top of page
Crete Senesi, Tuscany, Italy. A lonely farmhouse with cypress and olive trees, rolling hil
A Kortet_lang_sort_edited.png

Opplev Andrea Bocelli i Toscana
og en natt 
i den evige stad - Roma!
25. – 29. juli 2023 - 5 dager - 4 netter

Wiggo Andersen_edited.jpg

Wiggo Andersen

Hver sommer inviterer Andrea Bocelli til en helt spesiell konsert i sin hjemby Lajatico, i Teatro del Silenzio, et amfiteater bygd spesielt for hans konserter. Settingen med et utendørsteater med de toskanske åsene som bakteppe gir virkelig en unik opplevelse. Dette må bare oppleves. Forestillingen finner sted torsdag 27. juli.

Andrea Bocelli og hans venner tar oss med på en uforglemmelig opplevelse under åpen himmel med kun stjernene som tak. Årets utgave av Teatro del Silenzio vil inneholde operamusikk, en musikalsk reise med Andrea Bocelli og mange av hans gode venner. Kanskje for oss nordmenn ukjente operastjerner, men de blir bejublet på de store internasjonale scenene verden rundt. Vi får det beste av de beste: de mest elskede ariene fra forskjellige operaer, blandet med spennende koreografi.

Vår reiseleder tar dere også med til blant annet Siena, Chianti, det mest kjente vindistriktet i Toscana og ikke minst den evige stad Roma. Underveis byr vi på mye spennende historie og ikke minst nyter vi god mat og drikke underveis. 

 

Bli med Reiseakademiet i Fredrikstad på en innholdsrik reise i Toscana og Roma, med musikk, historie, kunst og kultur. De fleste måltider er inkludert.

 

For mange er Toscana typisk for den italienske kulturen. Her slo etruskerne seg ned og det var de som brakte sivilisasjonen til Roma, og det sies at det reneste italienske snakkes av dem som kommer fra Siena. I Toscana finnes det fortsatt små og store byer som er nesten uforandret siden middelalderen, på tross av den voksende industrien. Her finnes murer og tårn med rosa og blekgylne steiner, et tilfluktssted preget av ro og skjønnhet i en stadig mer hektisk verden.

Det toskanske kjøkkenet er ypperlig i all sin enkelhet, en gastronomisk kunst mer enn bare det å lage mat for å overleve. Ingrediensene blir behandlet på en ukomplisert, men veldefinert måte, slik at deres smaksegenarter blir forsterket uten at de begraves i kompliserte sauser eller garnityr. Noe av dette skal vi oppleve under våre lunsjer og middager.

Dagsprogrammet

Dag 1 – tirsdag 25. juli 2023 

Flyavgang med SAS kl. 0830 direkte til Roma med ankomst kl. 1140. Her venter det oss en buss som de kommende dager skal ta oss Toscana rundt. Vi gjør en stopp underveis for en enkel lunsj på egenhånd. Under oppholdet skal vi bo i en liten typisk italiensk landsby. Colle Val D'Elsa heter byen og hotellet heter Palazzo Renieri og er et gammelt palass. Vi får litt tid på egenhånd før vi samles til felles middag på en av byen restauranter.

Middag inkludert.

Dag 2 – onsdag 26. juli 2023

Etter frokost er vi igjen på farta og setter kursen mot Chianti-distriktet og besøker små kjente vinbyer som blant annet Castellina in Chianti og Radda in Chianti. Her venter oss vingårdsbesøk og en god lunsj. Omkring 600 meter over havet ligger Castellina in Chianti på et høydedrag mellom de grønne dalene til elvene Elsa, Arbia og Pesa. Lenge før landsbyen fikk sitt nåværende utseende, var dette en etruskisk boplass. I dag er byen en av de mest besøkte landsbyer i Chiantidistriktet, omgitt av skoger, olivenlunder og vinmarker. Vi tar oss også tid til å besøke den befestede landsbyen Radda in Chianti. Dette er ett av Toscanas mest produktive vinområder og ble hovedkvarteret til Chianti-lauget i 1415. Tilbake til hotellet i god tid før kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 – torsdag 27. juli 2023

Stor dag på gang. Vi nyter en god frokost før vi er på vei til Siena. Byen var spesielt innflytelsesrik mellom 1000-tallet og 1300-tallet, ikke minst etter at Firenze var slått i slaget med Montaperi i 1260. Siena ligger på tre høydedrag med sine tre eldgamle porter som peker i retning av Firenze, Roma og Maremma. I århundrer kontrollerte byen de to viktigste ferdselsårene i det sentrale Italia. Vår byvandring avsluttes med en felles pizzalunsj før vi vender tilbake til vårt hotell og gjør oss klar for turens store høydepunkt, konsert med Andrea Botcelli og hans venner. Konserten starter kl. 20:30, men vi er på plass i god til for å oppleve atmosfæren og folkehavet som skal oppleve konserten. Vi har nummererte billetter til forestillingen. Det nærmer seg midnatt før forestillingen er slutt og da bærer det tilbake til vårt bosted. 

Frokost og lunsj er inkludert.

 

Dag 4 – fredag 28. juli 2023 

Adjø Toscana. Etter frokost setter vi kursen for Roma. Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket. En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter. På vår ettermiddagsvandring i Roma besøker vi noen av de mest kjente stedene som Pantheon, Spansketrappen, Forum Romanum, Fontana di Trevi og Piazza Navona. Vår avskjedsmiddag finner sted på en familiedrevet restaurant på Piazza Navona.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – lørdag 29. juli 2023

Dagen fri til egen disposisjon, men vår reiseleder vil igjen invitere til en byvandring som avsluttes med en felles lunsj for egen regning. Tilbake til hotellet i god tid før avreise til flyplassen. Avreise med SAS kl. 1945 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 2215. Frokost inludert.


 

 

Bilde1.jpg
A Kortet_lang_sort_edited.png

Pris pr. person for A-kort medlemmer kr 18 200 som inkluderer:

-       Fly Oslo–Roma tur og retur med SAS på turistklasse

-       All transport og utflukter i henhold til programmet

-       Overnatting i dobbeltrom på Palazzo Renieri i Colle Val D'Elsa

-       Nummererte billetter til konserten med Andrea Bocelli og hans venner

-       4 frokoster, 4 lunsjer og 2 middager inkludert.

-       Vår reiseleder Wiggo Andersen, til daglig eier av Reiseakademiet.

 

Tillegg for enkeltrom kr 1 950

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Hotellskatt € 4 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

​ 

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføner, varme/air condition. 

Vi kan være behjelpelig med tilslutningsfly fra andre flyplasser i Norge. Ta kontakt med oss.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

Turen arrangeres i samarbeid med

Les våre Reisevilkår

Utskriftbare sider

bottom of page