top of page
AKORTET_svart.png

Cape Town - kontrastenes by  

med Tomm Kristiansen

a-fordel_logo_2019 (1)_edited.png

Sør-Afrika

31. mars - 9. april 2020

10 dager - 9 netter 

Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen

Sør-Afrika, dette vakre og dramatiske landet med rikdom og fattigdom. Med sinne og latter, dans og skjønnhet. Med viner i verdensklasse og med hele apartheidhistorien rett foran våre øyne. I Sør-Afrika har svart og hvit lagt hatet bak seg og tilgitt hverandre.

 "Hva er det med dette landet....så heslig og vakkert. Stanken og de velduftende blomster. Skuddene og dansen". Slik åpner forfatteren og Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen sin bok "Mandelas land". Og det er nettopp dette miraklenes land reisen går til. Reiseakademiet inviterer til en uforglemmelig reise i det sørlige Afrika sammen med Tomm Kristiansen, som skal fortelle historien. Han har bodd store deler av sitt voksne liv i Afrika.

Dette er en reise gjennom Sør-Afrikas historie og Nelson Mandelas liv. Cape Town er av mange ansett som verdens vakreste by. Her skal vi bo de første nettene. Tomm Kristiansen vil fortelle historien for at flere skal se hvorfor byen er blitt som den er. Og hva som skjuler seg av ånd og politikk, lidelse og kamp, liv og røre, toner og rytmer. Han har vært her nok til å ha hørt både røverhistoriene og beretningene som griper deg om hjertet.

Med båt kommer vi til den berømte fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt fengslet i 18 år. Reisen går også til Stellenbosch og Paarl hvor vi smaker oss gjennom Sør-Afrikas unike viner. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes. Og hele veien skal vi møte storheten dette folket besitter. Smil og tårer, fred og tilgivelse, men også ungdommelig utålmodighet. De håper at alt Mandela lovet dem skal komme.

Reiseleder Tomm Kristiansen er en norsk journalist og forfatter, særlig kjent som utenrikskorrespondent for NRK. Kristiansen begynte i NRK i 1979, og han var i to perioder korrespondent i Afrika.

 

Han har også vært korrespondent i København og utenriksredaktør i NRK. Mange kjenner ham som "stemmen fra Afrika". 

Turen arrangeres i samarbeid med

a-fordel_logo_2019 (1)_edited.png

Dag 1 - tirsdag 31. mars 

Avreise fra Stavanger  med SAS kl. 13.05 til Oslo. Videre kl. 16.10 med Qatar Airways direkte til Doha. Ankomst natt til onsdag, kl. 23.40  lokal tid. Videre fra Doha kl. 01.40 direkte over det mektige afrikanske kontinent med ankomst Cape Town neste formiddag. Måltider serveres om bord.

Qatar Airways er kåret til et av verdens beste flyselskaper de sist årene.

 

Dag 2 - onsdag 1. april

Vi ankommer Cape Town kl. 11.10 lokal tid. På vei mot byen drar vi innom Kirstenbosch botaniske hage med sin skjønnhet og fargeprakt. Vi spaserer gjennom parken til lunsj under trærne. Deretter drar vi til hotellet og gjør en sving innom Cape Towns severdigheter før vi finner våre rom rundt kl. 16.00. City Lodge Waterfront ligger i gangavstand til det pittoreske og yrende handelsstedet Waterfront, med sine mange gode restauranter. Vi spiser vår første middag på en av dem. Lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3 - torsdag 2. april 

Denne dagen kjører vi sørover til Afrikas sørvestligste punkt: Kapp Det Gode Håp. Klippen reiser seg opp fra havet, og vi kommer tett på den dramatiske naturen. Her er verdens friskeste luft, og vi kan regne med å komme tett på antiloper og sebraer.

 

På vei tilbake spiser vi lunsj på den idylliske vinfarmen Groot Constantia som ble anlagt allerede på sekstenhundretallet. Felles middag om kvelden. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 4 - fredag 3. april

Dagen starter med båtreise til den tidligere fangeøya Robben Island, hvor Nelson Mandela tilbragte de fleste av sine fengselsår. Vår guide på øya, var en politisk aktør som levde et farlig liv, skal ta oss med inn der Nelson Mandela satt fengslet og fortelle oss historiene. Vi går den korte turen til steinbruddet der fangene hakket kalkstein, og planla det nye Sør-Afrika.

 

Vi er tilbake på Waterfront ved lunsjtid. Lunsj på egenhånd og fri resten av dagen Reiselederne legger opp til felles middag for egen regning for de som vil.  Frokost er inkludert.

 

Dag 5 - lørdag 4. april 

Dagen til egen disposisjon. Frokost inkludert.

 

Dag 6 - søndag 5. april

Kontrastene dag. I dag skal vi til gudstjeneste i township’en Gugulethu. Der swinger damene i langsom blues og vi blir tatt hjertelig imot. Vi blir også invitert hjem til de som bor i bydelen hvor vi ser hvordan folkene lever til daglig og hører deres historier.

Avskjedsmiddagen i Cape Town spiser vi på det historiske Mount Nelson Hotel. Frokost og middag er inkludert.

 

Dag 7 - mandag 6. april

Idag går turen til vinmarkene, en times busstur fra Cape Town. Utenfor Paarl tester vi vinene på Fairview, en vingård som er kjent for høy kvalitet. På reisen videre passerer vi Victor Verster-fengslet, hvor Nelson Mandela ble løslatt i 1990.

Vi besøker nok en vinfarm, Solms Delta, som har en spennende historie å fortelle. Vi avslutter dagen på Devon Valley Hotell i Stellenbosch, hvor vi også skal bo de nærmeste dagene. Middag på hotellet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 8 - tirsdag 7. april

Etter frokost på hotellet gjør vi oss bedre kjent med Stellenbosch som er den vakre byen med universitetet som var tenketanken til apartheidideologien. Men den er også lærestedet for vinkunst. Vi stikker innom en «landhandel» fra attenhundretallet, Oom Samie se Winkel. Vi spiser lunsj på egenhånd i Franschhoek. Tilbake til hotellet i god tid før kveldens avskjedsmiddag. Frokost og middag inkludert.

 

Dag 9 - onsdag 8. april

Det er dagen for hjemreise. Vi drar til Cape Town for, som siste opplevelse, å besøke District Six Museum. Her har de bevart minnene fra den fascinerende bydelen som nektet å innføre apartheid og derfor ble revet. Før avreise mot flyplassen, tar vi en siste handletur på Waterfront.

Flyavgang med Qatar kl. 18:40.
 

Dag 10 - torsdag 9. april

Vi ankommer Doha kl. 05.55 på morgenen. Flybytte. Videre fra Doha kl. 07.35 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 13.15. Videre med SAS kl.14.20 og ankomst Stavanger Sola kl. 15.10. Måltider serveres underveis hos Qatar Airways.  

 

Dagsprogrammet

Pris pr. person kr 23 995,- som inkluderer:

- Flyreise Stavanger Sola-Oslo-Doha-Cape Town  tur/retur med SAS og Qatar Airways (økonomiklasse)

- Overnatting i dobbeltrom på City Lodge i Cape Town og Devon Valley Hotel i Stellenbosch

- Måltider som beskrevet; frokoster, 3 lunsjer og 5 middager + mat ombord på flyvningene med Qatar Airways
- Utflukter som beskrevet i dagsprogrammet
- Faglig reiseleder Tomm Kristiansen med foredrag og kåserier
- Teknisk reiseleder fra Reiseakademiets agent i Cape Town

 

Tillegg for enkeltrom kr 3 750,-

Hoteller:

City Lodge Waterfront, Cape Town

Devon Valley Hotel, Stellenbosch

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 20 og maks antall deltakere er 24.

Påmeldingsfrist: 14. februar 2020

Les våre Reisevilkår 

bottom of page