top of page

Botswana – Der det hele begynte!

Okavango Delta med sin unike natur og alt av Afrikas dyr

Maun og Moremi – ørkenbyen og viltreservatet

Kalahari-ørkenen og San-folket – Menneskehetens forfedre!

 

22. november - 3. desember 2024

20180830-_DSC0189 (2)_edited.jpg

Hans Petter Hergum

At menneskets opprinnelse er Afrika, er ikke nytt. At vi, homo sapiens, tok våre første famlende steg i Botswana derimot, er for mange ny kunnskap.  For 200 000 år siden vandret trolig de første menneskene her på savannen. Hit skal vi, og vandre i våre forferdes forspor og treffe de eldste av de eldste.  Dvs. san-folket, eller buskmenn som vi ofte har kalt dem.

Botswana kan vanskelig beskrives – det må oppleves! 

 

En reise gjennom Botswana er en opplevelse av det intense og heftig! Det er Okavango-deltaet, det er møte med natur og kultur og følelsen av det uendelige og tilnærmet uberørte. Det er fattigdom og rikdom. Landet er «Afrikas diamant».  I 1966, da landet fikk sin frigjøring, var Botswana ett av kontinentets fattigste. Året etter frigjøringen «vasset de i diamanter», som en representant for kolonimakten sa.  Med en befolkning på drøye 2 millioner og verdens største diamantproduksjon er landet et av Afrikas rikeste og mest velfungerende.

Men Botswana er også et «urørt og utemmet» Afrika. Her er det langt mellom folk, og viltet lever som i Edens Hage - Okavango.  Ideelt for safari hvor geparder, elefanter, giraffer, leoparder og løver har nok tumleplass.

Elefantbestanden skal være på godt over 80 000 dyr.

Med fly via Sør-Afrika ankommer vi Maun – ørkenbyen og inngangsporten til Okavango og Kalahari. Vi skal kjøre noen timer inn i Kalahari og møte san-folket. Genetisk det eldste folket som lever på vår klode i dag.  Vi skal besøke Maun og oppleve Moremi Game Reserve hvor vi kan møte dyrenes konge, og vi skal fly inn i Okavango-deltaet. Innlandsdeltaet er verdens største, og kåret til et av Afrikas syv naturskapte underverker. Men vår tur er langt fra bare natur.  Kultur og historie er med.  Landets historie, og folkets kultur er del av reisen. Og vi skal høre den utrolige historien om ekteskapet mellom den hvite britiske kvinnen Ruth og afrikaneren Seretse Khama – landets første president.

Som veiviser har vi samfunnsgeograf Hans Petter Hergum.  Han har arbeidet med østlige- og sørlige Afrika i mer enn 35 år for bla. Kirkens Nødhjelp og UD. Han har bodd flere år i Botswana og vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe. Han er meget god kjent i Botswana.

 

Kontakt: hanspetterhergum@gmail.com eller telefon 472 43 790.

Det jobbes i disse dager med å lande et dagsprogram og ikke minst sikre seg flybilletter tur og retur det afrikanske kontinent. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert. Dagsprogram og pris på turen til Botswana vil foreliggeca. 15. mars

.

bottom of page