Opplev jazzens hovedstad  

med Tor Hammerø

Jazz.
Jazz.

Jazz.
Jazz.

1/5

The Big Apple - New York

15. - 21. mars 2020

7 dager - 6 netter

Tor Hammerø

Tor Hammerø

Velkommen til en jazztur litt utenom det vanlige!

 

Vi tar dere med til alle de kjente klubbene og konsertstedene som blant annet Village Vanguard, Blue Note, Jazz at Lincoln Center/Dizzy`s Club Coca Cola og 55 Bar.

 

Fra 15. mars og i en liten uke arrangerer Reiseakademiet en reise til denne metropolen. Reiseleder blir kjentmann og jazzviter Tor Hammerø.

 

Hvilke artister vi skal få se og høre er ikke klart ennå, fordi arrangørene ikke programsetter så tidlig, men vi garanterer at det blir artister i verdensklasse på alle scener. Det vi vet allerede er at mandag kveld blir på verdens mest sagnomsuste jazzklubb, Village Vanguard, med et av verdens beste storband, Village Jazz Orchestra.

 

Vi skal også besøke hjemmet til Louis Armstrong i Queens - hjemmet hans har nå blitt museum. Det blir lunsjmøte med kjente amerikanske jazzmusikere og jazzvitere og det samme med det norske jazzmiljøet i New York.  Vi besøker også kanskje verdens beste jazzplatebutikk: Jazz Record Center. Derfra er det svært vanskelig å komme seg ut fra uten en “gullklump” eller ti!

 

Reiseleder på turen blir Tor Hammerø, kjent for sin store interesse for jazz. Tor Hammerø kommer opprinnelig fra Molde og falt derfor naturlig i jazzgryta i svært ung alder. Der har han blitt værende. Han har de seineste 30-40 årene vært en av landets ledende jazzjournalister i tillegg til sitt virke som redaksjonsleder, vaktsjef, kommentator og reporter i TV 2 i nesten 20 år.

 

Hammerø har dekket en rekke festivaler og konserter i inn- og utland og har vært konferansier ved festivalene både på Kongsberg og i Molde. De siste årene har han drevet sin egen blogg, Tor de Jazz, og han skriver daglige plate- og konsertanmeldelser der og i Nettavisen. Hammerø har også laget cirka 150 timeslange portretter av og med norske jazzmusikere på radiokanalen Ordentlig Radio.

Han har besøkt New York en rekke ganger og kjenner jazzklubbene og spesielt Manhattan godt. Han har også svært gode kontakter med både norske og amerikanske musikanter bosatt i New York. 

Dag 1 – Søndag 15. mars

Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 1100 direkte til New York og flyplassen Newark med ankomst lokal tid kl. 1325. Måltider serveres om bord.

 

Felles transport til vårt sentralt beliggende hotell på Manhatten. Etter innsjekking på Washington Square Park Hotel har vi god tid til avslapping. Kvelden tilbringer vi på Blue Note, en av New Yorks berømte jazzklubber. Middag inkludert.

 

Dag 2 – Mandag 16. mars

Frokost. Vi møtes for en hyggelig prat og en felles lunsj sammen med representanter for det norske jazzmiljøet i New York. Ganske mange norske musikere har bosatt seg og jobber i The Big Apple og vi kommer til å møte flere av dem.

 

Litt tid på egenhånd før vi igjen samles for å tilbringe kvelden på en av verdens eldste og mest berømte jazzklubb, Village Vanguard. Der spiller et av klodens beste storband, Village Jazz Orchestra, hver mandag. De følger opp en tradisjon som blei etablert av Thad Jones og Mel Lewis Orchestra allerede på 60-tallet. Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 3 – Tirsdag 17. mars 

Frokost. Vi tar turen til bydelen Queens og besøker hjemmet til Louis Armstrong som nå er gjort om til museum. Vi kombinerer besøket med en frivillig lunsj i nabolaget.

På kvelden er vi på vei til den kjente jazzklubben Jazz Standard hvor det i tillegg til musikken også serveres middag. Frokost og middag inkludert.

 

Dag 4 – Onsdag 18. mars

Frokost. Formiddagen tilbringer vi sammen med to kjente amerikanske jazzmusikere der vi kan få anledning til å bli kjent og snakke med musikerne om livet i New York og på turné. Hvem dette blir er foreløpig ikke klart, men vi lover musikere fra øverste hylle. Frivillig lunsj.

 

På kvelden går vi ned de få trinnene fra gateplanet til intime 55 Bar der vi garantert får nærkontakt med musikken og musikerne, de står nemlig på gulvet rett ved bordene.

 

Det blir lagt opp til felles frivillig middag for deltakerne. Frokost inkludert.

 

Dag 5 – Torsdag 19. mars

Frokost. I dag skal vi gjeste bydelen Harlem. Vi blir med en kjentmann fra American Jazz Museum og spiser lunsj på den legendariske Sylvia`s Restaurant hvor vi får servert «soul food» i ekte Harlem stil.

Tilbake til hotellet for noen timer på egenhånd, før vi fortsetter videre til Dizzy's Club Coca Cola som ligger i Jazz at Lincoln Center. Jazzklubb med bedre musikk og bedre utsikt finnes neppe. Vi får en fantastisk utsikt over Central Park. Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 6 – Fredag 20. mars

Frokost. Vi sjekker ut fra legendariske Washington Square Park Hotel og inntar en bedre lunsj på The Ellington, oppkalt etter Duke Ellington på Upper West Side før avreise til flyplassen i Newark. Avreise med SAS kl. 1955 direkte til Oslo med ankomst neste morgen. Måltider serveres underveis. Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 7 – lørdag 21. mars

Ankomst Gardermoen tidlig søndag morgen kl. 0815 etter en innholdsrik og inspirerende jazzuke i The Big Apple - New York!

 

Pris pr. person kr 21 750,- som inkluderer:

- Flyreise Oslo-New York tur og retur med SAS på turistklasse.

- Transport fra flyplassen i New York til hotellet tur og retur.

- Overnatting i dobbeltrom på Washington Square Park Hotel på Manhattan.

- 5 frokoster, 3 lunsjer og 2 middager inkludert.

- Diverse utflukter som nevnt i dagsprogrammet.

- Egen reiseleder med fra Norge.

 

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet er dessverre så høyt som kr 6.950.-

 

Inngangsbillettene til klubbene er ikke inkludert i pakken. Dette må vi komme tilbake til så fort spillestedene har bekreftet sitt program. Reiseakademiet i Fredrikstad tar seg av billettbestillingene som helst bør bookes på forhånd for å være sikret inngang til konsertlokalene.

 

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

 

Hvis dere har konkret spørsmål som gjelder de steder vi skal besøke og eventuelt navngitt jazzpersoner vi får møte, kan dere ta kontakt med Tor Hammerø på mail: hammero.tor@gmail.com

 

Hvis dere har spørsmål som gjelder selve reisen og oppholdet i New York, kan dere ta kontakt med Reiseakademiet i Fredrikstad på telefon 69334400 eller e-post: post@reiseakademiet.no

Les våre Reisevilkår