top of page
Mount-Kilimanjaro-Meaning.jpg

Bestig Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell!

Opplev safari i Ngorongoro –

Et av verdens underverker!

reiseleer Anne kilimanjaro.jpg

14. - 24. februar 2024 

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

Anne Porsmyr

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell, og Uhuru Peak som er 5895 meter moh. er Afrikas høyeste punkt. Kilimanjaro er en av Seven summits og en absolutt favoritt blant nordmenn som elsker å bestige fjelltopper rundt omkring i verden.  

Det er ikke vanskelig å forstå at dete er en av verdens mest populære fjellturer. Kilimanjaro ligger på grensen mellom Tanzania og Kenya og kan bestiges fra begge land, men vi har valgt å legge vår tur til Tanzania. Å bestige Kilimanjaro gjør noe med et menneske. Afrika griper og ikke minst møte med menneskene som bor der. Dette er en tur for kropp og sjel!

Vi bor i hytter under bestigningen av Kilimanjaro. Det er ikke en tur vi skal klatre i fjell, men rolig vandre langs stier og i en fantastisk natur hver dag. Å bestige Kilimanjaro er mulig for de fleste og med en positiv innstilling og godt humør lar det seg gjøre.  

Vår tur starter med safari i et av verdens underverker. Ngorongoro-krateret (2 200 meter over havet), som også blir kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder. I krateret, som yrer av fugler og krypdyr, lever det ca. 25 000 større pattedyr som løver, hyener, neshorn, flodhester, elefanter, sebraer, gnuer, antiloper, gaseller, villsvin og bavianer. I tillegg kommer et rikt fugleliv. Oppholdet i Ngorongoro er også en viktig del av akklimatiseringen når vi skal bestige Kilimanjaro.

I tillegg til våre lokale samarbeidspartnere og guider i Tanzania, har vi med en norsk reiseleder på hele turen. Anne Porsmyr vil være Reiseakademiets representant på turen.

Dag 1 – 14 .februar 2024

Avreise fra Oslo Gardermoen med Ethiopian Airways kl. 1845 til Addis Abeba hvor vi ankommer kl. 0630 neste morgen. Kort mellomlanding i Stockholm. Videre kl. 1015 direkte til Kilimanjaro Int. flyplass med ankomst kl. 1250 neste dag.

Måltider serveres om bord.

Dag 2 – 15. februar 2024

På flyplassen blir vi møtt av våre lokale guider. Etter visum og passkontroll er vi på vei til Ngorongoro krateret og vårt bosted Bougainvillea Safari lodge hvor vi skal bo de neste to dagene. 

Lunch på vei fra Kilimanjaro til vårt bosted og middag på lodgen er inkludert.

 

Dag 3 – 16. februar 2024

I dag tilbringer vi hele dagen på jakt etter dyrene i Afrika og alt de har å gjøre.

Ngorongoro-krateret (2 200 moh), som også blir kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder. Selve krateret dekker et areal på ca. 264 km² og er omkring 16-20 km bredt og 610-760 meter dypt. I krateret, som yrer av fugler og krypdyr, lever det ca. 25 000 større pattedyr som løver, hyener, neshorn, flodhester, elefanter, sebraer, gnuer, antiloper, gaseller, villsvin og bavianer. I tillegg kommer et rikt fugleliv. Vi medbringer både frokost og lunsj. Tilbake på hotellet i god tid før dagens middag blir servert.

Frokost, lunsj og middag inkludert.  

 

Dag 4 – 17. februar 2024

Etter en god frokost er vi på vei til Marangu Hotel hvor vi skal bo og forberede bestigningen av Kilimanjaro. På kvelden blir det et informasjonsmøte og sjekk av alt utstyr som skal medbringes til topps på Kilimanjaro.

Frokost, lunsj og middag inkludert.  

Dag 5 – 18. februar 2024

Vi starter ved Marangu-porten, 6 kilometer fra hotellet. Porten er i en høyde av 1700m, ved inngangen til regnskogen. Stien klatrer gjennom den frodige skogen til Mandara Hut, på 2700 moh. Denne turen tar rundt 4 til 4,5 timer i et rolig tempo. Mandara Hut ligger nær skogkanten, og innen kort gangavstand fra Maundi Crater, en liten parasittisk vulkankjegle like ovenfor skogen. Klatrere besøker ofte Maundi på ettermiddagen etter ankomst til Mandara. I klart vær er utsikten over Mawenzi, den nederste av de to hovedtoppene på Kilimanjaro, fantastisk.

Dag 6 – 19. februar 2024

Vi forlater Mandara omtrent klokken 08.00. Den første halvtimen eller så fortsetter gjennom regnskogen, hvoretter stien kommer ut i alpint myrland for den ca. 7 timer lange turen til Horombo som er på 3700 moh. Hvis dagen er klar, er det fantastisk utsikt over både Kibo og Mawenzi og også over slettene som strekker seg bort under fjellet. Vegetasjonen er også spektakulær, med ulike typer lyng, evigvarende blomster, glødende piker, protea, lobelia og gigantisk jordsel.

Dag 7 – 20. februar 2024

Det er 2 stier fra Horombo Hut til Kibo Hut. Den "øvre ruten" er den eldre stien, som går ganske bratt oppover fra Horombo til foten av Mawenzi, en stigning på ca. 600 meter. Denne stien går deretter ned til "sadelen", den høye ørkenen mellom Kibo og Mawenzi, og krysser salen til Kibo Hut. Salen skråner svakt oppover til omtrent en time før Kibo Hut hvor det begynner å klatre ganske bratt til hytta, som ligger i en høyde på rundt 4700 meter. Den "nedre" ruten går mer direkte mot Kibo Hut fra Horombo. Den er litt kortere enn den øvre ruten, men den er ikke så fysisk attraktiv som den øvre ruten, men den tilbyr fortsatt fantastisk utsikt over begge toppene.

Klatrere velger ofte den øvre ruten for oppstigningen, og den nedre ruten for nedstigningen. Denne dagens vandring kan ta fra 6 til 8 timer.

 

Dag 8 – 21. februar 2024

Vi blir vekket rundt klokken 23.00. Etter å ha kledd seg i varme klær, tar vi en varm drikke og drar så avgårde ved midnatt. Den første delen av oppstigningen til Hans Meyer-grotten er ganske indirekte, går rundt store fjellknauser og den er ikke så bratt som den siste delen. Overflaten er løs og kan være hard. Etter grotten blir skråningen ekstremt bratt og du må klatre i sikk-sakk. Det tar i gjennomsnitt 6 timer å nå Gillman's Point på kraterkanten. På en fin morgen er utsikten over solen som står opp bak Mawenzi spektakulær. Gillman's Point er på 5700 meter. Herfra går stien rundt kraterkanten i ytterligere en og en halv til to timer til toppen ved Uhuru Peak, 5895m. Nedstigningen tilbake til Kibo Hut kan ta ytterligere 3 eller 4 timer. Etter en hvile og et måltid, fortsetter nedstigningen til Horombo Hut via den nedre ruten, en videre tur på rundt 3 timer.

 

Dag 9 – 22. februar 2024

Nedstigningen fra Horombo til Mandara Hut tar rundt 3 timer, og den siste delen av nedstigningen gjennom skogen til Marangu-porten tar ytterligere 2 timer. Ved porten vil kjøretøy vente på å ta deg og ditt mannskap tilbake til hotellet.

 

Dag 10 – 23. februar 2024

Etter en lang og god frokost gjør vi oss klar for hjemreise. Vi rekker en liten vandretur til landsbyen Marangu og en lunsj før ferden går videre til flyplassen for avreise med Ethiopian Airway kl. 1735 direkte til Addis Abe ba hvor vi ankommer rundt midtnatt. Flybyrte og videre til Oslo med ankomst neste morgen.

Måltider serveres underveis.

 

Dag 11 – 24. februar 2024.

Vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 0745. Kort mellomlanding i Stockholm.

Dagsprogrammet

Pris pr. person kr 42.850 som inkluderer:

 

* Flyreise Oslo-Kilimanjaro tur og retur med Ethiopian Airways på turistklasse.

* All transport under oppholdet i Tanzania

* 2 netter i delt dobbeltrom på Bougainvillea Safari lodge.

* 2 netter i delt dobbeltrom på Marangu Hotel

* Overnatting i hytter underveis i bestigningen av Kilimanjaro.
    Det er ikke mulig å få rom alene på bestigningen av Kilimanjaro.

* Helpensjon under hele turen.

* Norsk reiseleder med fra Reiseakademiet i tillegg til våre lokale guider.

 

Tillegg for enkeltrom på Bougainvillea Safari Lodge og Marangu Hotel kr 1500,-

Skjermbilde 2023-06-08 kl. 10.52.32.png

 

Les våre Reisevilkår 

bottom of page