top of page
motorsykkel-tur.jpg

Opplev Sør-Afrikas natur og dyreliv på motorsykkel!

02.-12. februar 2023

02.-15. februar 2023 (inkludert safari i Krüger-parken)

Leeres Motorsport og Reiseakademiet i Fredrikstad har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer igjen til en reise med store naturopplevelser, spennende kulturer og ikke minst det gode liv i god mat og drikke.  

 

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 12 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS/GSA.

Vi har med oss egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil på hele rundturen.

Detaljert dagsprogram med oversikt over de steder vi skal overnatte, finner dere her:

Dag 1 - Torsdag 2. februar 2023

Vi forlater Oslo på kl. 1725 med Turkish Airlines direkte til Istanbul. Videre med samme flyselskap og vi ankommer Johannesburg neste morgen.

Måltider serveres underveis.

Dag 2 - Fredag 3. februar 2023

Vi ankommer Cape Town på formiddagen kl. 1200 og felles transport til vårt bosted City Lodge Waterfront, Cape Towns svar på Aker Brygge. Rolig ettermiddag. Vi samles til middag om kvelden på en koselig restaurant på Waterfront.

Middag inkludert.

 

Dag 3 - Lørdag 4. februar 2023

Etter en god frokost er det klart for utlevering av våre sykler og etter hvert er vi på vei på mot Kapp-punktet og vi kjører langs Atlanterhavskysten. På vei til «Afrikas sydligste punkt» kjører vi den berømte Chapmans Peak, et av de vakreste motorsykkelstrekninger i hele Sør-Afrika. Bli ikke overrasket hvis vi støter på bavianflokker på veien sørover. Etter en god lunsj kjører vi tilbake via vindistriktet Constantia og vi er hjemme i god tid før kveldens middag. Reiselederne legger opp til felles middag for egen regning.

Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4 - Søndag 5. februar 2023

I dag sier vi adjø til Cape Town og setter kursen for innlandet og kjører innom noen av de mest kjente vindistriktene, vi gjør en stopp i Franschhoek for lunsj før vi fortsetter over Franschhoek Pass med fantastiske fjellformasjoner og dype kløfter. Vi ender opp i nærheten av byen Robertson, i skyggen av Langeberg fjellene, hvor vi overnatter på en kjent vingård.

Frokost og middag inkludert.

Dag 6 - Tirsdag 7. februar 2023

Vi fortsetter vår ferd gjennom kjente fjellpass på vei mot Det indiske hav og byen Wilderness hvor vi skal slappe av et par dager. Vi befinner oss nå I det kjente området Garden Route. I dag kan man bade i Det indiske hav hvis man ønsker. Under oppholdet i Wilderness legger reiselederne opp til felles middager for egen regning.

Frokost inkludert.

 

Dag 7 - Onsdag 8. februar 2023

Fridag og alle kan gjøre som de vil. Noen ønsker sikkert å kjøre en liten tur i området, mens andre vil besøke byen Knysna for litt shopping eller bare kort og slappe av eller ta en vandretur på stranden like nedenfor hotellet vi bor. Det indiske hav er vel verdt en dukkert. Det legges opp til frivillig felles middag om kvelden.

Frokost inkludert.

 

Dag 8 - Torsdag 9. februar 2023

I dag er vi igjen på veien og setter kursen for blant annet den historiske byen Swellendam og vi ender opp i fiskelandsbyen Cape Agulhas, Afrikas sydligste punkt bokstavelig talt. Her møtes Atlanterhavet og Det indiske hav.

Frokost og middag inkludert.

Dag 9 - Fredag 10. februar 2023

I dag skal vi ende opp i Cape Town og vårt bosted i Cape Town. Men først skal vi si adjø til det sydligste punktet i Sør-Afrika og kjøre kystveien til byen Hermanus. Etter lunsj i Hermanus gjenstår det kjente Clarence Drive før vi parkerer våre sykler på hotellet i Cape Town. Vi er tilbake på City Lodge Waterfront. Siste kveld med gjengen og det må feires med en god middag på Waterfront.

Frokost og middag inkludert.

Lørdag 11. februar 2023

 1. For de som skal videre på safari i Kruger-parken blir det tidlig avgang fra hotellet. Flyavgang fra Cape Town kl. 1025 direkte til Nelpsruit med ankomst kl. 1215. Felles transport til vårt bosted i Kruger-parken de kommende dager.

 2. For de som skal hjem til Norge er det ingen vei tilbake. På tide å pakke og gjøre seg klar for hjemreise. Formiddagen fri til egen disposisjon. Avreise med buss fra hotellet kl. 1400 til flyplassen. Avreise med Turkish Airlines kl. 1835 direkte til Istanbul.
  Måltider serveres underveis. Frokost inkludert på hotellet.
   

Søndag 12. februar 2023

Vi ankommer Istanbul tidlig på morgenen. Flybytte. Direkte fra Istanbul til Oslo med Turkish Airlines med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1040.

 

Safari i Kruger National Park

lørdag 11. februar – onsdag 15. februar.

Velkommen til en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger på grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Se gjerne hvor vi skal bo under oppholdet: Safari Lodge hotel in Kruger National Park | Protea Hotel Kruger Gate (marriott.com)

Vi skal på flere safariutflukter under oppholdet. Vi bor ved grensen til nasjonalparken fra lørdag 11. februar til tirsdag 14. februar. Tirsdag morgen setter vi kursen for Johannesburg og avreise med Turkish Airlines på kvelden kl. 1920 tilbake til Istanbul og videre til Norge hvor vi ankommer onsdag 15. februar kl. 1040. 

Reisens pris fra kr 45 750 som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Istanbul-Cape Town tur og retur med Turkish Airlines på turistklasse.

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Leie av motorsykkel BMW 750.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.  

 • 8 frokost, 2 lunsjer og 6 middager inkludert.

 • Egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil følger med på hele rundturen.

 • Norsk reiseleder med fra Norge.

 

 • Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 3 850

 • Tillegg for oppgradering til BMW 850 GS kr 1 250

 • Tillegg for oppgradering til BMW 1250GS/GSA/1200GSA kr 3 750

 • Pris for medfølgende deltaker som ikke kjører egen sykkel. Del i dobbeltrom. Kr 34 500

 • Tillegg for 3 dagers opphold i Kruger-parken med overnatting i dobbeltrom, utflukter, måltider og transport og flybilletter fra Cape Town til Nelspruit. kr 14 500

 • Tillegg for enkeltrom under oppholdet i Kruger-parken kr 2 200

  Vi tar forbehold om program og prisendringer. Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller ronny.leere@leeres.no eller til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

  Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

   

bottom of page