Opplev det mirakuløse Sør-Afrika i bobil

Avreise: 28. januar - 9./12. februar 2020

La vinter være vinter i Norge og opplev kontrastenes land Sør-Afrika i bobil. Landet vi skal besøke er et av verdens mest spennende land med de store kontrastene, arven etter apartheid, Cape Town som en av verdens vakreste byer, dyrene i Afrika og alt de har å gjøre å gjøre…

   I 1994 ble det historiske valget gjennomført som ga alle i alle Sør-Afrika like rettigheter og Mandela ble valgt til president. Sør-Afrika er kontrastenes land. Det er nydelig og moderne, og det bærer synlige sår etter raseskillepolitikken. 

   Vi skal i noen dager og i egen bobil oppleve dette landet på nært hold. Vi skal kjøre langs Atlanterhavet og Det indiske Hav og vi skal kjøre gjennom fjellpass som ligner på norsk natur. Vi skal også oppleve Cape Town, Kapp det gode håp, Robben Island, Krüger Nasjonalpark med alle Afrikas dyr vandrende fritt omkring. Vi skal også lytte til afrikansk musikk, treffe lokalbefolkning, ikke minst nyte det gode liv med mat og vin som Sør-Afrika er kjent for. Vi befinner oss i Sør-Afrika under vinhøsten som i seg selv er en stor opplevelse. 

   For de som ikke har tid og anledning å være med til Kruger Nasjonalpark er det mulig å reise tilbake til Norge noen dager før. Vi tilbyr to kombinasjoner. 

Vi ønsker velkommen til en reise som begynner tirsdag 28. januar 2020 og som aldri vil ta slutt. Sør-Afrika griper og vil sette minne for resten av livet.

Dag 1 – tirsdag 28. januar 2020

Avreise med Qatar Airways fra Gardermoen kl. 1610 direkte til Doha hvor vi ankommer sent på kvelden. Kun kort stopp og flybytte før ferden går videre over det mektige afrikanske kontinent på vei mot Cape Town. Det serveres mat om bord og som er inkludert.

Dag 2 – onsdag 29. januar 2020

Vi ankommer Cape Town kl. 1110 på formiddagen. Her blir vi møtt av vår lokale skandinavisktalende guide som tar oss med på en liten rundtur i byen og områdene rundt før vi kjører til hotellet i Cape Town hvor vi skal bo de første dagene av vårt opphold i Sør-Afrika. Vi skal bo sentralt og godt på City Lodge Waterfront. Noen timer fri på egenhånd før vi møtes igjen for sammen og vandre til Waterfront, Cape Towns svar på Aker Brygge hvor vi inviterer til velkomstmiddag. Etter en lang natt på fly, skal det bli godt å krype til køys og være klar for morgendagens utflukt.

Dag 3 – torsdag 30. januar 2020

Etter en god og velfortjent frokost blir vi møtt av vår lokalguide og buss som i dag skal ta oss med til Kapp det gode Håp. Dette området er full av spennende historier. Vi skal i tillegg vandre med pingviner på Boulders Beach og innta vår lunsj på en av de eldste vingårder i Sør-Afrika. Vi vender tilbake til hotellet i god tid før kveldens felles middag. 

Dag 4 – fredag 31. januar 2020

Frokost. Vi skal besøke fangeøya Robben Island. Vi skal i dag møte en av de gamle heltene fra apartheid tiden. Vi har vært så heldige å få en av de tidligere politiske fangene med som guide til fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i over 25 år. Vi skal se hans celle og høres historien om Nelson Mandela. Vi er tilbake på Waterfront ved lunsjtid. Resten av dagen fri til egen disposisjon, men for de som har lyst, vil det bli lagt opp til en tur (for egen regning) opp til Table Mountain hvor vi får en fantastisk utsikt over hele byen. Vi blir fraktet med kabelbane helt til topps. Vi er helt avhengig av fint vær for at turen blir gjennomført. Vi samles om kvelden for felles middag og de siste informasjoner om morgendagen. Da begynner et nytt eventyr i egen bobil på vei mot Det indiske Hav. 

Dag 5 – lørdag 1. februar 2020

Vi forlater hotellet etter frokost. Vi blir kjørt ut til stedet hvor våre bobiler står parkert og nå begynner som sagt et nytt eventyr. Etter å ha sjekket ut våre bobiler er vi på vei ut av Cape Town på A2 mot Port Elisabeth. Vi skal heldigvis ikke så langt. Vår første stopp er Hermanus og er vi heldige kan vi se hvaler på nært hold. Vi skal nå kjøre kystveien til Agulhas, den sørligste spissen av det afrikanske kontinent. Vi ankommer vår caravan park ut på ettermiddagen. Vi skal bo på Lagulas Caravan Park. Dagens etappe er på ca. 250 kilometer.

Dag 6 – søndag 2. februar 2020

Klare for nye utfordringer. Dagens etappe er på ca 300 km og går gjennom et vakkert landskap og på veien passerer vi blant annet Swellendam, en av de eldste byene i Sør-Afrika. Vel verdt en stopp på vår tur. Vi ender dagen i Mosselbaai og på Point Caravan Park. Fra vårt bosted har kort vei til havet for en dukkert og ikke minst gode restauranter om kvelden. 

Dag 7 – mandag 3. februar 2020

Ferden går i dag videre mot ferie og badebyen Knysna, kjent som østershovedstaden i Sør-Afrika. I dag blir det en kort etappe på ca. 130 km. Vi får derfor god tid til å utforske områdene rundt byen og ikke minst har vi i dag mulighet å besøke Knysna Elephant Park hvor vi kan vandre sammen med elefanter hvis vi vil og tør! 

Dag 8 – tirsdag 4. februar 2020

Vi sier i dag adjø til Det indiske Hav og setter kursen innover i landet og mot strutsebyen Oudtshoorn. Dagens etappe er på ca. 180 km som gjør det mulig for oss å bli bedre kjent i området. Like ved Oudtshoorn finner vi de kjente grottene Cango Caves, vel verdt et besøk.

Dag 9 – onsdag 5. februar 2020

Dagens etappe er på ca. 200 km og tar oss gjennom et meget vakkert fjellandskap og vi ender dagen på Swellendam Caravan Park.

Dag 10 – torsdag 6. februar 2020

I dag skal vi oppleve vindistriktene rundt Cape Town. Dagens etappe er på ca. 250 km. Vi skal kjøre gjennom vindistriktene Robertson, Worcester og Riebeeck Kasteel før vi ender opp på en norskeid vingård i vindistriktet Swartland. Her blir det felles grillavslutning på ekte sørafrikansk vis. De kaller det Braai. Gled dere.

Dag 11 – fredag 7. februar 2020

Da gjenstår bare sjarmøretappen på ca. 100 kilometer tilbake til Cape Town hvor vi skal levere våre biler og igjen ta inn på City Lodge Waterfront. Ettermiddagen fri til egen disposisjon før felles middag. 

Dag 12 – lørdag 8. februar 2020

For de som skal på safari:

For de av dere som skal videre til Krüger Nasjonalpark for å oppleve dyrene på nært hold, blir det tidlig avgang fra hotellet med buss til flyplassen. Flyavgang fra Cape Town kl. 1000 direkte til byen Nelspruit ved inngangen til parken. Felles busstransport til stedet vi skal bo, Protea Kruger Gate Hotel, under oppholdet i safariland. Det blir tid for å slappe av ved bassenget eller lese en god bok, før vi igjen samles for et felles måltid på kvelden. 

Velkommen til en av de nest kjente nasjonalparkene i Afrika. Krüger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. 

For de som skal tilbake til Norge:

For de av dere som skal tilbake til Norge, vil dere bli hentet litt senere på formiddagen. Flyavgang fra Cape Town er kl. 1235 direkte til Doha med ankomst sent samme kveld. Kort flybytte før avreise til Norge hvor vi ankommer neste morgen, søndag 9. februar kl. 0635. Det serveres måltider underveis. 

Dag 13 – søndag 9. februar

For de som er på safari er det tidlig opp. Vi tar med oss frokostpakke og opplever soloppgang i parken og dagen skal gå med på å jakte på dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Sjansen for å se alle de store dyrene er tilstede. Tilbake til hotellet på ettermiddagen og vi får noen timer på egenhånd før felles middag om kvelden. 

Dag 14 – mandag 10. februar

Vi tar i dag en fridag og folk kan gjøre hva de vil. Opplevelsene de siste dagene står i kø og det er godt å slappe av ved bassenget med en god bok, eller bare kort og godt strøve rundt på området. Vi møtes igjen på ettermiddagen for en ny tur ut i parken på jakt etter de dyrene vi ikke så i går. Tilbake til hotellet og klar for kveldens avskjedsmiddag.

Dag 15 – tirsdag 11. februar

Frokost og så er vi på vei i buss tilbake til Johannesburg. Vi gjør korte stopper underveis. Vi kjører gjennom et vakkert landskap og ser store jordeiendommer på vei mot Johannesburg, den største byen i Sør-Afrika. Hovedstaden heter Pretoria og er naboby til Johannesburg. Flyavgang kl. 2020 om kvelden med kurs for Doha. Kun kort mellomlanding og fly direkte videre til Oslo. Måltider serveres ombord.

Dag 16 – onsdag 12. februar

Vi ankommer Gardermoen allerede kl. 0635 på morgenen. 

Kruger National Park

Velkommen til en av de nest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Kruger er flaggskipet til Sør-Afrikas nasjonalparker og er hjem til et imponerende antall arter: 336 trær, 49 fisk, 34 amfibium, 114 krypdyr, 507 fugler og 147 pattedyr! Kruger er også rik på menneskelig historie fra San folkets tid. Parken strekker seg fra nord til sør langs Mosambik grensen.

Praktiske opplysninger

 Pris per person kr. 21. 850.- som inkluderer:

- Flybilletter Oslo-Doha-Cape Town/Johannesburg tur og retur med Qatar på turistklasse. Måltider om bord

- All transport og utflukter under oppholdet i Cape Town som beskrevet i dagsprogrammet.

- Overnatting i delt dobbeltrom på City Lodge Hotel Waterfront. Frokost inkludert.

- 3 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert.

- Leie av bobil fra lørdag 1. februar til og med fredag 7. februar. 2 personer i hver bobil.

- Norsk reiseleder er Tore Steinar Pettersen.

Tillegg for safari i Kruger-Parken kr. 9.750.- som inkluderer:

- Flybilletter Cape Town – Nelspruit (Krüger-parken) en vei med South African Airlines. Måltid servers ombord. 

- All transport og utflukter under oppholdet i Kruger-Parken som beskrevet i dagsprogrammet.

- Overnatting i delt dobbeltrom på Protea Hotel Marritt Kruger Gate. Halvpensjon inkludert.

- 3 frokoster og 3 middager inkludert.

- Norsk reiseleder er Tore Steinar Pettersen.

Flere opplysninger og påmelding:

Kontakt: Tore Steinar Pettersen på +47 913 45 170 på epost tore.steinar@outlook.com eller post@reiseakademiet.no