top of page

Afrikas hjerte – Kenya!

I Karen Blixen's fotspor

og safari i Masai Mara 

16. - 24. september 2022 
Reiseleder Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Som i et kjærlighetsbrev blotter Kenya seg. Blant støvete farger, i et grenseløst landskap, til rytmen av sjiraffer og sebraer som grasiøst beveger seg mellom akasietrærne. Dette er et land som snakket til Karen Blixens hjerte. Og til oss! 

 

Bli med til Kenya - i Karen Blixens fotspor. Vi skal besøke hennes hjem utenfor Nairobi og vi skal på safari i Masai Mara og oppleve villmarkens Afrika.  

 

Karen Blixen var forut for sin tid. Det hun ikke visste var at hun beskrev en tilstand som rommet selveste reisedrømmen for mange - også for oss i dag. Afrika med sine kontraster. Kenya! Savannen! Safari! Ordene strutter av livskraft, på samme måte som Blixens verdenskjente memoarer «Den afrikanske farm» - publisert i 1937. Her beskriver hun de atten årene hun tilbrakte på kaffeplantasjen ved foten av Ngong Hills, og stod dermed frem som en kvinne som våget å være annerledes. 

Vi skal oppleve de samme fargene, luktene og stedene som Karen beskriver i sine bøker fra Kenya.  Naivasha, Lake Nakuru og – ikke minst - Masai Mara, eller bare Mara som dette naturreservatet kalles.  

 

Velkommen til en reise som begynner en septemberdag i 2022 - og som kanskje aldri vil ta slutt. Afrika griper og vil sette sine spor. Det er herfra vi alle kommer! Menneskehetens vugge – Afrika!        

 

Vår reiseleder vil være Hans Petter Hergum, samfunnsgeograf med lang fartstid i Afrika. Mer enn 35 år med menneskerettighets- og bistandsengasjement i sørlige- og østlige Afrika. Han har bodd i Botswana, Zimbabwe og Tanzania, og arbeidet for bla. Utenriksdepartementet og Kirkens Nødhjelp.  

Dagsprogrammet med datoer, pris og innhold vil bli oppdatert.

 

Les våre Reisevilkår 

bottom of page