top of page
Himalaya.jpeg

Fra det majestetiske Himalaya til Rajasthans spennende ørken, og besøk i det verdensberømte Taj Mahal

8.-22. september 2024

Herdis Nygård

Denne turen er en spennende reise inn i hjertet av Ladakh, en vakker og avsidesliggende region som ligger i det indiske Himalaya. Når vi begir oss inn i dette robuste landskapet, vil du bli betatt av de majestetiske snødekte toppene som dominerer horisonten. Men eventyret vårt stopper ikke der; vi dykker dypt inn i den rike kulturen i denne unike regionen, ofte referert til som den siste bastionen til tibetansk buddhisme.

 

Vi ser klostre som klamrer seg til fjellsidene, høyt over pittoreske landsbyer. Disse klostrene har stor åndelig og historisk betydning. 

 

Etter å ha fordypet oss i essensen av Ladakh, ofte kjærlig kalt "Lille Tibet", tar vi et fly tilbake til Delhi, den travle hovedstaden i India. Herfra legger vi ut på en reise gjennom historien, via Agra, Jaipur og videre inn i Rajasthan før vi flyr tilbake til Delhi.

Denne reisen lover en fengslende blanding av naturlig prakt, kulturell fordypning og historisk forskning, noe som gjør det til en uforglemmelig opplevelse.

 

Vår reiseleder vil være Herdis Nygård som gjennom 30 år har reist verden rundt som reiseleder og spesielt til India og fjerne Østen. Hun er utdannet sykepleier.

Dagsprogrammet

Dag 01 - søndag 08. september 2024

Fly fra Oslo til Delhi med Emirates. 

I dag begynner vår spennende reise fra Oslo, med Emirates, via Dubai. Etter et stopp for flybytte flyr vi så videre til Delhi. Vi nyter førsteklasses service ombord i komfortable seter.

Gjennom natten krysser vi tidssoner og dekker en betydelig avstand. Så len deg tilbake og forbered deg på en spennende dag 02 når du lander i Delhi, klar til å legge ut på et minneverdig eventyr i India.


Dag 02 – mandag 09. september 2024

Ankomst Delhi

Måltider: Lunsj og middag.

Vi lander på Indira Gandhi International Airport og blir ønsket velkommen av vår lokale engelsktalende guide. Reisen vår begynner med en komfortabel transport i en luksuriøs buss med klimaanlegg til vårt sentralt beliggende hotell. Vi begynner så på en utflukt for å utforske Old Delhi.

 

Vår guidede sightseeingtur starter med et besøk til det ikoniske Mahatma Gandhis minnesmerke. Derfra legger vi ut på et unikt eventyr gjennom de eldgamle gatene i Delhi i sykkelrickshaws, opplev det pulserende dagliglivet blant lokalbefolkningen. Vi snirkler oss gjennom det travle kryddermarkedet og utforsker det spennende tyvemarkedet, lokalt kjent som "chori-basaren".

 

Reisen vår fortsetter mens vi hyller storheten til Jama Masjid, en av de største moskeene i India.

Det skal bli en herlig lunsj før vi fortsetter til den majestetiske India Gate, et symbol på Indias rike historie og stolthet. Når dagen nærmer seg slutten, returnerer vi til hotellet vårt for en deilig middag og en velfortjent overnatting på hotellet.

 

Dag 03 – tirsdag 10. september 2024

Delhi til Leh - Høydeakklimatisering

Måltider: frokost, lunsj og middag

Etter en tidlig frokost blir vi kjørt til flyplassen for å fly opp til Leh, som ligger midt i Himalaya.   Flyturen tar en time, og plutselig befinner vi oss langt fra de travle gatene i Delhi når vi lander på 2000 moh. Flyturen vår, med Air Indigo, er planlagt kl. 06:50 om morgenen, hvilket gir oss muligheten til å se den fantastiske utsikten over Himalaya-områdene ovenfra i tidlig morgenlys. 

 

Ved landing i Leh møter vi av skarp fjelluft og fantastisk natur. Leh krever imidlertid respekt, så vi må ta det med ro ved ankomst for å la kroppene våre akklimatisere seg til den høye høyden. Vårt team kjører oss til hotellet, bygget i tradisjonell Ladakhistil, hvor vi sjekker inn og tar oss tid til å slappe av. Å ta det med ro første dagen er meget viktig for å slippe høydesyke.

 

På ettermiddagen venter en spasertur i Lehs gater og livlige basarer. Den travle hovedgaten, utsmykket med Ladakhi-kvinner i livlige tradisjonelle antrekk, tilbyr en autentisk opplevelse. Vi ser Leh-palasset fra 1500-tallet, som minner om det berømte Potala-palasset i Lhasa, som står majestetisk med utsikt over byen. Vi spiser middag på hotellet og nyter en velfortjent hvile, klare til å omfavne eventyrene som Leh har i vente for oss de kommende dagene.

 

Dag 04 – onsdag 11. september 2024

Lehs klosterunderverk.

Måltider: frokost, lunsj og middag

Dagen i dag lover en berikende utforskning av de åndelige og kulturelle perlene som Ladakh har å tilby. Etter frokost på hotellet legger vi ut på en dag fylt med besøk i noen av regionens mest ikoniske klostersteder.

 

Vår første destinasjon er Thiksey Gompa, en kort og pittoresk kjøretur fra Leh. Dette klosteret ligger majestetisk på en høyde med utsikt over elven Indus, og er en visuell nytelse. Arkitekturen, med bygninger arrangert på forskjellige nivåer som fører til de private boligene til de inkarnerte lamaene på toppen, er et vidunder å se. En skatteliste med hundrevis av omhyggelig håndskrevne og malte bønnebøker, hvert et vitnesbyrd om de dype åndelige tradisjonene i Ladakh.

Neste stopp er Hemis Gompa, det største og rikeste klosteret i Ladakh. Her møtes vi av gylne statuer, stupaer utsmykket med edelstener og utsøkte thangkas, (buddistmalerier), intrikate tøymalerier som forteller dype historier om buddhisme. På veien tilbake til Leh, tar vi en pause for å besøke Shey Palace, en historisk perle bygget i 1645. Opprinnelig ment som en sommerresidens for kongene av Ladakh. Palasset er en fengslende blanding av arkitektonisk finesse og kulturell betydning.

 

På ettermiddagen returnerer vi til hotellet i Leh for en sen lunsj, og resten av dagen har du til å slappe av, reflektere over dagens opplevelser og nyte en deilig middag.

 

Dag 05 – torsdag 12. september 2024

Utforske Alchi og Rizong klostre

Måltider: frokost, lunsj og middag

Dagen i dag blir en fengslende reise når vi fordyper oss i de kulturelle og åndelige skattene i Ladakh. Etter frokost gir vi oss i vei på dagens eventyr i jeeper langs den slingrende elven Indus, og passerer gjennom sjarmerende landsbyer som Nimu og Saspol. Landskapet som utspiller seg foran oss er intet mindre enn spektakulært, med den ruvende Stok Range i sør og Ladakh Range i nord, alt mens den mektige Zanskar-elven smelter grasiøst sammen med Indus. Vårt første stopp er landsbyen Alchi, som ligger på den rolige bredden av elven Indus.

 

Alchi er kjent for sin gamle og pittoreske gompa, som huser noen av Ladakhs mest fantastiske og århundregamle malerier. Å gå inn i Alchi Gompa er som å gå tilbake i tid, mens du nyter den rike historien og kunstnerskapet som pryder veggene. Lunsj venter oss på en sjarmerende hagerestaurant i nærheten, som tilbyr et deilig vegetarmåltid i harmoni med de rolige omgivelsene.

Etter vårt åndelige opphold i Alchi, fortsetter vi vår reise til Rizong-klosteret, et fristed for meditasjon og introspeksjon. Med de rundt 40 munkene som bor her, er Rizong-klosteret kjent for sine strenge regler og urokkelige standarder. I nærheten finnes et nonnekloster der over 20 nonner bor, noe som bidrar til den rolige atmosfæren i denne åndelige enklaven.

 

Etter å ha brukt kvalitetstid på underverkene Alchi og Rizong, kjører vi tilbake til hotellet vårt i Leh. Når dagen avsluttes, venter en god middag, og en god natts søvn.

 

Dag 06 – fredag 13. september 2024

I Leh

Måltider: Frokost, lunsj og middag

I dag starter vi dagen med frokost på hotellet, før vi legger ut på en unik kulturell utforskning mens vi kjører til den tibetanske flyktningleiren. Her får vi lære om den rike tibetanske arven og motstandskraften til folket. Vi fortsetter med et besøk til landsbyen Sabu, hvor vi skal besøke et tradisjonelt Ladakhi-hjem, og oppleve varmen fra Ladakhi-gjestfriheten mens vi ser deres daglige liv.

Tilbake på hotellet venter en deilig lunsj. Etter lunsj er valget ditt: du kan velge å legge ut på en spennende jeep-tur til Khardungla-passet, kjent som den høyeste motorveien i verden. Denne valgfrie utflukten lover en fantastisk utsikt og et adrenalinrush som ingen andre.

Reiselederen arrangerer med jeeper og vi betaler utflukten på plass. Alternativt, hvis du foretrekker et mer avslappet tempo, kan du på egen hånd utforske det pulserende Leh-markedet, oppdage lokalt håndverk, suvenirer og det sjarmerende maset i denne unike byen.

Dag 07 – lørdag 14. september 2024

Leh til Delhi med fly, avgang kl. 07.50 

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Ved ankomst til Delhi, kl. 08.50, blir møtt av vår engelsktalende lokale guide som blir med oss på resten av reisen. Vi fortsetter direkte til Agra med deluxe air-condition buss. Kjøreturen strekker seg over omtrent 235 kilometer og forventes å ta rundt 5 1/2 time. Underveis blir det stopp for lunsj på en lokal restaurant.

Vi legger merke til at landskapet forvandles fra fjellene og dalene i Ladakh til de enorme slettene med frodige rismarker. Denne overgangen gir oss et glimt av det mangfoldige landskapet som definerer India. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet i Agra, hvor vi kan slappe av ved bassengkanten og nyte en cocktail eller det gode indiske ølet, alt etter hva som passer til dine preferanser. På kvelden blir det middag.

 

Dag 08 – søndag 15. september 2024

Agra - En dag med storhet

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dagen vår i Agra begynner med en god frokost på hotellet. Det blir en stor dag med besøk på blant verdens mest berømte severdigheter, kjærlighetsmonumentet Taj Mahal. Vi besøker også et annet berømt landemerke i India, nemlig Agra-fortet.

Taj Mahal, et arkitektonisk mesterverk og et av verdens underverker. Dette fantastiske monumentet, bestilt av keiser Shah Jahan i 1652, står som et bevis på kjærlighet og håndverk.

 

Det tok 22 år og en utrettelig innsats av 20 000 dyktige håndverkere for å bringe dette utsøkte mausoleet i hvit marmor til live. Mens vi vandrer gjennom dens intrikate arkitektur og frodige hager, blir vi transportert tilbake til en tid med overflod og romantikk.

 

Agra Fort, et UNESCOs verdensarvsted som står stolt over Jamuna-elven. Det var innenfor murene til dette historiske fortet at keiser Shah Jahans tredje sønn, Aurangzeb, holdt sin far i husarrest i de siste årene av hans liv.

På den sene ettermiddagen har du mulighet til å slappe av ved bassenget, eller nyte herlige behandlinger i spaavdelingen. Om kvelden samles vi til en deilig middag på hotellet som avslutter en dag fylt med historie, kultur og arkitektoniske vidunder.


Dag 09 – mandag 16. september

Buss: Agra – Jaipur  (235 km - ca. 6 timer)

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Etter frokost og utsjekk tar vi plass i bussen vår og fortsetter reisen mot Jaipur. Vi skal gjøre et stopp ved det historisk rike Fatehpur Sikri, et UNESCOs verdensarvsted. Her vil vi fordype oss i storheten til Mogul-arkitekturen og utforske de intrikate detaljene i denne eldgamle byen. Lunsj blir på en lokal restaurant underveis. På ettermiddagen ankommer vi Jaipur, kjent som "den rosa byen" på grunn av den distinkte fargen på dens historiske bygninger. Vårt hjem for natten er et sjarmerende kulturarvhotell som vil ta oss tilbake i tid med sin tidløse arkitektur og rike historie.

På ettermiddagen legger vi ut på et spennende eventyr gjennom de travle gatene i Jaipur, og sykler på sykkelrickshaw. Vi gjør et stopp i Bapu-basaren, der vi får sjansen til litt lokal shopping og utforsker de pulserende markedene, fylt med tradisjonelt håndverk, tekstiler og pyntegjenstander.

Mot kvelden tar vi oss tilbake til vårt Haveli. Her venter en herlig middag, fylt med autentiske smaker av Rajasthan.

Dag 10 – tirsdag 17. september 2024

Utforsk Jaipur

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dagen vår i den pulserende byen Jaipur begynner med frokost på hotellet.

Vi tar plass i den komfortable bussen vår og kjører mot det praktfulle Amer Fort. Langs ruten tar vi et kort stopp ved den ikoniske Hawa Mahal, slik at vi kan ta noen minneverdige bilder av dette arkitektoniske mesterverket. Den intrikate honeycomb-fasaden til Hawa Mahal er et syn å se, og den gir et fint innblikk i Jaipurs rike historie.

 

Amer Fort, er på UNESCOs verdensarvliste og står som et bevis på storheten til Rajasthans historie. Vi vil ha god tid til å utforske fortets overdådige palasser, intrikate arkitektur og fantastiske utsikt over det omkringliggende landskapet. Når vi tar oss tilbake til byen, stopper vi ved en tekstilbutikk for å se de dyktige håndverkerne i arbeid. Her får vi se vakre broderier og kunsten med teppeveving, og ellers det tradisjonelle håndverket i Rajasthan.  Her kan man kjøpe tepper til en god pris. Det blir lunsj på en lokal restaurant, hvor vi kan nyte smakene av Rajasthani-kjøkken.

På ettermiddagen besøker vi bypalasset, et annet storslått arkitektonisk vidunder fullt av historie. Vi ser palassets vakre gårdsrom, museer og kongelige gjenstander, og får innblikk i Jaipurs kongelige arv.

 

Så drar vi tilbake til vårt hotell for en avslappende ettermiddag ved bassengkanten. Her kan du slappe av, ta en forfriskende dukkert eller bare nyte den rolige atmosfæren. Det blir en herlig middag på hotellet. Den rolige atmosfæren på vårt Haveli gir den perfekte atmosfæren som sikrer at du er godt forberedt på flere Rajasthan-eventyr i morgen.

Dag 11 – onsdag 18. september 2024

Jaipur til Pushkar - Rural Rajasthan

(145 km, 3 timers kjøretur)

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dagen vår begynner med en rolig frokost og vi nyter et herlig morgenmåltid for å forberede reisen til Pushkar, en by kjent for sin livlige kamel festival og rolige omgivelser.

 

Vi legger ut på eventyret vårt ombord på vår private buss som tar oss på en naturskjønn kjøretur til Pushkar. Ved ankomsten til Pushkar sjekker vi inn på vårt herlige hotell, som ikke er langt fra den pittoreske Pushkar-sjøen. Etter at vi har funnet oss til rette, møtes vi til lunsj, nyter smaker av lokal mat og spesialiteter som er unike for Pushkar.

Etter måltidet drar vi for å utforske Holy Pushkar Lake, et aktet pilegrimsmål for hinduer. Det rolige vannet og de hellige ghats (trinn som fører til innsjøen) skaper en rolig atmosfære som inviterer til kontemplasjon og refleksjon.

 

Deretter fortsetter vi på en tur med kamelvogn til de nærliggende sanddynene. Her vil vi se den fantastiske solnedgangen over ørkenlandskapet, en virkelig magisk og uforglemmelig opplevelse. Når solen synker under horisonten, setter vi opp et koselig sted for å nyte drinker og drikke, og legger til et snev av luksus til ørkenutflukten vår. Middag på hotellet.

Dag 12 – torsdag 19. september 2024

Pushkar til Jodhpur – 4.5 times kjøretur.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dagen vår begynner med frokost på hotellet i Pushkar, mens vi forbereder oss på en naturskjønn reise til den historiske byen Jodhpur. Det blir en vakker kjøretur gjennom Rajasthans rustikke landskap. Ved ankomst til Jodhpur sjekker vi inn på vårt hotell, som tilbyr en perfekt blanding av komfort og historiske sjarm.

Lunsjen blir et deilig måltid på hotellets nydelige hage restaurant, omgitt av frodige grøntområder og en rolig atmosfære. Ettermiddagen i Jodhpur fortsetter med et besøk til Jaswant Thada-tempelet, et fredelig og vakkert monument konstruert av intrikat utskåret marmor. Etter vårt besøk til Jaswant Thada, går vi tilbake til hotellet for en avslappende kveld. Når solen går ned, samles vi til en god middag på hotellet, hvor vi virkelig skal nyte Rajasthans smaker. 

 

Dag 13 – fredag 20. september 2024

Utforsk essensen av Jodhpur. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dagen begynner med en deilig frokost på hotellet.

Vårt første stopp vil være det ikoniske Blue City, et signaturtrekk ved Jodhpur som er kjent for sine sjarmerende blåmalte bygninger. Vi vil utforske de svingete gatene og de pulserende nabolagene, og ta innover oss de pittoreske scenene som har gitt Jodhpur sitt kallenavn. Vår reise gjennom den blå byen vil gi oss et godt inntrykk av den lokale livsstilen.

 

Neste på reiseruten vår er det praktfulle Mehrangarh-fortet, et arkitektonisk mesterverk som står på toppen av en høyde, og tilbyr panoramautsikt over byen nedenfor. Vi vil utforske fortets alle kriker og kroker, inkludert dets palasser, gårdsplasser og museer, som huser en skattkiste av historie og kunst. Lunsj blir på en lokal restaurant med fine Jodhpur smaker.

 

På ettermiddagen tar vi en kort kjøretur til Balsamand Lake, som ligger bare 5 kilometer fra Jodhpur. Den rolige innsjøen er omgitt av frodige hager og gir en fredelig flukt fra byens kjas og mas. 

Utpå dagen går vi tilbake til vårt hotell. Om kvelden blir det en deilig middag på hotellet, slik at vi kan nyte smakene fra

 

Rajasthan en gang til. Etter middag kan du trekke deg tilbake til ditt komfortable rom, og reflektere over de rike opplevelsene og severdighetene som Jodhpur har delt med oss.

 

Dag 14 – lørdag 21 september 2024

Jodhpur til Delhi – midt på dagen-flyvning

Måltider: Frokost og middag.

Nå nærmer seg tiden i Jodhpur seg slutten. Vi nyter en god frokost på hotellet og tar inn de siste øyeblikkene av oppholdet vårt i denne fengslende byen før vi blir kjørt til flyplassen for å fly tilbake til Delhi. Ved ankomsten til Indira Gandhi internasjonale flyplass i Delhi, venter vår buss for å kjøre oss til vårt hotell som blir den siste overnattingen på denne reisen. Vi sjekker inn og så kan vi slappe av ved bassenget i hagen. Kanskje ta en liten sen lunsj på egenhånd.

Om kvelden er det tid for vår avskjedsmiddag som vil bli servert på hotellet. Vi deler våre reisehistorier og opplevelser en siste gang under denne utrolige reisen.

 

Dag 15 – søndag 22. september 2024

Hjemreise til Norge.

I dag er det på tide å si adjø til dette spennende landet. Vår buss kjører oss til Indira Gandhi internasjonale flyplass for hjemreisen med Emirates. Flyavgang kl. 0415 via Dubai med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1235.

 

Når du legger ut på reisen hjem, håper vi du bærer med deg vakre minner om de utrolige synene, lydene, luktene og opplevelsene fra Himalaya-eventyret og Rajasthan-eventyret. Inntil vi møtes igjen, ønsker vi deg mange fine reiser, gjerne med oss, og takk for at du er en del av denne uforglemmelige reisen.

Pris per person kr 38 750 som inkluderer:

 

Flyreise Oslo-Delhi tur og retur med Emirates på turistklasse.

Flyreise Helhi – Leh tur og retur på turistklasse.

Flyreise Jodpur – Delhi en vei på turistklasse.

Del i dobbeltrom.

Alle utflukter, inngangsbilletter og måltider som nevnt i dagsprogrammet.

Norsk reiseleder og engelsktalende lokalguider i India.

Miljøavgifter og div. nåværende skatter.

  • Tillegg for enkeltrom på hele rundreisen kr 7 445

  • Oppgitte priser er basert på valutakurs pr. 09. desember 2023

 

Prisen inkluderer ikke:

Private utgifter til drikke, klesvask, ev. telefon, shopping etc.

Kamera avgifter på severdigheter

Måltider som ikke er nevnt i programmet

Tips til guider, sjåfører og hjelpemann

(Beregn ca. 60 USD som samles inn og fordeles på avtalt måte)

Tilleggsutgifter som ev. måtte tilkomme pga politiske bestemmelser/streiker/ ev jordskred/ vei blokkeringer, kansellering av fly.

 

​Vi søker gjerne tilslutningsfly fra andre flyplasser i Norge. Ta kontakt med oss.

Depositum kr 8000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

bottom of page