top of page
iStock-177429980.jpg
A Kortet_lang_sort_edited.png

De møttes i Afrika - der Stanley fant Livingstone

3.  - 13. mars 2023. -  11 dager - 10 netter 

Husker du beretningen om hvordan journalisten Henry M. Stanley dro til Afrikas indre for å finne misjonæren dr. David Livingstone, som ingen hadde hørt fra på tre år? Hvordan var det mulig å finne den syke dr. Livingstone? Det er fortellingen om vilje av stål og utholdenhet, heltemot og dyp menneskekjærlighet, men også svik og brutalitet.

 

Nå gjør vi reisen igjen, fra slaveøya Zanzibar til landsbyen Ujiji, hvor de to møttes, og der en av verdenshistoriens store replikker falt: «Dr. Livingstone, I presume?»

 

Reisen blir en enestående fortelling om Stanley og Livingstone, og et innblikk i Afrikas spennende historie. Vi reiser til de historiske steder og får med oss lukten av krydder og utsikt over hav og sjø. Gjennom Zanzibars trange gater svaier kvinner inntyllet i fargerike stoffer.  I den gamle slavebyen får vi historiene om slavehandelen og de store oppdagernes ekspedisjoner.

 

Vi bader i Det indiske hav og sitter musestille ved Tanganyikasjøen der sjimpansene danser på greinene. I Ngorongoro-krateret møter vi det hele afrikanske dyreliv. Vi flyr over savannen på vei til Tanganyikasjøen og sitter under dr. Livingstones tre. Underveis skal vi bli kjent med afrikanske smaker fra bugnende bord med kjøtt, fisk og eksotiske frukter.

 

stanly - livingstone 2.jpeg

Vår reiseleder tar oss med på en reise gjennom Tanzania og historien på jakt etter de eventyrlige fortellingene fra dette fascinerende kontinent.

Samtidig skal vi møte det moderne Afrika. Det blir en oppløftende historie! Mens vi plukker eksotisk krydder, kjøper afrikanske kunsthåndverk og spiser krydret mat på markedet når solen går ned.

Dag 1 - fredag 3. mars 2023

Avreise fra Oslo Gardermoen med Ethiopian kl. 18.45 direkte til Addis Ababa med ankomst lokal tid kl. 0630. Flybytte. Avreise fra Addis Ababa kl. 10.30 direkte til Zanzibar med ankomst kl. 13.05.

 

Dag 2 – lørdag 4. mars 2023

Velkommen til Zanzibar! Vi sjekker inn på det legendariske Tembo House, som ligger helt i vannkanten. Det var her Henry M. Stanley bodde da han utrustet sin ekspedisjon for å finne dr. Livingstone. Dette er krydderøya med de mangfoldige smaker. Slavebyen hvor de ulykkelige ble solgt og eksportert over havet. Her forberedte de store oppdagelsesreisende sine ekspedisjoner. Vi vandrer rundt i Stone Town blant antikvitetshandlere, markedsplassene, slavetorget og får historiene om det gamle Zanzibar. Frokost, lunsj og middag inkludert.   

 

Dag 3 – søndag 5. mars 2023

Vi fortsetter småturene i Stone Town’s smale gater. Alt vi ikke rakk i går! Vi drar også på kryddertur og oppdager hvordan nellik vokser og smaker på pepper-buskene. Etter lunsj krysser vi øya med de hvite strendene mot Det indiske hav. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4 – mandag 6. mars 2023

Denne dagen hviler vi og bader, samler tankene og sorterer inntrykkene. Vi skal også bruke tiden for å forberede oss til reisens neste del, veien mot dr. Livingstones hytte i «Afrikas indre». Vi flyr på sen ettermiddag fra Zanzibar over til Dar Es Salam hvor vi skal bo i natt før tidlig avreise til Kigoma. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dagsprogrammet 

Dag 5 – tirsdag 7. mars 2023

Fly på morgenen kl. 07.30 fra Dar Es Salam direkte til Kigoma med ankomst kl. 0940. Vi reiser til slavebyen Ujiji, hvor dr. David Livingstone bodde, og hvor Henry M. Stanley fant ham. Vi går de siste hundre meteren og kommer fram til Livingstones hytte. Den ligger like ved Tanganyikasjøens bredd. Her får vi fortellingen om hva som skjedde, hva de snakket om og hvordan historien tok en ny retning, den gang i november1871.

Vi kommer til Hilltop Hotel med fantastisk utsikt over Tanganyikasjøen. Tanganyikasjøen er den nest største sjøen i Afrika etter Victoriasjøen. Den ligger noe sør for ekvator. Den antas å være den nest eldste og nest dypeste innsjøen i verden etter Bajkalsjøen i Sibir. I bassenget kan vi kjøle oss ned etter flyreisen og heten. Frokost. Lunsj og middag inkludert.

 

Dag 6 – onsdag 8. mars2023

Dagen fri til egen disposisjon, men for de som ønsker å bli på en frivillig utflukt til Gombe Nasjonalpark er dette dagen. Etter frokost setter vi kursen med båt for Gombe Stream Nasjonalpark på jakt etter de berømte sjimpansene i parken. Gombe Stream nasjonalpark ligger i nordvestlige hjørne av Tanzania og ligger like syd for grensen mot Burundi.

Det var den britiske antropologen Jane Goodall som gjorde parken kjent med sitt forskningsarbeide på sjimpanser.  Goodall fant blant annet ut at sjimpanser ikke er rent planteetende, at de lager og bruker enkle redskap og at de har en svært avansert sosial organisering. Vi vender tilbake til vårt bosted ut på ettermiddagen og i god tid før kveldens avskjedsmiddag ved bredden av Tanganyikasjøen. Frokost og middag inkludert.

Dag 7 – torsdag 9. mars 2023

Adjø Tanganikasjøen. Vi flyr fra Kigoma kl. 1010 via Dar Es Salam til Kilimanjaro med ankomst kl 1620.  Vi overnatter i Arusha. Frokost og middag inkludert.

 

Dag 8 – fredag 10. mars 2023

Etter frokost reiser vi til Ngorongoro-krateret, verdens åttende under Det er en utdødd vulkan som ble fylt med smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. I dag har krateret verdens tetteste bestand av villdyr. Underveis stanser vi ved den idylliske Lake Manyara og spiser lunsj. Vi bor under oppholdet i Ngorongoro på Rhino Lodge.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 9 – lørdag 11. mars 2023

Forestill deg Edens have. Det er der vi er i dag. Det blir en sammenhengende safari blant 25 000 av våre største pattedyr. Nede i krateret lever de et rikt liv, og vi kommer tett på dem alle. Her spiser vi også vår lunsj. Vi vender tilbake til hotellet i god tid før kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 10 – søndag 12. mars 2023

Vi tar en rolig frokost og forlater Ngorongoro om formiddagen og setter kursen for Arusha. Flyavgangen fra Kilimanjaro Internasjonale flyplass med Ethiopian kl. 17.35 direkte til Addis Ababa med ankomst samme kveld kl. 20.05. Videre kl. 23.40 direkte til Oslo. Frokost og lunsj inkludert.

Middag serveres om bord på flyet.

 

Dag 11 – mandag 13. mars 2023

Vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 07.45. Måltider serveres om bord.     

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

Pris per person kr 46 750 og inkluderer:

 

- Flyreise Oslo-Addis Abeba-Zanzibar/Kilimanjaro-Addis Abeba-Oslo tur og retur med Ethiopian.

- Overnatting i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom

- Utflukter og måltider inkludert ifølge dagsprogram

-Teknisk reiseleder fra Reiseakademiet

Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 4 500

Tillegg for dagstur til Gombe Nasjonalpark 1. desember kr 2 500

Les våre Reisevilkår 

bottom of page