top of page

Afrikas hjerte – 

I Karen Blixen's fotspor  

med Wiggo Andersen

Kenya, 21. - 29. januar 2020

9 dager - 8 netter 

for medlemmer av Fredrikstad Pensjonistakademi

Ansatte reiseakademiet_edited.jpg

Wiggo Andersen

Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av giraffer og sebraer som sklir grasiøst mellom akasietrærne. Dette er et land som snakket til Karen Blixens hjerte. Og til oss!

Bli med til Kenya og i Karen Blixens fotspor. Vi skal besøke hennes hjem utenfor Nairobi og vi skal på safari i Masai Mara og se dyrene i Afrika og alt de har å gjøre, som Torbjørn Egner så fint skildrer i en av sine sanger.

Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun ikke visste var at hun beskrev en magnetisk tilstand som rommer selveste reisedrømmen for mange den dag i dag. Det afrikanske kontinent med sine kontraster. Kenya. Safari. Ordene strutter av livskraft, på samme måte som Blixens verdenskjente memoarer «Den afrikanske farm» som ble publisert i 1937. Her beskriver hun de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hills og stod dermed frem som en kvinne som våget å være annerledes.

Nå skal vi oppleve de samme fargene, luktene og stedene som Karen Blixen beskriver i sine bøker fra Kenya. For de som har tid og anledning, kan vi avslutte med noen fine badedager i Mombasa ved Det indiske hav. 

Velkommen til en reise som begynner en januardag i 2020 og som aldri vil ta slutt. Det afrikanske kontinent griper og vil sette sine spor. Menneskehetens vugge er også det afrikanske kontinent kalt.   

Dag 1. tirsdag 21. januar

Avreise med buss fra Fredrikstad til Gardermoen. Vi skal fly med Qatar Airways, rangert som verdens beste flyselskap. Avreise fra Gardermoen kl. 1610 direkte til Doha med ankomst like over midnatt. Flybytte og videre mot Kenya og hovedstaden Nairobi. Det serveres måltider underveis på begge flystrekningene.

 

Dag 2. onsdag 22. januar

Vi ankommer Nairobi kl. 0810. Her blir vi møtt av vår lokale reiseleder og våre safaribil-sjåfører. Vi kjører først til et av byens hoteller for å skifte og gjøre oss klar for et møte med det afrikanske kontinent. Vi er snart på vei ut av Nairobi på vei mot det første stedet vi skal overnatte. Lake Naivasha er en av de store ferskvannssjøene i Øst-Afrika, som er skapt naturlig av det massive Rift Valley systemet. Vi ankommer vårt bosted, Lake Naivasha Sopa Resort, ved bredden av innsjøen ved lunsjtid. Vi sjekker inn og får litt tid på egenhånd før vi samles for felles middag på kvelden. Lunsj og middag inkludert. Frokost serveres på flyet før ankomst Nairobi på morgenen.

 

Dag 3. torsdag 23. januar

Etter frokost skal vi ut på båttur på innsjøen og ikke minst gå i land på Cresent Island hvor deler av filmen «Mitt Afrika» ble spilt inn. Her møter vi giraffer, sebraer, antiloper og andre eksotiske dyr tett på.

Dagsprogrammet

Vi vandrer litt på øya før vi vender tilbake vårt bosted for lunsj. Innsjøen er også et eldorado for fugletittere. Et av de mest kjente fugle-steder i hele Afrika. Vi slapper av ved

bassenget eller vandrer rundt i det fantastiske hageanlegg. Vi møtes igjen for felles middag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4. fredag 24. januar

Vi nyter en god frokost på terrassen og gjør klar for avreise til et av de mest kjente safariområder i hele Afrika, nemlig Masai Mara. På vei til safariområdet passerer vi byer og områder hvor masaien lever og ånder og ikke minst dukker det opp en giraff eller to langs veien. Vi gjør også en stopp underveis og besøker en masailandsby og ser hvordan de lever i dagens samfunn. Vi ankommer vårt bosted Masai Mara Sopa Lodge ved lunsjtid og slapper av etter en lang dag på veien. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 5. og 6 lørdag 25. og søndag 26. januar

God morgen Afrika. Vi befinner oss midt på savannen og klar for å møte dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Vi skal de neste to dagene reise rundt i dette fantastiske område og jakte på alle de dyr som befinner seg her og det er det meste. De fleste naturfilmer fra Afrika er som regel filmet her i Masai Mara eller i Serengeti i Tanzania som ligger på den andre siden av grensen.Vi skal nemlig kjøre med våre safaribiler langs grensen mot

Tanzania. Frokost, lunsj og middag inkludert under oppholdet her i Masai Mara.

Dag 7. mandag 27. januar

Alt har sin ende også her i safarieventyret. Etter en god frokost er vi på vei tilbake mot Nairobi. Vi har med lunsj fra vårt bosted og stopper underveis for en god lunsj før vi ankommer vårt hotell i Nairobi ut på etter-middagen. Vi skal bo på Tamarind Tree Hotel. Etter en lang dag samles for felles middag på hotellet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 8. tirsdag 28. januar

Vi skal tilbringe hele dagen på jakt etter sporene av Karen Blixen. Vi skal gjøre oss kjent i byen, men hovedattraksjonen er farmen til Karen Blixen som ligger litt utenfor byen. Det blir lunsj ikke langt fra farmen før vi setter kursen for hotellet og gjør oss klar for hjemreise senere på kvelden.

Vi rekker en felles middag på hotellet før vi reiser ut til flyplassen. Avreise fra Nairobi natt til 29. januar. Flyavgang kl. 0040 direkte til Doha med Qatar Airways hvor vi ankommer sammen morgen kl. 0645.

 

Dag 9. onsdag 29. januar

Avreise fra Qatar og Doha kl. 0900 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1355. Buss videre til Fredrikstad hvor vi ankommer ut på ettermiddagen. Det serveres måltider på flyreisen hjem. 

 Pris per person kr 24.500.- som inkluderer:

  • Buss Fredrikstad-Gardermoen tur og retur

  • Flyreise Oslo-Nairobi tur og retur med Qatar Airways på turistklasse. Inkludert alle skatter og avgifter per 1. april 2019.03.24

  • All transport under oppholdet i Kenya.

  • Overnatting i delt dobbeltrom på gode hoteller under oppholdet. Tillegg for enkeltrom.

  • Helpensjon. 7 frokoster, lunsjer og middag. Pluss måltidene om bord på flyreisene.

  • Norsk reiseleder.

  • Tillegg for enkeltrom kr 

Du kan lese mer om våre gode bosteder under reisen på følgende linker:

Lake Naivasha: Sopa Lodge 

Masai Mara: Sopa Lodge 

Nairobi: Tamarind Tree 

Vi har kun 20 plasser til disposisjon på turen, så vær rask med din påmelding som skjer direkte til Sture Solvang på e-post: sture.solvang@me.com eller mobil: 91139878

 

Turen arrangeres i samarbeid med turoperatøren Reiseakademiet AS i Fredrikstad og vår reiseleder vil være Wiggo Andersen, tidligere eier og grunder av Temareiser Fredrikstad.   


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter påmelding. Minimum antall deltakere 11.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værmessige forhold. 

Ønsker du fly til Oslo, ta kontakt med oss.

 

Les våre Reisevilkår 

bottom of page