top of page

Andrea Bocelli i Toscana

med Per Åsander

A Kortet_lang_sort_edited.png

Toscana med Volterra, San Gimignano, Siena og Firenze

23. - 27. juli 2020

5 dager - 4 netter 

Per_Aasander_edited.jpg

Per Åsander

Hver sommer gir Andrea Bocelli en spesiell forestilling i sin hjemby Lajatico, i Teatro del Silenzio, et amfiteater bygd spesielt for hans konserter. Arenaen har fått navnet fordi den bare brukes til denne forestillingen og ingenting annet i løpet av året. Settingen med et utendørsteater med de toscanske åsene som bakteppe gir virkelig en unik opplevelse. Forestillingen finner sted fredag 24. juli, kl. 20.30.

Nok en gang blir det sang, med stemmen til den mest elskede tenoren i verden.  Bocelli vil gi tilskuerne en uforglemmelig opplevelse under de toscanske stjernene. Den femtende utgaven av Teatro del Silenzio vil inneholde operamusikk, en reise med Andrea Bocelli og mange av hans venner. Store internasjonale stjerner som har blitt applaudert i de viktigste teatrene i verden.

Du får det beste av de beste: de største komponistene, de mest elskede sangene og de mest populære klassikerne, blandet med helt fantastisk koreografi.

Vi bor like i nærheten av San Gimignano, kjent for sin middelalderske bykjerne med mange tårn. Det blir guidene turer i Volterra, Siena og Firenze, besøk på en vingård og lunsjer på agriturismo.

Bli med Reiseakademiet på en innholdsrik reise i Toscana, med musikk, historie, kunst og kultur. Det meste av maten er inkludert, og du vil ellers få tilbud om å spise sammen med vår reiseleder.

Vår reiseleder Per Åsander har bred kunnskap om Italia som har hatt en stor plass i hans hjerte siden ungdommen. Hans kunnskaper om italiensk kunst og kultur er dyptgående. Han har også utdannet seg som sommelier hos Associazione Italiana Sommeliers (AIS) i Roma. Dessuten behersker Per det italienske språket etter diplomstudier ved språkskoler i både Norge og Italia.

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dag 1, torsdag 23. juli        

Oslo Gardermoen – Firenze – San Gimignano

Felles oppmøte på Gardermoen, og flyavgang med Lufthansa kl. 07:40. Mellomlanding i Munchen og Air Dolomiti videre til Firenze med ankomst kl. 12:25.

 

Her venter vår buss som skal ta oss til vårt nydelige lunsjsted, Fattoria Montecchio. Stedet ligger i San Dontao in Poggio, I Chianti Classico området, med en fantastisk utsikt i alle retninger. Etter lunsj setter vi kursen mot vårt bosted, Hotel Relais La Cappuccina, rett i nærheten av San Gimignano. Etter at vi har installert oss, møtes vi igjen til felles middag.

Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2, fredag 24. juli           

Volterra – Teatro di Silenzio

Etter en rolig start og en deilig frokost, gjør vi oss klare for dagens store begivenhet, nemlig konserten med Andrea Bocelli i Teatro Silenzio. Vi besøker først Volterra og får en guidet tur her.

 

Etruskerbyen var vugge til romersk-, middelalder- og renessanse sivilisasjon og kultur. Dens historie spenner over 3000 år og fyller byen med kunstnerisk og monumental arv.

En etruskisk byport - Porta all'Arco - og etruskiske bymurer er fremdeles i bruk.

Deretter blir det litt egentid, før vi samles til lunsj på Ristorante Enoteca Del Duca, et særdeles hyggelig sted med god service og nydelig mat.

Sent på ettermiddagen tar bussen oss mot Lajatico, og til Teatro Silenzio. Konserten starter kl. 20:30, men vi er på plass ved 19-tiden for å finne våre nummererte plasser i god tid. Varighet ca. 3 timer.

Frokost og lunsj er inkludert.

 

 

Dag 3, lørdag 25, juli           

San Gimignano

Etter å ha sovet ut etter en lang natt, har vi en avslappende dag foran oss. Om ettermiddagen besøker vi San Gimignano, 2 km fra hotellet.

 

S. Gimignano ser fremdeles ut som den må ha sett ut da Dante var har i mai 1300 som utsending fra Firenze. Nå er hele byen fredet. Mussolini utpekte den til nasjonalmonument i 1938. Den er særlig kjent for sine slektstårn, som det står 13 stykker igjen av. Slektstårnene var målestokk for slektenes sosiale status. Derfor satte man seg i gjeld i all hemmelighet, for å holde tritt med naboen. S. Gimignano har ingen domkirke, fordi byen ikke har hatt egen biskop. Byens religiøse storstue kalles Collegiata og rommer en serie flotte fresker fra tidligrenessansen.

 

Byturen ender opp med middag på Locanda di Mandragola. Et familiedrevet sted som serverer nydelig, tradisjonell mat fra lokale produsenter.

Frokost og middag er inkludert.

Dag 4, søndag 26. juli         

Siena – Villa di Geggiano

Rett etter frokost, og før solen har fått skikkelig tak, drar vi til Siena. Regnet som en av de vakreste byene i regionen Toscana, med en spennende historie og med et bilfritt sentrum.

Her får vi en guidet tur med en skandinavisktalende guide.

 

Siena er ikke bare en samling monumenter. Siena er som helhet et monument over en bykultur som hadde sin største blomstring på 1300-tallet. Da byen var på sitt mektigste, var det bankiervirksomheten som sikret byens velstand. Chigi slekten gjorde seg bemerket i alle europeiske hovedstede .

To ganger i året arrangeres det kappritt i byen. Palio, som man kaller de 17

bydelenes kamp om det gamle Madonna-banneret, trekker til seg turister fra hele verden. En annen anledning som fyller Piazza del Campo, er den hellige Caterinas fødselsdag den 29. april. Den lokale helgen er som et banner for hele byen.

Etter guidingen blir det en god pause hvor man kan rusle rundt på egenhånd, før vi møtes på avtalt sted og setter kurs for Villa di Geggiano. Dette vakre stedet har vært i familien Bianchi Bandinelli siden 1527, og både huset og hagen er fredet. Vi får omvisning, vinsmaking og en lett lunsj her.

 

Kvelden er til egen disposisjon. Man kan for eksempel benytte seg av hotellets restaurant for et lett kveldsmåltid på terrassen.

Frokost og lett lunsj er inkludert.

 

Dag 5, mandag 27.juli         

Firenze – hjemreise

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, tar bussen oss tilbake til Firenze.

Vi bruker dagen i denne fantastiske byen, også kalt renessansens vugge.

 

Vår skandinavisktalende guide viser oss høydepunktene med Il Duomo, Ponte Vecchio og Piazza della Signoria med sitt palass. Vi får høre om den mektige og innflytelsesrike Medici slekten som hadde stor betydning for den italienske renessansen. Det blir sagt at av de 1000 viktigste europeiske kunstnere fra det andre millennium, bodde eller arbeidet 350 av dem i Firenze. Blant disse Michelangelo, Leonardo da Vinci, Giotto, Dante, Brunelleschi, Raphael, Galileo Galilei og Vespucci. Byen blir også kalt middelalderens Athen.

Guidingen avsluttes med lunsj på en spesiell trattoria, valgt ut av vår reiseleder.

 

Flyavgang med Air Dolomiti kl. 18:10 med mellomlanding i Frankfurt. Videre til Oslo Lufthavn med ankomst kl. 23:05.

Frokost og lunsj er inkludert.

 

 

Dagsprogrammet

Pris pr. person kr 16 950,- som inkluderer:

  •         Fly Oslo Lufthavn – München – Firenze – Frankfurt – Oslo Lufthavn med Lufthansa og Air Dolomiti

  •         All transport i henhold til programmet

  •         Overnatting i dobbeltrom på Hotel Relais La Cappuccina

  •         Nummerert plass på konserten med Andrea Bocelli og hans gjester

  •         Frokoster, 4 lunsjer og 2 middager

  •         Guidede turer i Volterra, Siena og Firenze med skandinavisktalende guide

  •         Vår utmerkede reiseleder Per Åsander er med hele veien

 

Ikke inkludert.

  •        Tips

  •        City tax på hotellet € 2,50 pr. person/natt

Vårt bosted:

Hotel Relais La Cappuccina 4*

Tillegg for enkeltrom kr 2 000,-

 

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 25 og maks er 30.

Les våre Reisevilkår

bottom of page