top of page
Forum romanum.jpg
A Kortet_lang_sort_edited.png

Antikkens Roma - i keisernes fotspor

16.-19. mars 2023

Jon_W_Iddeng.jpeg

Reiseleder: Jon Iddeng

Antikkens Roma var sentrum for en av verdens største, lengstlevende og mest innflytelsesrike imperier, Romerriket. Byen var hovedstad og residensby for keiserne – og de brukte store summer på å gjøre den praktfull. Keiser Augustus skal ha sagt at han overtok en by i teglstein og etterlot seg en i marmor. Det er denne byen vi skal forsøke å oppspore og danne oss et bilde av. Vi skal reise tilbake til antikkens Roma slik den særlig framstod i den tidlige keisertiden. Det blir vandringer rundt i byen og lære mer om historien bak de mange antikke monumentene vi stadig kan se i bybildet og dessuten skal vi besøke det gamle Romas havneby, Ostia Antica.

 

Som cicerone har vi med oss Jon Iddeng, som har arbeidet med formidling av romersk historie i mange år og blant annet har skrevet tobindsverket Romerrikets historie – 1. Republikkens vekst og fall (2014) og 2. Keisertida (2018). Det er få nordmenn som kjenner antikkens Roma bedre.

 

Dessuten er han mer enn gjennomsnittlig opptatt av ikke bare antikkens mat- og vinkultur, men også det moderne Italias kjøkken og vin. Det blir ikke bare åndelig føde.

Dagsprogrammet

Dag 1. torsdag 16. mars 2023.

Ostia Antica

Avreise med FLYR fra Gardermoen kl. 1400 direkte til Roma med ankomst kl. 1715. Felles transport til til vårt hotell i det historiske sentrum av Roma. Under oppholdet i Roma skal vi bo på Hotel Colonna Palace, kun få meter fra Pantheon. Litt tid på egenhånd før vi samles for en lett byvandring som avsluttes med en god velkomstmiddag. Lunsj og middag inkludert.  

 

Dag 2. fredag 17. mars 2023

Det gamle Romas sentrum

Dagen er viet til en omvisning i de antikke ruinene på Forum, Palatinen, Colosseum og Neros gylne hus. Vi tråkker i Caesar og Augustus’ fotspor og får høre og se rester av Romas mektige historie fra republikkens spede begynnelse til keisernes millionby. Vi skal blant annet se arenaene for politisk strid, religionsutfoldelse, gladiatorkamper, hesteveddeløp og triumffeiring. Og så skal vi se hvordan en av de mest eksentriske keiserne som fantes, Nero, trakterte sine

 

gjester. Vi har fått audiens i bankettsalene i hans megalomane palass, kjent bare som Domus Aurea («det gylne hus»). Vi går sammen til Forum hvor vi starter dagens omvisning i det det gamle Romas politiske og religiøse sentrum. Vi kliver videre opp på Palatinen, hvor de første romerne bygde sine trehus og keiserne sine palasser lenge etter. Vår vandring fortsetter til Neros gylne hus og Colosseum, antikkens største amfiteater, arenaen for dyre- og gladiatorkamper. Det legges opp til lunsj på egenhånd før besøket til Neros gylne hus og Colosseum. Etter en lang og spennende dag blir kvelden til egen disposisjon, men for de som ønsker det, vil det bli lagt opp til en felles middag for egen regning.

Frokost inkludert.

 

Dag 3. lørdag 18. mars 2023

Byvandring på MarsmarkenVi spaserer rundt på Marsmarken (Campo Marzio), området viet til krigsguden Mars i antikkens Roma. Her skal vi ha et særlig blikk for keiser Augustus og hans bidrag til utvikling av dette området. Vi skal besøke

Panteon og Augustus’ fredsalter og mausoleum og andre små og store spor etter antikkens Roma. På vår vandring kan det også hende vi sneier innom berømte steder som Ghettoen, Piazza Navona, Campo dei Fiori og Castell St. Angelo. Lunsj på egenhånd ved Campo dei Fiori.

Etter lunsj på egenhånd, vil det være en liten ekstra runde langs Tiberen, for dem som vil, ellers er ettermiddagen fri til egen disposisjon. Vi møtes igjen på kvelden for en liten kveldsvandring og felles avskjedsmiddag.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 4. søndag 19. mars 2023

Hjemreise med et blikk på seinantikkens Roma

Frokost. Bussen henter oss litt tidlig og vi tar en sightseeing med den gjennom deler av byen vi ikke har sett ennå, hvor vi kan se rester av seinantikkens Roma og den tidlige kristendommen (Diokletians termer, Lateranerkirken, Bymuren, Katakombene). Avreise fra Roma med FLYR kl. 1210 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1515.

Pris per person kr 12 600 som inkluderer:

* Flyreise Oslo-Roma tur og retur med FLYR på økonomiklasse

* Overnatting i delt dobbeltrom med frokost på Colonna Palalace.

* All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet.

* Byvandringer og inngang til diverse steder som beskrevet i dagsprogrammet.

* Faglig reiseleder Jon Iddeng.

* Teknisk reiseleder fra Reiseakademiet i Fredrikstad.

 

Tillegg for enkeltrom kr 1 850

 

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

Se for øvrig våre reisevilkår  Reisevilkår | Reiseakademiet

Utskriftbare sider

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Les våre Reisevilkår 

bottom of page