De møttes i Afrika - der Stanley fant Livingstone

med Tomm Kristiansen

stanley-livingston
stanley-livingston

stanley-livingston
stanley-livingston

1/10

Tanzania og Zanzibar

februar 2022

12 dager - 11 netter 

Tomm Kristiansen

Husker du beretningen om hvordan journalisten Henry M. Stanley dro til Afrikas indre for å finne misjonæren dr. David Livingstone, som ingen hadde hørt fra på tre år? Hvordan var det mulig å finne den syke dr. Livingstone? Det er fortellingen om vilje av stål og utholdenhet, heltemot og dyp menneskekjærlighet, men også svik og brutalitet.

 

Nå gjør vi reisen igjen, fra slaveøya Zanzibar til landsbyen Ujiji, hvor de to møttes, og der en av verdenshistoriens store replikker falt: «Dr. Livingstone, I presume?»

Reisen blir en enestående fortelling om Stanley og Livingstone, og et innblikk i Afrikas spennende historie. Vi reiser til de historiske steder og får med oss lukten av krydder og utsikt over hav og sjø. Gjennom Zanzibars trange gater svaier kvinner inntyllet i fargerike stoffer.  I den gamle slavebyen får vi historiene om slavehandelen og de store oppdagernes ekspedisjoner. Vi bader i Det indiske hav og sitter musestille ved Tanganyikasjøen der sjimpansene danser på greinene. I Ngororo-krateret møter vi det hele afrikanske dyreliv. Vi flyr over savannen på vei til Tanganyikasjøen og sitter under dr. Livingstones tre. Underveis skal vi bli kjent med afrikanske smaker fra bugnende bord med kjøtt og fisk eksotiske frukter.

 

Afrikakjenneren og forfatteren Tomm Kristiansen tar oss med på en reise gjennom Tanzania og historien på jakt etter de eventyrlige fortellingene fra dette fascinerende kontinent. Samtidig skal vi møte det moderne Afrika. Det blir en oppløftende historie!

Mens vi plukker eksotisk krydder, kjøper afrikanske aktiviteter og spiser krydret mat på markedet når solen går ned.

Turen arrangeres i samarbeid med

Dag 1 – 

Avreise fra Oslo Gardermoen med Ethiopian Airways kl. 18:45 direkte til Addis Abeba med ankomst lokal tid kl. 06:30. Flybytte. Avreise fra Addis Abeba kl. 10:20 direkte til Zanzibar med ankomst kl. 13:00.

 

Dag 2 – 

Velkommen til Zanzibar! Vi sjekker inn på det legendariske Tembo House, som ligger helt i vannkanten. Det var her Henry M. Stanley bodde da han utrustet sin ekspedisjon for å finne dr. Livingstone. Dette er krydderøya med de mangfoldige smaker. Slavebyen hvor de ulykkelige ble solgt og eksportert over havet. Her forberedte de store oppdagelsesreisende sine ekspedisjoner. Vi vandrer rundt i Stone Town blant antikvitetshandlere, markedsplassene, slavetorget og får historiene om det gamle Zanzibar. Frokost, lunsj og middag inkludert.   

 

Dag 3 – 

Vi fortsetter småturene i Stone Town’s smale gater. Alt vi ikke rakk i går! Vi drar også på kryddertur og oppdager hvordan nellik vokser og smaker på pepperbuskene. Etter lunsj krysser vi øya med de hvite strendene mot Det indiske hav, og sjekker inn på Fumba Hotel.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4 – 

Denne dagen hviler vi og bader, samler tankene og sorterer inntrykkene. Vi skal også bruke tiden for å forberede oss til reisens neste del, veien mot dr. Livingstones hytte i «Afrikas indre». Frokost og middag inkludert.

Dag 5 –

Fly på morgenen kl. 07.35 fra Zanzibar via Dar til Kigoma kl. 11.30. Vi kommer til Hilltop Hotel med fantastisk utsikt over Tanganyikasjøen. Tanganyikasjøen er den nest største sjøen i Afrika etter Victoriasjøen.

Den ligger noe sør for ekvator. Den antas å være den nest eldste og nest dypeste innsjøen i verden etter Bajkalsjøen i Sibir. I bassenget kan vi kjøle oss ned etter flyreisen og heten. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 6 –

Vi reiser til slavebyen Ujiji, hvor dr. David Livingstone bodde, og hvor Henry M. Stanley fant ham. Vi går de siste hundre meteren og kommer fram til Livingstones hytte. Den ligger like ved Tanganyikasjøens bredd. Her får vi fortellingen om hva som skjedde, hva de snakket om og hvordan historien tok en ny retning, den gang i november1871. Vi rekker også en tur på det lokale markedet i Kigoma før vi vender tilbake til hotellet for en sen lunsj.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 7 – 

Etter frokost setter vi kursen med båt for Gombe Stream Nasjonalpark på jakt etter de berømte sjimpansene i parken. Gombe Stream nasjonalpark ligger i nordvestlige hjørne av Tanzania og ligger like syd for grensen mot Burundi.

 

Det var den britiske antropologen Jane Goodall som gjorde parken kjent med sitt forskningsarbeide på sjimpanser.  Goodall fant blant annet ut at sjimpanser ikke er rent planteetende, at de lager og bruker enkle redskap og at de har en svært avansert sosial organisering.

 

Vi vender tilbake til vårt bosted ut på ettermiddagen og i god tid før kveldens avskjedsmiddag ved bredden av Tanganyikasjøen.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 8 – 

Etter en god og lang frokost forlater vi Kigoma og på vei til neste stopp og et av turens høydepunkter.  

Vi flyr fra Kigoma kl. 15:50 via Dar Es Salaam til Kilimanjaro med ankomst kl. 21.40. Vi overnatter på Arumeru Lodge.

Frokost og lunsj inkludert

Dag 9 – 

Etter frokost reiser vi til Ngorongoro-krateret, verdens åttende under Det er en utdødd vulkan som ble fylt med smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset og krateret sto tilbake.

I dag har krateret verdens tetteste bestand av villdyr. Vi bor på på Sopa Lodge ved kraterkanten og kan skue utover Edens Have. Vi rekker en ettermiddagssafari før vi inntar vår middag om kvelden. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 10 – 

Forestill deg Edens have. Det er der vi er i dag. Det blir en sammenhengende safari blant 25.000 av våre største pattedyr. Nede i krateret lever de et rikt liv, og vi kommer tett på dem alle. Her spiser vi også vår lunsj. Vi vender tilbake til hotellet i god tid før kveldens middag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 11 - 

Vi tar en rolig frokost og forlater Ngorongoro om formiddagen og setter kursen for Arusha. Underveis stanser vi ved den idylliske Lake Manyara og spiser lunsj.

 

Flyavgangen med Ethiopian Airways fra Kilimanjaro Internasjonale flyplass kl. 17:35, direkte til Addis Abeba med ankomst samme kveld kl. 20:05. Videre kl. 23:40 direkte til Oslo. Måltider serveres om bord.

Frokost  og lunsj inkludert.

 

Dag 12 – 

Vi ankommer Oslo Gardermoen

kl. 07:45. Måltider serveres om bord.

Dagsprogrammet

Pris pr. person kr ? som inkluderer: (pris kommer)

- Flyreise Oslo Gardermoen - Addis Abeba - Zanzibar - Kilimanjaro - Addis Abeba - Oslo Gardermoen med Ethiopian Airways

- Flyreiser innenlands Zanzibar - Kigoma - Kilimanjaro 

- Overnatting i delt dobbeltrom

- Måltider som beskrevet i programmet; frokoster, 7 lunsjer, 8 middager og mat servert på fly/hovedstrekningene
- Utflukter som beskrevet i dagsprogrammet
- Faglig reiseleder Tomm Kristiansen med foredrag og kåserier
- Teknisk reiseleder fra Reiseakademiet

 

Tillegg for enkeltrom 

Hoteller:

Tembo House, Zanzibar

Fumba Hotel

Hilltop Hotel, Kigoma

Arumeru Lodge, Arusha

Sopa Lodge, Ngorongoro

Påmeldingsfrist 20. juli 2020

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 20 og maks antall deltakere er 24.

 

Les våre Reisevilkår