Afrikas hjerte – Kenya!

I Karen Blixen's fotspor

og safari i Masai Mara 

karen blixen_edited
karen blixen_edited

Karen blixen hus
Karen blixen hus

kenya
kenya

karen blixen_edited
karen blixen_edited

1/7

19.-27. november 2021

Reiseleder Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av sjiraffer og sebraer som grasiøst beveger seg mellom akasietrærne. Dette er et land som snakket til Karen Blixens hjerte. Og til oss! 

 

Bli med til Kenya - i Karen Blixens fotspor. Vi skal besøke hennes hjem utenfor Nairobi og vi skal på safari i Masai Mara og oppleve villmarkens Afrika.  

 

Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun ikke visste var at hun beskrev en tilstand som rommet selveste reisedrømmen for mange - også for oss i dag. Afrika med sine kontraster. Kenya! Savannen! Safari! Ordene strutter av livskraft, på samme måte som Blixens verdenskjente memoarer «Den afrikanske farm» - publisert i 1937. Her beskriver hun de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hills, og stod dermed frem som en kvinne som våget å være annerledes. 

Vi skal oppleve de samme fargene, luktene og stedene som Karen beskriver i sine bøker fra Kenya.  Naivasha, Lake Nakuru og – ikke minst - Masai Mara, eller bare Mara som dette naturreservatet kalles.  

 

Velkommen til en reise som begynner en novemberdag i 2021 - og som kanskje aldri vil ta slutt. Afrika griper og vil sette sine spor. Det er herfra vi alle kommer! Menneskehetens vugge – Afrika!        

 

Vår reiseleder vil være Hans Petter Hergum, samfunnsgeograf med lang fartstid i Afrika. Mer enn 35 år med menneskerettighets- og bistandsengasjement i sørlige- og østlige Afrika. Han har bodd i Botswana, Zimbabwe og Tanzania, og arbeidet for bla. Utenriksdepartementet og Kirkens Nødhjelp.  

Dag 1 - Fredag 19. november

Avreise fra Gardermoen kl. 0630 med KLM direkte til Amsterdam. Flybytte og videre med samme flyselskap direkte til Kenyas hovedstad Nairobi med ankomst samme kveld kl. 2200. Det serveres måltider underveis på begge flystrekningene. Felles transport til vårt bosted.

Dag 2 - Lørdag 20. november

Etter en god frokost møter vi igjen våre lokale sjåfører og er på vei til Karen

Blixen’s bosted og kaffefarm. For noen kanskje turens høydepunkt. Vi skal også besøke et sjiraffsenter, før vi ankommer Blixen-farmen i utkanten av byen. Vi får en god og innholdsmettet omvisning på farmen, før lunsjen serveres på nabo-gårdens utmerkede restaurant. Ferden fortsetter så videre til Lake Nakuru og vårt bosted Sarova Woodlands hvor vi skal tilbringe natten.  

 

Lake Nakuru ligger i det som kalles Great Rift Valley – dalsøkket som strekker seg gjennom store deler av det sørlige og østlige Afrika. Her ligger de fleste store sjøene i Afrika fra Malawi-sjøen i Sør til Turkana-sjøen i Kenya, og sjøer i Etiopia.  Nakuru-sjøen har et fantastisk dyre- og fugleliv.  Her kan ornitologene med sine kikkerter og kameraer få de beste «shots».  I tillegg er området kjent for sine antiloper, bøfler, løver og leoparder – og ikke minst både svart og hvitt nesehorn. Det svarte nesehornet og Rothschild-sjiraffen er utrydningstruet – men her kan de begge observeres.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 3 - Søndag 21. november 2021

Etter en god frokost er vi på vei ut i nasjonalparken for å se det spennende dyrelivet ved Lake Nakuru. Vi vender tilbake til vårt bosted for lunsj før vi igjen setter

Dagsprogrammet

kursen sørover og vært neste stoppested som er Lake Naivasha hvor vi skal bo de neste to nettene. Vi møtes av utallige fuglearter og trolig kolonier av flodhester. Vi opplever Afrikas natur og stillhet på sitt beste. Vårt bosted Lake Naivasha Simba Lodge ligger tett ned mot sjøen, og har en nydelig hage hvor sjiraffer, vannbukker og sebraer – for å nevne noen – ofte kan observeres. Frokost, lunsj og middag inkludert. 

På ettermiddagen samles vi for en liten båttur på Lake Naivasha. Tilbake i god tid før kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4 - Mandag 22. november

Etter en god frokost kjører vi til Elsamer – tidligere hjemmet til George- og Joy Adamson. Begge verdenskjent for «samarbeidet» med løven Elsa og en rekke andre afrikanske kattedyr. I dag er Elsamer et museum og «Conservention Centre». Boka «Born Free» - som Joy skrev om hunnløven Elsa – ble oversatt til en rekke språk – også norsk.  Vi skal høre den fantastiske historien om George og Joy. Tilbake på vårt hotell for felles lunsj. På ettermiddagen samles vi for en liten båttur på Lake Naivasha. Tilbake i god tid før kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 5 - Tirsdag 23. novemberEtter en god frokost er vi på vei mot Nasjonalparken Masai Mara, eller bare Mara som den kalles - et av de mest kjente safariområdene i hele Afrika. På veien passerer vi byer og områder hvor masaiene lever, og ofte dukker det opp en sjiraff eller to langs veien. Vi spiser lunsj på veien til Mara og ankommer vårt bosted på ettermiddagen. Vi rekker en kort ettermiddagssafari før kveldens middag blir servert. For safari-entusiastene kan det ikke

bli særlig bedre. Her er det beste av det meste. Er vi heldige vrimler Mara av dyr.  Alt det mange har drømt om. 

Frokost, lunsj og middag inkludert.  

Dag 6 - Onsdag 24. november

God morgen Afrika. Vi befinner oss midt på savannen og er igjen klar for å møte Masai Maras magi.  Vi skal kjøre rundt i dette fantastiske område og «jakte» med øyne og kamera på alt av dyr som befinner seg her - og det er det meste. De fleste naturfilmer fra Afrika er filmet her i Mara eller Serengeti, forlengelsen av Masai Mara inn i nabolandet Tanzania. For de som ønsker det, kan vi i dag besøke en Masaai landsby. Utflukten koster USD 40 per person og betales direkte på stedet. Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 7 - Torsdag 25. november

Hele dagen i Mara på jakt etter dyrene i Afrika og alt de har å gjøre……. 

Frokost, lunsj og middag inkludert.   

Dag 8 - Fredag 26. november

Etter en lang og god frokost tar vi farvel med Mara og kjører mot Nairobi. Vi nyter medbrakt lunsj på vei mot Nairobi. Vi har reservert middag på et av flyplass-hotellene før avreise. Vi rekker også å skifte fra safariklær til reiseklær. Avreise fra Nairobi kl. 2359 direkte til Amsterdam med KLM.

Det serveres måltider om bord på flyreisen.   

 

Dag 9 - Lørdag 27. november

Vi ankommer Amsterdam kl. 0625 på morgenen. Flybytte. Avreise fra Amsterdam kl. direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1155

Det serveres måltider på flyreisen hjem.  

Du kan lese mer om våre gode bosteder under reisen på følgende linker:

Nairobi: Sarova Pan Afric Hotel: sarova panafric nairobi - Bing 

Lake Nakuru: Sarova Woodlands: Nakuru Hotel | Sarova Woodlands Hotel & Spa | Best Hotels in Nakuru (sarovahotels.com) 

Lake Naivasha: Sopa Lodge: Lake Naivasha Simba Lodge - Simba Lodges  

Masai Mara: Mara Serena Safari Lodge | Lodges In Masai Mara | Masai Mara (serenahotels.com) 

 

Pris per person kr 27.500.- som inkluderer:

  • lyreise Oslo-Nairobi tur og retur med Qatar Airways på turistklasse. Inkludert alle skatter og avgifter per mai 2021. 

  • All transport under oppholdet i Kenya. 

  • Overnatting i delt dobbeltrom på gode hoteller under oppholdet.  

  • Helpensjon. 7 frokost, lunsj og middag. Noen av måltidene serveres om bord på flyreisene. 

  • Norsk reiseleder.  

  • Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr. 4500.-   

 

Les våre Reisevilkår