top of page
amalfi topp.jpg

Et møte med Sorrento, Capri og Amalfikysten!

 

23.– 27. september 2024

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg
Wiggo Andersen

Wiggo Andersen

Syd for Napoli og Sorrento-halvøya ligger det et lite paradis, Amalfikysten. Med utallige muligheter for panoramautsikt over det smaragdgrønne Middelhavet er dette området et sted mange ønsker å oppleve en gang i livet. Fargerike landsbyer klamrer seg til bratte skråninger som avløses av grønne olivenlunder og terrasser med sitrontrær. Velkommen til en av verdens vakreste kyststrekninger. Velkommen til Amalfikysten.
 

I tillegg til å oppleve bratte skråninger og vakker natur, besøker vi også utgravningene i Pompeii og ikke minst øya Capri og oltidsbyen Paestum og den høytliggende byen Ravello. Vi har satt sammen et variert og spennende dagsprogram med utflukter og flere måltider inkludert. Under oppholdet skal vi bo i den koselige landsbyen Maiori, like ved Amalfi.

 

Reiseleder vil være Wiggo Andersen, til daglig eier og leder av Reiseakademiet. Aftenposten/A-kortet og Reiseakademiet i Fredrikstad inviterer igjen til en reise til det gode liv i Italia. Denne gang til Amalfikysten. Velkommen!

Dagsprogrammet

Dag 1 - mandag 23. september 2024

Avreise med Norwegian kl. 0700 direkte til Napoli med ankomst kl. 1015. Her venter vår buss som skal frakte oss til Pompeii ved foten av vulkanen Vesuv. Pompeii var en romersk by sørøst for Napoli. I år 79 etter vår tid ble byen fullstendig begravet av et voldsomt utbrudd fra vulkanen Vesuv. Ettersom byen og alt den inneholdt ble forseglet ved katastrofen, har de arkeologiske utgravningene der bidratt med mye informasjonen om livet i en middelstor romersk by.  Etter en god lunsj, fortsetter vi til vårt bosted Hotel De Rosa i byen Maiori. Et hyggelig 3-stjerners hotel sentralt i byen. Felles middag om kvelden. Lunsj og middag inkludert.

 

Dag 2 – tirsdag 24 september 2024

Etter en god frokost er vi på farten igjen og i dag besøker vi den høytliggende byen Ravello og ikke minst Sorrento.

Det er fristende å hevde at Ravello er Amalfi-kystens vakreste småby. Uansett er denne høytliggende lille byen et must å få med seg for den som er interessert i historie, arkitektur og kunst. Ravello har en spektakulær beliggenhet, som stiger 360 meter nesten rett opp fra Salernobukten. Ravello og Amalfi-kysten er oppført på Unescos liste over Verdensarv.

Vi gjør en stopp her før ferden går videre til dagens høydepunkt: Sorrento. Sorrento er en av de vakreste feriebyene i denne delen av Italia. Sorrento ligger ytterst på odden som strekker seg ut mot Capri, sør i Napolibukten.  Her nyter vi vår lunsj og litt tid på egenhånd, før ferden går tilbake til vårt hotel i Maiori.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3 – onsdag 25. september 2024

Etter en god og tidlig frokost er vi på vei mot byen Amalfi og fergen til Capri.  Capri ligger i den sørlige delen av Napoligulfen og øya har vært befolket siden 700-tallet f.Kr. da grekere og fønikere bosatte seg der. Den første person som virkelig verdsatte øya var keiser Tiberius, som tok kontroll over Roma etter Augustus, omkring år 30 e.Kr. Øya fikk en ny oppblomstring tidlig på 1800-tallet. Det var da en voksende interesse for øya, blant Europas intellektuelle og kunstnere. Tiltrukket av det behagelige klima, øyas beliggenhet og vakre natur.

 

Capri er blitt kjent gjennom den svenske legen Axel Munthe, som bosatte seg på Capri der han på 1890-tallet hadde bygget en villa «San Michele» på restene av en av keiser Tiberius gamle villaer på øya. Munthe ble en populær person på Capri blant den lokale befolkning, bl.a. da han som lege tok hånd om øyas fattige befolkning uten å ta seg betalt. Munthes villa ble snart kjent og omtalt blant annet på grunn av de omfattende samlinger av antikviteter, og ble et tidlig besøksmål for Munthes venner av såvel kongelige personer som forfattere.

Den er i dag øyes mest besøkte turistmål og er nå et museum. Det er det svenske vitenskapsakademi som disponerer eiendommen, og kunststipendiater på antikkens Italia har anledning til å bo der mens de arbeider på sine avhandlinger. Hans memoarer som ble utgitt som Boken om San Michele er utgitt på mange språk. Tilbake til Amalfi hvor vår buss venter på oss og bringer oss tilbake til vårt hotel. Frokost inkludert.

 

Dag 4 – torsdag 26. september 2024

Dagen fri til egen disposisjon. men for de som ikke har fått nok av historie de siste dagene, inviterer vi til en dagstur til oldtidsbyen Paestum og et besøk på en mozarella fabrikk.

Opprinnelig var Paestum en gresk by, kalt Poseidonia. Byen ble anlagt ved havet rundt 600 før vår tid. Fra 273 før vår tid var byen en romersk koloni. Store utgravninger er foretatt. Innenfor den anselige bymuren ligger tre mektige tempelruiner, hvorav særlig Poseidon-tempelet fra omkring 450 før vår tid er vel bevart, et av de beste eksempler på dorisk arkitektur.

Vi har de siste årene fått et nært og godt forhold til det italienske kjøkken og der hører osten mozarella til de grader inn. I dag skal vi besøke en av de mange fabrikkene som ligger i dette område og se nærmere på hvordan den produseres. Mozzarella produseres av bøffelmelk eller kumelk og finnes både som myke og harde varianter til ulike bruksområder. Osten er mest brukt som pizzaost. Tilbake til vårt hotell i god tid før avskjedsmiddagen. Frokost og middag inkludert. For de som blir med på utflukten til Paestum er også lunsj inkludert.

 

Dag 5 – fredag 27 september 2024

Tidlig frokost og så setter vi kursen for flyplassen i Napoli hvor Norwegian har avreise kl. 1115 direkte til Oslo med ankomst kl. 1430.

 

capri.jpeg

Pris per person kr 15 750 som inkluderer:

 

Flyreise fra Oslo til Napoli tur og retur med Norwegian på turistklasse

Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel De Rosa med frokost inkludert.

Måltider som omtalt i dagsprogrammet.

All transport under oppholdet ifølge program.

 

  • Tillegg for dagstur til oltidsbyen Paestum og besøk på en mozzarellafabrikk kr 800 inkludert lunsj og inngangsbilletter. 

  • Tillegg for enkeltrom kr 1850.

 

Vi har kun 20 plasser til disposisjon på denne turen.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page