp med flybytte i Doha tidlig på morgenen, flyr vi  direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl 13:40.      

Det serveres måltider på flyreisene hjem.  

 

 

Pris pr. person kr 36.950 som inkluderer alt dette:

 
- Flyreise Oslo - Doha - Nairobi tur/retur med Qatar Airways. Måltider serveres om bord

- All transport, utflukter og inngangsbilletter til severdigheter som beskrevet i programmet

- Besøk i Karen Blixens bosted og kaffefarm

- Besøk i sjiraffsenter

- Besøk på Elsamer, stedet til George- og Joy Adamson. (kjente for sin jobb med løven Elsa)

- Båtsafari på Lake Naivasha

- Safari i Lake Nakuru National Park

- Safari i Masai Mara

- Fullpensjon (7 frokoster, 7 lunsjer og 7 middager)

- Faglig reiseleder Hans Petter Hergum er med på hele turen, inkl. på flyreisene 
 

Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 5.500

Ikke inkludert:

- tips

- drikke til maten

- e-visa (USD 50) Les mer her

Bosteder:

Nairobi: Eka Hotel

Lake Naivasha Sopa Resort

Masai Mara Sopa Lodge

Du kan lese mer om våre gode bosteder under reisen på følgende linker:

Nairobi: Eka Hotel: Home - Eka Hotel Nairobi

Lake Naivasha: Sopa Lodge:  https://sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort

Masai Mara: Mara Serena Safari Lodge | Lodges In Masai Mara | Masai Mara (serenahotels.com)

 

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll

Minimum antall deltakere er 14 og maks antall deltakere er 19.

Vennligst oppgi ditt A-kort nummer ved påmelding (under merknader) dersom du abonnerer på Aftenposten

Les våre Reisevilkår 

Utskriftsvennlig program
bottom of page