top of page
Rustad Fjellstue_edited.jpg

Å eldes i skjønnhet - alderdom med verdighet

Reiseakademiet innbyr til et fem dagers opphold

på Rustad Hotel og Fjellstue ved Sjusjøen

8. – 12. september 2024

Kjell Arild Pollestad (2).jpg

Kjell Arild Pollestad

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

Vår gamle reisefører og kåsør i Roma, Kjell Arild Pollestad, vil med lun humor dele sine tanker om alderdom og aldring, og om hvordan man selv kan bidra til å berike dette livsavsnittet som mange gruer seg til og gjerne vil utsette lengst mulig. Selv påstår Pollestad at han er født med en gammel sjel, slik at da han fylte 70, ble endelig kroppen jevnaldrende med sjelen.

 

“Den tredje alder” kaller franskmennene det siste avsnittet av livet, som begynner når vi pensjoneres og ender når vi går ut av tiden. I gamle dager var dette for de fleste et forholdsvis kort livsavsnitt, men i vår tid er det ikke uvanlig at “den tredje alder” varer like lenge som “den første”, som begynner når vi fødes og slutter når vi går ut i arbeidslivet.

 

Samtidig gruer mange seg til å bli gamle; de forsøker i det lengste å fortrenge tanken på alderdommen. Med den negative holdningen de fleste har til det å eldes, gjør de ingen ting for å forberede seg til dette viktige avsnittet av livet. Tvert imot, man forsøker krampaktig å holde på ungdommen. Men det er nytteløst å ville mosjonere seg til evig ungdom eller slanke seg til evig liv. Vi kommer alle til et punkt hvor livet svinger inn i smulere farvann, hvor vi er mindre etterspurt, hvor vi kan føle oss tilsidesatt og avlegs. Kort sagt: Vi blir alle gamle, om vi ikke dør unge.

 

Vi tilbyr nå en tur for dem som vil reflektere over alderdommen, enten fordi de allerede befinner seg i den, eller fordi de vil forberede seg til den. I løpet av fem dager vil Kjell Arild Pollestad bruke hver formiddag til å tale om hvordan alderdommen kan bli den perioden av livet hvor vi endelig får tid, ikke bare til å leve, men også til å tenke og høste fruktene av et langt liv. Om ettermiddagene blir det anledning til enkelte utflukter, og før middagen hver kveld kvelden byr pateren på et kåseri med litterære og humoristiske perler.

Det vil være anledning å ankomme Rustad med egen bil. Vi vil også legge opp til en fellestransport fra Oslo til Rustad Hotel og  Fjellstue søndag 08. september og tilbake torsdag 12. september.  

Dagsprogrammet

Dag 1 - søndag 08. september

Deltakerne møtes på Rustad Hotel og Fjellstue kl. 1700 for velkomstforedrag og middag. Etter middagen samles vi hver kveld i salongen, der Pollestad vil varte opp med litterær og humoristisk underholdning.

Velkomstmiddag inkludert.

 

Det vil være anledning å ankomme Rustad med egen bil. Vi vil også legge opp til en fellestransport fra Oslo til Rustad Hotel og  Fjellstue søndag 08. september og tilbake torsdag 12. september.  

 

Dag 2 – mandag 09. september

Frokost. Ny dag og nye foredrag venter oss i peisestuen på Rustad. Felles lunsj før ettermiddagen blir til egen disposisjon. Rustad ligger vakkert til og er et eldorado for de som ønsker å gjøre en vandring langs oppmerkede stier. Vi samles igjen til felles middag og kåseri for kvelden.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

  

Dag 3 – tirsdag 10. september

Etter en god frokost inviterer Pollestad til et foredrag i husets peisestue. Etterpå setter vi kursen for Lillehammer hvor vi først besøker Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, hvor vi får en privat omvisning inkludert lunsj før ferden går videre til 

Pris per person kr 7950 som inkluderer:

  • Overnatting i dobbeltrom på Rustad Hotel og Fjellstue

  • 4 frokost, 3 lunsjer og 4 middager inkludert.

  • Foredrag og kåserier under oppholdet ifølge dagsprogrammet.

  • Utflukt til Bjerkebæk og Maihaugen med lunsj inkludert.

  • Reiseledere vil være Kjell Arild Pollestad og daglig leder Wiggo Andersen i Reiseakademiet.
     

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet kr. 950

Tillegg for transport fra Oslo S til Rustad Hotel og Fjellstue tur og retur kr 1200 per person.

maihaugen.jpeg

Maihaugen. Sammen med en lokal guide vandrer vi rundt og hører historien om stedet. Tilbake i god tid før kveldens middag og kåseri.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4 – onsdag 11. september

Frokost. Ny dag og nye foredrag venter oss før i peisestuen på Rustad. Felles lunsj før ettermiddagen blir til egen disposisjon. Vi

samles igjen til felles avskjedsmiddag og kåseri for kvelden.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 5 – torsdag 12. september

Ingen vei tilbake. Etter en god frokost sier vi adjø og setter kursen tilbake til våre hjemlige trakter.

Frokost inkludert.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page