Vi tenker på din sikkerhet
Vi i Reiseakademiet tar våre reisendes sikkerhet meget alvorlig, og følger alltid myndighetenes anvisninger, både hjemme og i de landene vi reiser til. Selv har vi ikke spesialekspertise i helsemessige eller sikkerhetspolitiske spørsmål, og forholder oss derfor alltid til reiseråd fra Utenriksdepartementet, som er basert på en samlet vurdering for reisende. I tillegg følger vi pakkereiseloven. Blir din reise bli påvirket, vil du høre fra oss.

Oppdatert info fra UD:

 

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør Afrika og Zimbabwe.

De nye reiserådene innføres som følge av at en ny smittevariant (B.1.1.529), som gir grunn til bekymring, er oppdaget i flere land i det sørlige Afrika. I tråd med helsemyndighetenes anbefaling, har Utenriksdepartementet besluttet å fraråde reiser til disse åtte landene.

Etter at det globale reiserådet ble avviklet 1. oktober, innfører UD nå reiseråd for enkeltland etter en helhetlig og grundig vurdering av flere forhold, hvor konsekvenser av pandemien kan være én faktor. Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til den nye virusvarianten og Utenriksdepartementet vil revidere landlisten dersom situasjonen tilsier det. Reiserådet vil vurderes fortløpende i samråd med helsemyndighetene.  

Norske borgere som oppholder seg i disse landene, oppfordres til å følge lokale smitteverntiltak og å følge utviklingen i lokale og internasjonale medier. Registrer deg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar dersom du ønsker informasjon fra norske myndigheter.

Om UDs reiseråd: Utenriksdepartementets reiseråd - regjeringen.no

Om reiser under pandemien: Informasjon om utenlandsreiser og koronavirus - spørsmål og svar - regjeringen.no

Finn mer informasjon hos FHI: Råd og regler ved innreise til Norge - FHI

Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise.

Hva bør jeg tenke på før min reise?
Uansett om UD fraråder eller ikke, må de reisende selv ta beslutningen om en eventuell reise. Vi anbefaler alle å følge med på UDs reiseinformasjon og informasjon fra folkehelsemyndighetene. Alle reisende utenlands må kunne fremvise gyldig koronasertifikat både digitalt og printet ut.

 


UDs reiseinformasjon: www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/
Folkehelseinstituttet: www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

I tillegg anbefaler vi alle å sette seg inn i hvilke forhold som dekkes av reiseforsikringen din, både før, under og etter reisen. 

WHO's nettsider
 

Når du skal ut å reise anbefaler Utenriksdepartementet alltid at du registrerer reisen din, slik at du kan få tilsendt informasjon på sms eller e-post av Utenriksdepartementet dersom en alvorlig hendelse vil oppstå. Det kan du gjøre her: https://www.reiseregistrering.no/