Afrikas hjerte – Kenya!

I Karen Blixen's fotspor

og safari i Masai Mara 

karen blixen_edited
karen blixen_edited

Karen blixen hus
Karen blixen hus

kenya
kenya

karen blixen_edited
karen blixen_edited

1/7

19.-27. november 2021

Reiseleder Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av sjiraffer og sebraer som grasiøst beveger seg mellom akasietrærne. Dette er et land som snakket til Karen Blixens hjerte. Og til oss!

 

Bli med til Kenya - i Karen Blixens fotspor. Vi skal besøke hennes hjem utenfor Nairobi og vi skal på safari i Masai Mara og oppleve villmarkens Afrika. 

 

Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun ikke visste var at hun beskrev en tilstand som rommet selveste reisedrømmen for mange - også for oss i dag. Afrika med sine kontraster. Kenya! Savannen! Safari! Ordene strutter av livskraft, på samme måte som Blixens verdenskjente memoarer «Den afrikanske farm» - publisert i 1937. Her beskriver hun de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hills, og stod dermed frem som en kvinne som våget å være annerledes.

Vi skal oppleve de samme fargene, luktene og stedene som Karen beskriver i sine bøker fra Kenya.  Naivasha, lake Nakuru og – ikke minst - Masai Mara, eller bare Mara som dette naturreservatet kalles. 

 

Velkommen til en reise som begynner en novemberdag i 2021 - og som kanskje aldri vil ta slutt. Afrika griper og vil sette sine spor. Det er herfra vi alle kommer! Menneskehetens vugge – Afrika!       

Dag 1 - Fredag 19. november

Avreise fra Gardermoen kl. 1555 med Qatar Airways, rangert som et av verdens beste flyselskap. Vi ankommer Doha like over midnatt. Flybytte og videre mot Kenya og hovedstaden Nairobi. Det serveres måltider underveis på begge flystrekningene.

Dag 2 - Lørdag 20. november

Frokost serveres på flyet. Vi ankommer Nairobi kl. 0810 lokal tid. Etter ankomst kjører vi direkte til vårt bosted Sopa Lodge ved Lake Naivasha, drøye 2 timers kjøring. Vi sjekker inn og går så til et nydelig lunsjbord. Før velkomstmiddagen går vi i båtene og seiler stille utover sjøen.  Vi møtes av utallige fuglearter og trolig kolonier av flodhester. Vi opplever Afrikas natur og stillhet på sitt beste. Vårt bosted ligger tett ned mot sjøen, og har en nydelig hage hvor sjiraffer, vannbukker og sebraer – for å nevne noen – ofte kan observeres. Vi møtes til en drink i baren før vi setter oss ved middagsbordet og nyter maten og kvelden. Lunsj og middag inkludert. 

 

Dag 3 - Søndag 21. november 2021

Etter en sen og god frokost besøker vi Elsamer – tidligere hjemmet til George- og Joy Adamson. Begge verdenskjent for «samarbeidet» med løven Elsa og en rekke andre afrikanske kattedyr. I dag er Elsamer et museum og «Conservention Centre». Boka «Born Free» -som Joy skrev om hunnløven Elsa – ble oversatt til en rekke språk – også norsk.  Vi skal høre den fantastiske historien om George og Joy – og nyte en god lunsj. Tilbake til vårt bosted i god tid før kveldens middag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4 - Mandag 22. november

Etter en tidlig frokost kjører vi mot Lake Nakuru - drøy times kjøring. Også Lake Nakuru ligger i det som kalles Great Rift

Dagsprogrammet

Valley – dalsøkket som strekker seg gjennom store deler av det sørlige og østlige Afrika. Her ligger de fleste store sjøene i Afrika fra Malawi-sjøen i Sør til Turkana-sjøen i Kenya, og sjøer i Etiopia.  Nakuru-sjøen har et fantastisk dyre- og fugleliv.  Her kan ornitologene med sine kikkerter og kameraer få de beste «shots».  I tillegg er området kjent for sine antiloper, bøfler, løver og leoparder – og ikke minst både svart og hvitt nesehorn. Det svarte nesehornet og Rothschild-sjiraffen er utrydningstruet – men her kan de begge observeres.

Lunsjen inntas på Lake Nakuru Lodge, tett ned mot innsjøen. Vi er tilbake på Sopa Lodge i god tid før solnedgang og kveldens middag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 5 - Tirsdag 23. november

Etter en god frokost er vi på vei mot Nasjonalparken Masai Mara, eller bare Mara som den kalles - et av de mest kjente safariområder i hele Afrika. På veien passerer vi byer og områder hvor masaien lever, og ofte dukker det opp en sjiraff eller to langs veien. Vi ankommer vårt bosted Azure Mara Camp i god tid før lunsj. For safari-entusiastene kan det ikke bli særlig bedre. Her er det beste av det meste. Er vi heldige vrimler Mara av dyr.  Alt det mange har drømt om. 

Dag 6 - Onsdag 24. november

God morgen Afrika. Vi befinner oss midt på savannen og er igjen klar for å møte Masai Maras magi.  Vi skal kjøre rundt i dette fantastiske område og «jakte» med øyne og kamera på alt av dyr som befinner seg her - og det er det meste. De fleste naturfilmer fra Afrika er filmet her i Mara eller Serengeti, forlengelsen av Masai Mara inn i nabolandet Tanzania. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 7 - Torsdag 25. november

Vi har dagen fram mot lunsj til disposisjon og bestemmer selv når vi vil forlate vårt bosted på jakt etter eksotiske dyr på savannen. Noen ønsker sikkert å slappe av ved svømmebassenget, mens andre vil slappe av i en god stol og lese en bok. For de som ønsker det, kan vi i dag besøke en Masaai landsby. Utflukten koster USD 40 per person og betales direkte på stedet. Etter en litt sen frokost tar vi farvel med Mara og kjører mot Nairobi. Her sjekker vi inn på et av byens gode hoteller før vi møtes igjen for avskjedsmiddag på det fasjonable og verdenskjente Norfolk Hotel. Ernest Hemingway, Lord Delamere – you name it, har gjort hotellet kjent. Her sitter historien i veggene. Frokost, lunsj og middag inkludert.  

Dag 8 - Fredag 26. november

Vi spiser frokost, pakker kofferten før vi er på vei til Ngong Hill og Karen Blixen’s bosted og kaffefarm.  For noen kanskje turens høydepunkt. Vi skal også besøke et sjiraffsenter, før vi ankommer Blixen-farmen i utkanten av byen. Vi får en god og innholdsmettet guiding på farmen, før lunsjen serveres på nabogårdens utmerkede restaurant.  

 

Etter lunsj reiser ut til flyplassen. Avreise fra Nairobi kl. 1645 direkte til Doha med Qatar Airways hvor vi ankommer samme kveld kl. 2255. Frokost og lunsj inkludert. Det serveres også middag på flyet til Doha.  

 

Dag 9 - Lørdag 27. november

Avreise fra Qatar og Doha kl. 0140 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 0635.  Det serveres måltider på flyreisen hjem.  

Du kan lese mer om våre gode bosteder under reisen på følgende linker:

Lake Naivasha: Sopa Lodge:  https://sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort

Masai Mara: https://azuremarahaven.com/

Nairobi:

 Pris per person kr ?.- som inkluderer: (pris kommer)

  • Buss Fredrikstad-Gardermoen tur og retur

  • Flyreise Oslo-Nairobi tur og retur med Qatar Airways på turistklasse. Inkludert alle skatter og avgifter per 1. april 2021

  • All transport under oppholdet i Kenya.

  • Overnatting i delt dobbeltrom på gode hoteller under oppholdet. Tillegg for enkeltrom.

  • Helpensjon. 7 frokoster, lunsjer og middag. Pluss måltidene om bord på flyreisene.

  • Norsk reiseleder.

  • Tillegg for enkeltrom kr ??

 

Les våre Reisevilkår