top of page

Bordeaux og Bilbao

med Nasjonalmuseets venner

Nasjonalmuseet_LogoSymbol+Wordmark.png

Frankrike og Spania
26. - 29. mars 2022    
4 dager - 3 netter 
For Nasjonalmuseets venner

Anita Rebolledo.jpg
Tone Vesti Wilse.jpg

Anita Rebolledo

Tone E. Vesti Wilse

Velkommen til årets Venne-tur som går til Bordeaux og Bilbao! Vi starter i den vakre havnebyen Bordeaux, som ligger ved Garonne-elven i det sørvestlige Frankrike og avslutter i Nord-Spania og Bilbao, som også er en viktig havneby og har et Guggenheim-museum som folk valfarter til.

Vi har lagt opp til et meget variert dagsprogram med alt fra byvandringer til besøkssenteret for hulemalerier i Montignac-Lascaux og til kunstmuseer. Tema og hovedfokus for turen er samtidskunst og arkitektur.  

Med oss som veiviser har vi Nasjonalmuseets kurator formidling, Anita Rebolledo. Hun vil gi oss kjærkomment kunstfaglig påfyll under hele turen.

Tone Vesti Wilse fra Nasjonalmuseets Venner er med som reiseleder og legger alt til rette for gruppen.

Vi kan garantere at «Dette blir en tur utenom turistløypa»!

Det finnes begrenset med plasser på turen, så vær rask med din påmelding.

Velkommen til en ny og inspirerende kulturreise med Nasjonalmuseets Venner i samarbeid med Reiseakademiet i Fredrikstad!

Dagsprogrammet

Dag 1 - lørdag 26. mars    

Tidlig avreise med KLM fra Gardermoen kl. 0630 til Amsterdam (flybytte) og videre til Bordeaux med ankomst kl. 11:45.

Her blir vi møtt av vår lokale norske reiseleder, som først tar oss med på en rundtur med buss og til fots i Bordeaux, før lunsj på egenhånd.

Etter en god lunsj fortsetter vi til vårt bosted i byen Libourne og på Hotel Mercur. 

 

Etter en lang dag kan det være en fordel å slappe litt av på rommet, før vi møtes til en hyggelig velkomstmiddag i gangavstand fra hotellet.

Middag inkludert.

Dag 2 - søndag  27. mars    

Etter frokost er vi på vei mot et av turens høydepunkter, nemlig Montignac og Lascaux,  for å nærmere studere Snøhettas fantastiske byggverk. De 17 000 år gamle hulemaleriene i Lascaux har vært utilgjengelige for publikum siden 1963. Ved hjelp av ny teknologi og presist håndverk, er de opprinnelige hulene nå rekonstruert, og Snøhetta har tegnet verdensarvstedets nye besøkssenter. Gled dere!

Lunsj inntas i museet før vi vender tilbake til Libourne og vårt hotell. Kvelden til egen disposisjon, men våre reiseledere legger opp til felles middag for de som ønsker å være med. Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 3 – mandag 28. mars   

Etter frokost sier vi adjø til Libourne og setter kursen mot Spania og Bilbao. Vi gjør noen korte stopp før vi ankommer San Sebastian, som er hovedstaden i provinsen og ligger ca. 17 km fra den franske grensen.

Gamlebyen er sjarmerende med trange gater og yrende folkeliv. Labyrintiske gater bestående av butikker, restauranter og barer hvor pintxos-barene florerer.

 

Det er ikke tilfeldig at San Sebastian har den høyeste konsentrasjonen av restauranter med stjerne i Michelin- guiden. Byen er en gourmetgalakse, med flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted i verden. Her nyter vi en god lunsj på en av byens restauranter.

Etter lunsj venter en busstur på en drøy time før vi ankommer Bilbao og vårt hotell sentralt i det historiske sentrum av byen. Vi sjekker inn på Hotel Mercure Jardines De Albia. Kvelden til egen disposisjon, men våre reiseledere legger opp til felles middag for de som ønsker å være med.   

I fascinerende Bilbao står gammelt og nytt skulder ved skulder. Byen har vært gjennom talløse omstillinger og endringer siden den ble grunnlagt i 1300 av Don Diego Lopez de Haro. Hvor vi enn snur oss, ser vi resultatet.

 

En fantastisk blanding av ulike epoker og stilarter kappes om vår oppmerksomhet.

Fra å ha vært en søvnig og grå industriby, er Bilbao i dag blitt et ikon som har en unik status i kulturverdenen.

Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 4 – tirsdag 29. mars   

God morgen! Etter frokost venter en byrundtur i buss med lokalguide. Vi hører om byens historie og får med oss noen av de mest kjente severdighetene. Deretter, byens store trekkplaster, en guidet omvisning i Guggenheim-museet.

 

Museet ble offisielt åpnet i oktober 1997, og Time Magazine har kåret Frank Gehrys bygg til ett av århundrets fem vakreste byggverk. Museet er et kunstverk i seg selv og et like stort trekkplaster som kunstsamlingene innenfor veggene.

 

Lunsj og litt tid på egenhånd. Små tradisjonsrike kafeer serverer overdådige pintxos, det baskiske svaret på tapas. Ellers vrimler det av spennende forretninger i hele gamlebyen.

Vi møtes igjen utenfor Guggenheim-museet og da på vei til flyplassen for hjemreise til Norge. 

 

Avreise fra Bilbao med KLM kl. 17:15 til Amsterdam (flybytte) og videre til Oslo med ankomst kl. 22:35.   

 

Pris pr. person kr 12 790,- som inkluderer:

  • Fly Oslo-Bordeaux og Bilbao-Oslo tur/ retur med KLM/Air France på turistklasse.

  • Overnatting i dobbeltrom under hele turen. Tillegg for enkeltrom.

  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet.

  • Utflukter og inngangsbilletter til museer som beskrevet i dagsprogrammet.

  • 3 frokoster, 2 lunsjer  og 1 middag er inkludert.

  • Reiseledere vil være Tone E. Vesti Wilse og Anita Rebolledo fra Nasjonalmuseet.

 

Tillegg for enkeltrom på hotellet kr 2.750.- 

 

Nærmere opplysninger om turen kan rettes til:  

Vi bor på:

Hotel Mercure i Libourne 4*

Hotel Mercure Jardines De Albia i Bilbao 4*

Vi tar forbehold om programendring på grunn av koronasituasjonen. 

 Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Les våre Reisevilkår

bottom of page