Avlyst




From Cape to Cairo
15. februar - 12. mars 2026
Turen arrangeres i samarbeid med
.jpg)
Britene skulle legge et jernbanespor fra Cape til Cairo, gjennom hele Afrika. Det ligger der fortsatt, men…
Med toget er det dårlig stell. Enten går det ikke, eller det kommer og går, men ikke på tida. Men likevel: 130 år etter innvielsen av jernbanen inviterer Aftenposten og Reiseakademiet til den store dannelsesreisen. Med fly, buss og båt krysser vi Afrika fra sør til nord – fra Cape til Cairo. Om bord er reiselivsgrunder og Afrika-entusiast Wiggo Andersen og geograf Hans Petter Hergum. Andersen har i 30 år arrangert tematurer til det afrikanske kontinent og har i mange år vært delvis bosatt i Sør-Afrika. Hergum bodde i sørlige Afrika da Mandela ble president, var valgobservatør, og opplevde frigjøringen, gleden og fortvilelsen på nært hold. Han har arbeidet med menneskerettigheter og bistand i østlige- og sørlige Afrika i mer enn 35 år for bla. Kirkens Nødhjelp og UD. På 80-tallet gjorde han studier i Tanzania. Han har bodd flere år i Botswana og var norsk diplomat ved ambassaden i Zimbabwe. Han har reist i Afrika til fots, med tog, buss, båt og fly.
Vi begynner i Cape Town, kontrastenes by - blant vinranker og restene av apartheid. Det blir en historisk reise i frigjøringens tegn. Ferden går videre til Zimbabwe og Victoriafallene. 1700 meter med foss og det klassiske, mer enn hundre år gamle Victoria Falls Hotel.
Vi krysser inn i Botswana og opplever Chobe- og Zambezi-elven. Vi møter Afrikas rike dyreliv i bushen og på savannen. Vi ankommer Lusaka i buss - hovedstaden Zambia, det som tidligere het Nord Rhodesia. I Tanzania opplever vi nasjonalparken Serengeti og erfarer nye kapitler av Afrikas historie; på Zanzibar Utstyrte David Livingstone sine ekspedisjoner og herfra dro journalisten Henry M. Stanley for å finne ham.

Karen Blixen slo seg ned i Nairobi i Kenya, og vi skal «møte henne» i hennes tidligere hjem.
Så dreier vi nord-øst, til Etiopia og opplever dette unike Afrikanske landet med klippekirkene i Lalibela, hugget inn- og ut av fjellet. Her dyrkes også rastafarienes svarte «Jesus», Haile Selassie. Så går turen til Kairo og Nilen - med Egypts dramatiske historie. Vi er ved reisens mål!
Underveis vil Hans Petter Hergum øse av sine fargerike fortellinger og analyser. En reise inn i den afrikanske fortiden, men også med fortellingene om hva som skal komme.

Dette er den store Afrika-ekspedisjonen – vi har kun plass til 12 personer!
Foreløpig dagsprogram
Dag 1 – søndag 15. februar 2026
Avreise Oslo Gardermoen på ettermiddagen på vei mot en eller annen storby for å bytte fly, før ferden går videre over det mektige afrikanske kontinent mot Cape Town og Sør-Afrika.
Det serveres måltider om bord.
Dag 2 – mandag 16. februar 2026
Sør-Afrika, dette vakre og dramatiske landet med rikdom og fattigdom. Med sinne og latter, dans og skjønnhet. Med viner i verdensklasse og med hele apartheidhistorien foran våre øyne. I Sør-Afrika har svart og hvit lagt hatet bak seg og tilgitt hverandre.
Vi ankommer Cape Town ved lunsjtid. Det er sommer i Sør-Afrika. På vei mot byen drar vi innom Kirstenbosch botaniske hage med sin skjønnhet og fargeprakt. Vi spaserer gjennom parken og spiser lunsj omringet av blomsterprakt og trekroner. Deretter drar vi til hotellet og gjør en sving innom Cape Towns severdigheter før vi finner våre rom på hotellet vi skal bo de kommende dager. Hotellet er bynært og ligger i gangavstand til det berømte handelsstedet Waterfront, med sine mange gode restauranter. Vi spiser vår første middag på en av dem. Frokost serveres om bord på flyet.
Lunsj og middag inkludert.
Dag 3 – tirsdag 17. februar 2026
Denne dagen kjører vi sørover til Afrikas sørvestligste punkt: Kapp Det Gode Håp. Klippen reiser seg opp fra havet, og vi kommer tett på den dramatiske naturen. Her er verdens friskeste luft, og er vi heldig kommer vi tett på antiloper og sebraer.
På vei tilbake spiser vi lunsj på den idylliske farmen Steenberg i vindistriktet Constantia. Steenberg ble anlagt allerede på sekstenhundretallet og er en av Sør-Afrikas eldste. Lunsjen avsluttes med testing av farmens verdenskjente viner. Det er bare å glede seg. Et kort steinkast fra der vi spiser ligger Pollsmoore-fengslet. Her satt Mandela flere år i innesperret etter 19 år på Robben Island.
Frokost, lunsj og middag er inkludert.
Dag 4 – onsdag 18. februar 2026
Etter en god og tidlig frokost med beina tilnærmet i sjøkanten ved kanalen som renner forbi hotellet, tar bussen oss til flyplassen. Vi tar av med fly mot Zimbabwe og Victoria Falls og buss videre mot Chobe National Park– denne naturperlen i Botswana. På flyplassen i Victoria Falls møtes vi av vår lokal kjentmann, som er kvinne, og kjører den drøye timen mot Botswana-grensen og vårt nydelige bosted. Vi er sentralt i det sørlige-Afrika. Her møtes 4 land – Zimbabwe, Zambia, Namibia og Botswana, og tett ved ligger også Angola.
Etter et godt måltid skal vi oppleve Chobe-elven. Eleven er grensen mellom Namibia og Botswana og del av Chobe nasjonalpark. Solen er kraftig, så husk solkrem, hatt og solbriller. Lenger opp i Chobe ligger Linyanti hvor David Livingstone etablerte en av sine misjonsstasjoner. Linyanti var utgangspunkt for hans reise ned elven mot Victoria Falls. Vi vil ha noen rolige timer på den speilblanke elven i en av Afrikas flotteste naturparker. Tiden tar vi til hjelp. «Tiden går ikke, den kommer», sier de i Afrika. Chobe er kjent for sitt yrende fugleliv. Mange av dem oppholder seg langs elven. Flokker av elefanter, bøfler, flodhester, giraff og gnu er vanlig her. Er vi heldige, opplever vi dem alle. Både leopard og løver har vi tidligere sett tett ned mot elven. Ved solnedgang er vi tilbake på lodgen.
Frokost og middag inkludert
Dag 5 – torsdag 19. februar 2026
Før soloppgang og frokost tar firehjulstrekkerne oss inn i Chobe nasjonalpark. I bil kan opplevelsene være annerledes enn hva vi opplevde på elven for få timer siden. Flere dyr kan ha trukket ned mot elva, og den sjeldne puku-gasellen og red letchwe-antilopen kan kanskje observeres. Tilbake, og etter en god frokost, har vi fri frem til lunsj. Baren og soldekket på Chobe Safari Lodge kan anbefales. Lunsjen skal vi senere ha på båt på Chobe-elven. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 6 – fredag 20. februar 2026
Tidlig avgang med buss mot Victoria Falls i Zimbabwe. Victoria Falls Hotell blir vårt bosted de neste to dagene. Hotellet kalles “The Grand Old Lady of the Falls”, og er en historisk perle av et sted. Standarden har utviklet seg betydelig i løpet av de drøye 100 årene hotellet har eksistert. Her kombineres historiens sjarm og tradisjon med nåtidens komfort. Lite kan måle seg i beliggenhet og eleganse.
Hotellet ligger få minutters gange fra elven Zambezi og den enorme fossen, og «den gamle damen» har utsikt rett mot broen som skiller Zimbabwe og Zambia. Hotellet er kanskje Afrikas mest kjente og gjør et staslig inntrykk. Etter lunsj og en velfortjent hvil, gjør vi oss klar for en aftenopplevelse utenom det vanlige.
Kvelden skal vi nemlig tilbringe på Zambezi. Vi skal cruise på elven, ikke langt fra fossen hvor Dr. Livingstone kom padlende for mer enn 150 år siden. Kanskje får vi oppleve flodhester, krokodiller og elefanter. Det som er sikkert, er at vi skal nyte en god middag. Når solen kaster sine siste gylne stråler over Zambezi, setter vi kursen mot land og hotellet.
Frokost, lunsj og middag inkludert
Dag 7 – lørdag 21. februar 2026
“Mosi-oa-Tunya” – “vannet som tordner”, kalles Victoria Falls. Fra frokostbordet går vi samlet mot fossen for å oppleve et av verdens naturundere. På nært hold er fossen enorm, og en ufrivillig dusj er del av opplevelsen. Bare behagelig i varmen, men beskytt fotokameraet! Vi starter ved nordenden av fossen hvor Livingstonestatuen skuer utover “The Devils Cataract”.
Her er mengden av vann som kaster seg ned i juvet voldsom. Videre følger vi stien gjennom den tropiske regnskogen – midt imot selve fossen. Ett-tusen-sjuhundre meter foss er ikke dagligdags. Vi ender opp tett ved broen som skiller oss fra Zambia. Vegetasjonen er en opplevelse i seg selv.
Med kikkert kan en oppleve mange av sørlige Afrikas fantastiske fugler. Kanskje Hornbill, Livingstone Loerie, brun og rød Firefinch og fiskeørn. Etter en storslått opplevelse skal vi spise lunsj sammen med afrikanske venner i landsbyen “Chinotimbae Township”. Ulike kulturer møtes. Spennende! Gode og mette drar vi tilbake til vårt hotell. Resten av dagen, er programmet åpent. «High tea» på hotellets terrasse er en opplevelse alle bør unne seg. En bytur kan også anbefales, en drink på terrassen eller ett adrenalinkikk – strikkhopp fra brua mellom Zimbabwe og Zambia – er en mulighet, før middag på hotellet.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 8 – søndag 22. februar 2026
Vi er på vei med buss mot Lusaka, Zambias hovedstad. Bussen tar oss først over broen og grensen fra Zimbabwe til Zambia og videre mot Kafue og sukkerrør-plantasjene i landet. En stopp gjøres i Kafue for å se gigantredskapen som renset Zambezi-dalen for vegetasjon en gang på 1950-tallet.
Dalen skulle neddemmes og verdens den gang største kunstige innsjø – Kariba-sjøen, skapes. 27 mil lang og 5 mil bred på det meste. Et innlandshav ingen hadde sett maken til. Historiene er mange om denne dammen. Flere av dem vil Hans Petter fortelle fra sine mange opphold i området.
Frokost og middag inkludert
Dag 9 – mandag 23. februar 2026
Vi tar en rolig dag i Lusaka. Hører historier om frigjøring av Nord-Rhodesia, som Zambia het fram til 1964, og landets økonomiske avhengighet av kobber. Krig og kamper tidlig på 1960-tallet nord i landet ført til at FN og Generalsekretær Dag Hammarskjøld var aktive for å hindre videre eskalering av urolighetene. Hammarskjöld endte sitt liv i en flystyrt ved byen Ndola nord i landet. Var det en tragisk ulykke eller ble flyet skutt ned? Historien får vi i Lusaka.
Frokost og middag inkludert
Dag 10 – tirsdag 24. februar 2026
Vi flyr tidlig på morgenen fra Lusaka, via hovedstaden Dar es Salam i Tanzania og videre til krydderøya Zanzibar. Her, i det yrende bylivet, møter vi kvinner innhyllet i fargerike stoffer - og godt tildekket. Islam preger øya.
Her hører vi beretningen om David Livingstone – «oppdageren», geografen, meteorologen, legen og misjonæren. «Alle» kjenner Dr. Livingstone i Afrika. Vi bader i Det indiske hav, tar for oss av alt av delikatesser havet kan by på. Vi blir kjent med øyas smaker og dufter. Bugnende bord med kjøtt, fisk, eksotiske frukter og ikke minst krydder. Under palmene på Zanzibar er det godt å være. Frokost og middag inkludert
Dag 11 – onsdag 25. februar 2026
Vi bor i Stone Town. Denne sagnomsuste byen hvor journalisten Henry Stanley bodde da han utrustet sin ekspedisjon for å finne Livingstone. Ingen enkel oppgave. Hvordan var det mulig? Det er fortellingen om to menn, viljesterke og utholdende, om heltemot og kamp.
Dette er krydderøya med de mangfoldige smaker, og slavebyen hvor de ulykkelige ble solgt og eksportert over land og hav. Her forberedte de store «oppdagerne» sine ekspedisjoner. Vi vandrer rundt i Stone Town blant antikvitetshandlere, markedsplassene, slavetorget og får historier om slavehandel og øyas tidlige historie. Frokost og middag inkludert.
Dag 12 – torsdag 26. februar 2026
Etter en tidlig frokost sier vi adjø til Zanzibar og flyr mot Arusha og kjører videre inn i fjellene mot Ngorongoro og Serengeti – disse fantastiske naturparkene i landet. Snøen på Kilimanjaro ser vi rett opp fra flyplassen. Underveis stanser vi i den idylliske Lake Manyara og spiser lunsj. Kanskje, hvis vi har hellet med oss, ser vi Manyaras klatrende løver. Løver, henslengt og arrogante, hvilende i parkens trær. Det var her zoologen Ian Douglas Hamilton gjorde sine elefantstudier.
Hans Petter har møtt ham og forteller noen av de skremmende elefantmøtene Ian opplevde da han bodde i parken. Vi kjører videre til vårt bosted som ligger tett ved krateret Ngorongoro - verdens åttende naturunderverk. En utdødd vulkan som eksploderte og ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. Vi er tett på nå!
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 13 – fredag 27. februar 2026
Vi vil ha hele dagen i krateret, og tar en tidlig frokost. Natten har vært kjølig, vi er på over 2300 m, og kler oss deretter. I dag er krateret «vårt». Vi skal bruke tid og kjører forsiktig ned kraterkanten. Her har vi opplevd løvejakt, som endte med en sebras død, og ikke langt unna - en gaselles fødsel. Sterke opplevelser, og det kan skje igjen. Krateret har verdens tetteste bestand av villdyr. Forestill deg «Edens Hage». Der er vi nå.
Det blir en safari blant noen av våre største pattedyr. I krateret lever de, og vi kommer tett på dem alle. Omringet av kraterveggene lever tusener av dyr innenfor et område på ikke mer enn 265 kvm. Og det yrer av fugler og krypdyr. Vi vender tilbake til hotellet i god tid før kveldens middag.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 14 – lørdag 28. februar 2026
En uforglemmelig kjøretur venter oss gjennom majestetisk natur. Savannen med sine enorme vidder, ukjent vegetasjonen og natur, og alt av Afrikas villskap og dyr. Opplevelsene kommer tett, og kjøreturen kunne for mange gjerne vært lenger. Her kan alt skje! Med gode øyne eller kikkert vil dette første-inntrykket av Serengeti fortone seg som en reise i tid - tilbake til start. Urørt natur og vegetasjon, mengder av ville dyr, og roen, stillheten som må kjennes og erfares. Stress hører Vesten til. Vi senker skuldrene og lar inntrykkene styre tiden.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 15 – søndag 01. mars 2026
Hele dagen skal vi være i Serengeti! Denne uendelige savannen på mer enn 30 000 kvm, er et Afrika i miniatyr. Her er elver og våtmarksområder, skog og gressletter, og et oppkomme av dyr som ingen andre land eller områder i Afrika kan vise maken til. Her er løver, leoparder, elan-antiloper og elefanter – for å nevne fire av de mest spektakulære.
Og flokker av gnu som kan omfatte mer enn en million dyr. Tusener av sebraer og gaseller som voktes av hyener og sjakaler - alle på leting etter et lett bytte, kan vi få se. Her jakter verdens hurtigste pattedyr – geparden - med en toppfart på over 100 km/timen. Er vi heldig opplever vi det alt sammen. Våre reiseledere har vært her flere ganger, og får aldri nok! Mange kommer tilbake gang etter gang for å «kjenne» det virkelige Afrika. Ved solnedgang er vi tilbake på stedet vi bor.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 16 – mandag 02. mars 2026
Våre safari-biler tar oss tilbake gjennom Serengeti, over kraterkanten av Ngorongoro til Arusha hvor vi skal overnatte før avgang neste morgen til Nairobi. Opplevelsen de siste to dagene, trolig med mengder av dyr, har gitt sterke inntrykk og skapt gode historie. Vi har nok å prate om.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 17 – tirsdag 03. mars 2026
I buss kjører vi fra Arusha mot Kenya og Nairobi. Veien gir oss en opplevelse av det sentrale- østlige-Afrika. Den tropiske vegetasjonen, Kilimanjaros voldsomme og majestetiske rygg som rager opp over savannen, savannens bølgende gress og vinden og sola som preger opplevelsen. Vi krysser grensa mot Kenya og kjører mot vårt hotell i Nairobi.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 18 – onsdag 04. mars 2026
Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av sjiraffer og sebraer som grasiøst beveger seg mellom akasietrærne, kunne Karen Blixen ha sagt. Dette er landet som snakket til forfatteren og plantasjeeier Karens hjerte. Nå skal det snakke til oss! Vi «møter» Karen i hennes hjem utenfor Nairobi og tråkker i hennes fotspor.
Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun gjorde var å beskrive en tilstand som rommet Afrikadrømmen for mange – også for oss i dag. Blixens verdenskjente litteratur, og ikke minst «Den afrikanske farm» - publisert i 1937 – strutter av livskraft. På noen korte timer skal vi leve oss inn i de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hill.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 19 – torsdag 05. mars 2026
Etter en god frokost er det på tide å pakke og gjøre seg klar for neste land og neste hovedstad. Formiddagen fri til egen disposisjon, men vi legger opp til en felles lunsj på det gamle ærverdige Norfolk Hotel som blant annet Ernest Hemingway og Karen Blixen besøkte ved flere anledninger. Historien sitter i veggene og vel verdt et besøk. Avreise fra Nairobi kl. 1700 direkte til hovedstaden i Etiopia Addis Abeba, eller bare Addis som den kalles. På flyplassen møtes vi av vår lokale guide som tar oss til hotellet.
Byen ligger 2500 meter over havet og kalles også Afrikas hovedstad. Den ble grunnlagt av Menelik II og har et strålende klima med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader året rundt. Her er hovedkvarteret til Den afrikanske unionen (AU) som er samarbeidsorganisasjonen for Afrikas 55 land. En storslått bygning som preger Addis. Middag serveres på flyet fra Nairobi til Addis.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 20 – fredag 06. mars 2026
Vi har en aktiv dag i storbyen Addis Abeba, og det er ikke sikkert vi rekker alt. Vi kjører gjennom det italiensk pregede Piazza og videre til Mercato-markedet. Trolig Afrikas største marked. Her tar vi det rolig gjennom og opplever det yrende folkelivet. Vi oppsøker keiser Haile Selassies grav. Keiseren som døde i 1975, men først i år 2000 fikk han sin rettmessige begravelse. Nasjonalmuseet skal vi selvsagt innom. Her står kvinnen «Lucy» utstilt. Ett av de eldste menneskelignende skapningene som er funnet – mer enn 3.5 millioner år gammelt.
Det nyåpnede Grand Palace som huser de historiske bygningene hvor bla. keiser Haile Selassie holdt til vil vi gjerne innom. Dette er et område og bygninger som for kort tid siden kun var åpen og tilgjengelig for landets politiske elite. Deler av palasset og omgivelsene er nå omgjort til et praktfullt parkområde med unik vegetasjon og dyreliv. Entoto Hill, rett utenfor Addis, var keiser Menelik II hovedsete før Addis ble etablert på 1880-tallet, og vi besøker hans enkle, men kulturhistorisk viktige palass som ligger mer enn 3000 meter over havet. Kanskje får vi også se hans grav.
Frokost, lunsj og middag inkludert
Dag 21 – lørdag 07. mars 2026
Vi drar videre med fly opp i fjellene - til Lalibela. Her ligger “katedraler”, hogd i stein rett ned og inn i fjellet. Enorme byggverk ingen egentlig skjønner hvordan kan være skapt av menneskehender, og det på 1200-tallet. 10 000, eller kanskje 40 000 personer må ha arbeidet med enkel tilgjengelig redskap dag og natt i årevis sier spesialistene. Men for ca. 800 år siden bodde det kun 200 mennesker der kirkene ligger i dag!
Hvor kom bygningsarbeiderne fra? Hvordan var det mulig? Uansett virker det nærmest utrolig at byggverket er gjort av menneskehender. Og hva sier etiopierne? Kong Lalibela fikk hjelp av Guds egen arbeidsstokk, sier de – det var engler som sørget for at kirkene ble bygd. Tro det eller ei!! Å se disse kirkene, gå inn i «steinkatedralene», og å møte de ortodokse prestene, må oppleves – det kan ikke forklares. I dag er det vår tur til å se, føle og erfare historiene disse monumentale kirkene gir.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 22 – søndag 08. mars 2026
Dagen bringer oss til fots og på muldyr opp til Asheter Mariam-klosteret i fjellsiden ovenfor Lalibela. Fjellturen krever gode bein og godt fottøy. Utsikten og opplevelsene er helt spesielle. De som ikke tar fjellturen, besøker det historiske kjente huleklosteret Nakuto Lab. Tilbake i Lalibela unner vi oss et godt måltid før vi fortsetter vår vandring i den hellige byen Lalibela.
Den portugisiske presten Alvarez som besøkte Lalibela på 1500-tallet, skrev i sin dagbok: «Det nytter ikke å beskrive hva jeg har sett og opplevd. Ingen vil tro meg. Jeg sier ikke mer». Hit valfarter årlig tusener av troende – til denne byen som står på UNESCOs verdensarvliste. Nå er det vi som er her. Nå får vi oppleve disse unike kunstverkene på Etiopias og Afrikas tak – mer enn 2600 meter over havet. Nærmere himmelen går det ikke å komme, hevder etiopierne. Frokost, lunsj og middag inkludert
Dag 23 – mandag 09. mars 2026
Etter frokost er det avreise fra Lalibela med fly tilbake til Addis. Vi tilbringer noen timer på et flyplasshotell utenfor Addis, spiser en god middag før vi gjør oss klare for avreise kl. 2200 fra Addis til Cairo med ankomst på natten.
Flyet tar oss langs Nilen nordover mot Kairo og Egypt. Afrikas lengste elv. Den Hvite- og Blå Nilen møtes ved byen Khartoum i Sudan og renner inn i Egypt til Kairo og ut i Middelhavet. Elven er opp mot 7000 km og vannet bruker mer enn 4 måneder fra det indre av Afrika til Middelhavet.
Uten Nilen ville Egypt kollapse. Vannføringen i Nilen er livgivende og helt uerstattelig for landets mer enn 100 millioner innbyggere. Landet er det tredje folkerikeste i Afrika. Og flertallet bor langs elven.
Rennesansedammen som bygges i Blå-Nilen i Etiopia utgjør en trussel mot hele Egypts eksistens. Får vi ikke vannet vi trenger bomber vi dammen, sier landets myndigheter. Konflikten og truslene som preger forholdet mellom Etiopia, Sudan og Egypt utgjør en av flere uroligheter som preger Afrika i dag. Men konfliktene er ikke nye. De har vært der fra tidenes morgen. Gjennom kåserier og foredrag får vi de servert fra Kapp til Kairo.
Frokost og middag inkludert.
Dag 24 og 25 – tirsdag 10. mars og onsdag 11. mars 2026
Kairo! Det lukter kultur og historie i bøtter og spann. Og vi skal ta for oss av det meste.
Muhammed Ali-moskeen, Sfinksen og pyramidene i Giza – steder vi selvsagt skal få med oss. I tillegg til Nilen, så klart. Pyramidene, dette fortidsminne fra oldtidens Egypt, bestående av 9 pyramider, hvor de største er oppkalt etter tidligere faraoer, skal vi beundre. Og på Nilen, denne livets kilde, som den kalles skal vi oppleve deler av landets unike historie.
Med kjentmann og profesjonell guide vil vi få innblikk i en unik kultur. Ridetur på «ørkenskipet» kamelen skal vi også prøve oss på.
Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 26 – torsdag 12. mars 2026
Ingen vei tilbake. Avreise fra Cairo på formiddagen med ankomst Oslo sen ettermiddag. Lunsj serveres på flyet. Frokost inkludert.
Vi jobber med pris og den vil foreligge så fort vi har oversikt over prisene fra våre flyselskaper og hoteller.
Ta gjerne kontakt med Reiseakademiet i Fredrikstad om dere har spørsmål.