top of page

En smak av det gode liv i Toscana!

 

28.april – 02. mai 2024

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

For mange er Toscana typisk for den italienske kulturen. Her slo etruskerne seg ned og det var de som brakte sivilisasjonen til Roma, og det sies at det reneste italienske snakkes av dem som kommer fra Siena. I Toscana finnes det fortsatt små og store byer som er nesten uforandret siden middelalderen, på tross av den voksende industrien. Her finnes murer og tårn med rosa og blekgylne steiner, et tilfluktssted preget av ro og skjønnhet i en stadig mer hektisk verden.

Det toskanske kjøkkenet er ypperlig i all sin enkelhet, en gastronomisk kunst mer enn bare det å lage mat for å overleve. Ingrediensene blir behandlet på en ukomplisert, men veldefinert måte, slik at deres smaksegenarter blir forsterket uten at de begraves i kompliserte sauser eller garnityr. Noe av dette skal vi oppleve under våre lunsjer og middager.

Den runde, strådekkede flasken som inneholder chianti, kommer fra Toscana og er blitt et symbol for italiensk vin verden over.  Velkommen til noen gode dager i Toscana.

Dagsprogrammet

Dag 1 – Søndag 28. april 2024

Flyavgang med SAS kl. 0920 direkte til Roma med ankomst kl. 1230. Her venter det oss en buss som skal de kommende dager ta oss Toscana rundt. Vi gjør en stopp underveis for en enkel lunsj på egenhånd. Under oppholdet skal vi bo i en liten typisk italiensk landsby. Colle Val D'Elsa heter byen og hotellet heter Hotel San Lorenzo og er et gammelt palass. Vi får litt tid på egenhånd før vi samles til felles middag på en av byen restauranter. Middag inkludert.

 

Dag 2 – Mandag 29. april 2024

Stor dag på gang. Vi nyter en god frokost før vi er på vei til landsbyen San Gimignano, en av de svært så forlokkende småbyer i Toscana. Tårn og bygninger i alle størrelser og fasonger danner bakteppet for landskapet og utsikten østover. Vi vandrer gjennom byen og hører den spennende historie før vi fortsetter til en av de lokale vingårder i området hvor det venter oss en god lunsj med viner fra stedet.

Etter en lang dag på kryss og tvers i det toskanske landskap er vi tilbake på vårt hotell og møtes igjen for felles middag på en av byens hyggelige restauranter. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 – Tirsdag 30. april 2024

Etter frokost er vi igjen på farta og setter kursen mot Chianti-distriktet og besøker små kjente vinbyer som blant annet Castellina in Chianti og Radda in Chianti. Her venter oss vingårdsbesøk og en god lunsj. Omkring 600 meter over havet ligger Castellina in Chianti på et høydedrag mellom de grønne dalene til elvene Elsa, Arbia og Pesa. Lenge før landsbyen fikk sitt nåværende utseende, var dette en etruskisk boplass. I dag er byen en av de mest besøkte landsbyer i Chiantidistriktet, omgitt av skoger, olivenlunder og vinmarker. Vi tar oss også tid til å besøke den befestede landsbyen Radda in Chianti. Dette er ett av Toscanas mest produktive vinområder og ble hovedkvarteret til Chianti-lauget i 1415.

Frokost og lunsj inkludert.
 

Dag 4 - Onsdag 01. mai 2024

Etter frokost setter vi kursen for Siena. Byen var spesielt innflytelsesrik mellom 1000-tallet og 1300-tallet, ikke minst etter at Firenze var slått i slaget med Montaperi i 1260. Siena ligger på tre høydedrag med sine tre eldgamle porter som peker i retning av Firenze, Roma og Maremma. I århundrer kontrollerte byen de to viktigste ferdselsårene i det sentrale Italia.

Vår byvandring avsluttes med en felles pizzalunsj. Etter en god lunsj blir det litt tid på egenhånd før vi setter kursen tilbake til vår landsby og hotell.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5 – Torsdag 02. mai 2024

Hjemreisedag og ingen vei tilbake. Etter en tidlig frokost sier vi adjø Toscana og setter kursen for Roma og flyplassen.

Avreise med SAS kl. 1435 via København og med ankomst Oslo kl. 1915.

 

 

Pris per person kr 15 750 som inkluderer:

 

  • Flyreise Oslo-Roma tur og retur med SAS

  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet

  • Overnatting i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg.

  • 4 frokost – 3 lunsjer – 3 middager inkludert.

  • Diverse utflukter som beskrevet i dagsprogrammet.

  • Norsk reiseleder

  • Tillegg for overnatting i enkeltrom kr 2500 for hele turen.

 

Vi har kun 25 plasser til disposisjon på denne turen.

bottom of page