Det gode liv i Lucca

med Bengt Morten Wenstøb

Piazza dell Anfiteatro i Lucca
Piazza dell Anfiteatro i Lucca

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Piazza dell Anfiteatro i Lucca
Piazza dell Anfiteatro i Lucca

press to zoom
1/4

Toscana - en mat- og vinreise i historiske omgivelser

2. - 5. mai 2020

4 dager - 3 netter

Bengt Morten Wenstøb

En reise til Lucca og Toscana er en hyllest til det gode liv, mat og vin. Lucca er en koselig gammel by med trange brosteinsgater og lite biltrafikk. Her ligger sjarmerende trattoria, kafeer og spesialforretninger tett i tett. Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker.

Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. På bymuren kan man ta en sykkeltur, rusle eller ha en god piknik. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.

Toscana har alle de verdier vi setter umåtelig pris på. På denne turen til Lucca og områdene rundt, får vi anledningen til å stifte nærmere bekjentskap til vår reiseleders spennende nettverk når det gjelder gode viner og råvarer som området er så kjent for.  

På vår kulinariske og historiske reise til Lucca om omgivelsene rundt, tar vår cicerone og reiseleder Bengt Morten Wenstøb med seg sin gruppe til sine favorittsteder.

"Jeg viser dem det en vanligvis ikke opplever som turist. Jeg gir mye av meg selv, og tar gjestene med til restauranter, vingårder og produsenter som jeg kjenner personlig", forteller Wenstøb. Han sier at Italia er et mekka for matglade. Italia er mat, vin og kultur, og du møter en enorm gjestfrihet. De som driver en restaurant eller eier en vingård har dette som livsstil, og jobber dedikert for å tilby mat og vin av høy kvalitet.

Bli med på en reise til hjertet av Italia, en tur du sent vil glemme og som begynner lørdag 2. mai og som aldri tar slutt. Italia griper og setter sine spor, bokstavelig talt!

Dagsprogrammet

Dag 1 - Lørdag 2. mai

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1720 med Norwegian direkte til Pisa hvor vi ankommer kl. 2015. Felles transport til vårt bosted i en av forstedene til byen Lucca.

 

Vi skal bo på det gamle og erverdige stedet Villa La Principessa under vårt opphold. En aristokratisk bolig med en stor privat park, et unikt miljø for et fredelig og sjarmerende opphold. Vi ankommer sent, men hotellet har ordnet med litt mat til oss ved ankomst. Enkel kveldsmat inkludert ved ankomst. 

Dag 2 - Søndag 3. mai

Etter frokost setter vi kursen mot Lucca og det historiske sentrum der skal vi tilbringe det meste av dagen. Lucca er en koselig gammel by med trange brosteinsgater og lite biltrafikk. Her ligger koselige trattoria, kafeer og spesialforretninger tett i tett.

Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker. Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.

 

Bengt Morten tar oss med på en vandring gjennom byen og dens historie og vi ender opp på en liten lokal pizzeria hvor vi spiser vår lunsj med husets viner inkludert.

Litt tid på egenhånd blir det også tid til, før vi vender tilbake til vårt bosted.

 

Kveldens middag spiser vi på den lokale trattoria Baffardello like ved stedet hvor vi bor. Vi blir en av de lokale den kvelden, langt fra turiststrømmen i Lucca. Gled dere. Vi skal sette vårt preg på stedet den kvelden, vær sikker. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3 - Mandag 4. mai 

Etter en god frokost gjør vi oss klar for den store vindagen. Med egen buss setter vi kursen mot vinmarkene rundt Lucca og skal smake oss gjennom en del lokale viner som har fått heder og ære.

Vi begynner ved Fattoria Borgo La Torre som ligger sjarmerende til på åsene rundt middelalderbyen Montecarlo. Det har vært produsert vin på gården siden 1887 og dagens eiere, familien Celli jobber stadig med å forbedre kvaliteten på sine viner.

 

Vår vinferd fortsetter videre til Fattoria di Fubbiano i landsbyen San Gennaro.

 

Vingården ligger vakkert til i den sørvendte skråningen i åsene rundt landsbyen. Gården er kjent for sine gode viner og ikke minst sin olivenolje, så her blir det smak av både vin og olinenolje, i tillegg til en stor og god italiensk lunsj.

 

Det blir god tid til å gjøre sine innkjøp av vin og olje før ferden går tilbake til Lucca og vårt bosted.

 

Kvelden avsluttes med en god middag på en av restaurantene i Lucca. Frokost, vinsmaking, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4 - Tirsdag 5. mai 

Frokost og ingen vei tilbake. Vi pakker våre kofferter og sier adjø til vertskapet på Villa La Principessa og setter  kursen mot Pisa hvor vi får tid til å besøke det skjeve tårn i Pisa, men også en liten tur innom det historiske sentrum av byen.

 

Avreise med Norwegian kl. 1705 direkte til Gardermoen med ankomst kl. 2000.

Frokost inkludert.

 

Pris pr. person kr 9 450,- som inkluderer:

 

  • Flyreise Oslo-Pisa tur og retur med Norwegian inkl. flyskatter

  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet

  • Alle utflukter og vingårdsbesøk som beskrevet i dagsprogrammet

  • Overnatting i delt dobbeltrom på Villa La Principessa

  • Vinsmaking

  • 3 frokoster, 2 lunsjer, 2 middager pluss et enkelt måltid søndag kveld ved ankomst 

  • City tax på hotellet

  • Reiseleder Bengt Morten Wenstøb er med hele veien

Tillegg for enkeltrom, kr. 1 450,-

Tillegg pr. person for dobbeltrom superiore, kr. 575,-

Tillegg pr. person for junior suite, kr. 1 175,-

 

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

 

Vi har kun 20 plasser til disposisjon på denne turen. Så vær rask!

Påmeldingsfrist er satt til 1. desember 2019. 

Les våre Reisevilkår