The great migration  

med Hans Petter Hergum

A Kortet_lang_sort_edited.png
harshil-gudka-aKcVSSDotgo-unsplash
harshil-gudka-aKcVSSDotgo-unsplash

press to zoom
avinash-uppuluri-GsY_5oK_gtY-unsplash
avinash-uppuluri-GsY_5oK_gtY-unsplash

press to zoom

press to zoom
harshil-gudka-aKcVSSDotgo-unsplash
harshil-gudka-aKcVSSDotgo-unsplash

press to zoom
1/9

Opplev Kenya med Lake Nakuru, Lake Naivasha, Masai Mara og Karen Blixen Museum

September 2022

9 dager - 8 netter

20180830-_DSC0189 (2)_edited.jpg

Hans Petter Hergum

Ikke få har drømt om å se og oppleve «The Great Migration». Disse enorme flokkene av dyr – sebra og gnu - som er på vandring gjennom Serengeti og Masai Mara. Din drøm kan nå bli virkelighet.

 

Et naturens under brukes ofte av de som har erfart de voldsomme og dramatiske vandringene. Kallenavn som «Afrikas Eden», «Villdyrenes Verdenscup» og «Rolls Roys Safari» er tre av mange.  Men opplevelsen kan være kraftig kost der rovdyrene følger og angriper gnu- og sebraflokkene.

 

Det er vanskelig å beskrive Masai Mara når disse enorme slettene i Kenya fylles med tusener av dyr på jakt etter saftig friskt gras.  Det er magisk! Det er ubeskrivelig! Et mekka av dyr! Det må rett og slett oppleves. Når på året migrasjonen inn i Masai Mara skjer kan være vanskelig å forutse.  Mellom august og oktober sier de med erfaring.  Men også i Tanzania og Kenya har syklusen av tørke- og regntid endret seg. Men all erfaring tyder på at flokken er der når vi kjører gjennom «gaten» og inn over savannen Masai Mara.

 

Kenya er stedet for klassisk Afrikansk safari.  Her er noe av det aller beste, og vi skal oppleve mye av det - innsjøene Lake Nakuru og Lake Naivasha – og på toppen av det hele Mara-slettene oppkalt etter elven Mara og landets eget urfolk - Masaiene. Sjøene Nakuru og Naivasha er godt kjent blant safari-elskere. Eksotiske fuglearter, dyreliv som overgår det meste og hvor eukalyptus og akasietrærne gir nødvendig skygge og skjulested for de store kattedyrene og – ikke minst – både det hvite og det svarte neshornet.  Dette er ett av få steder hvor neshornene fortsatt kan oppleves i vill tilstand.

 

Dette er en tur for natur- og dyre-elskere.  Her vil Kenyas villmark og ville dyr stå i sentrum.  Men historie og kultur – god mat og drikke – og sosialt samvær er også med. Vi besøker også Karen Blixen sitt hjem utenfor Nairobi, som nå er blitt et museum.

Vår faglige reiseleder Hans Petter Hergum er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bla. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dagsprogrammet

Dag 1 

Avreise fra  Oslo Gardermoen med Qatar Airways kl. 16:10 direkte til Doha. Flybytte og videre til Kenya og Nairobi med ankomst neste morgen kl. 07:50. 

Måltider serveres underveis.

 

Dag 2 

Velkommen til det afrikanske kontinent. Vi kjører direkte etter ankomst til vårt bosted, Lake Naivasha Sopa Resort. Turen tar snaue 2 timer. Ved ankomst sjekker vi inn og går så til et nydelig lunsjbord. Før velkomstmiddagen går vi i båtene og seiler stille utover sjøen.  Vi møtes av utallige fuglearter og trolig kolonier av flodhester. Vi opplever Afrikas natur og stillhet på sitt beste.

 

Vårt bosted ligger tett ned mot sjøen, og har en nydelig hage hvor sjiraffer, vannbukker og sebraer – for å nevne noen – ofte kan observeres. Vi møtes til et kåseri i baren før vi setter oss ved middagsbordet og nyter maten og kvelden.

Lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 3 – 

Cresent Island stikker ut som en halvøy i sjøen.  Her ble deler av filmen «Mitt Afrika» med Robert Redford og Meryl Streep spilt inn.  Her har nok også Karen Blixen selv vært gjest en rekke ganger.  I dag preges halvøya av områdets eksotiske dyr.  Vi skal oppleve dyrene tett på.  Bruk gjerne kikkerten!  Området er et eldorado for fuglekikkere.

 

Lunsj skal vi nyte på Elsamer – tidligere hjemmet til George og Joy Adamson som ble verdenskjent for «samarbeidet» med løven Elsa og en rekke andre afrikanske kattedyr. I dag er Elsamer et museum og «Conservention Centre». Boka «Born Free» -som Joy skrev om hunnløven Elsa – ble oversatt til en rekke språk – også norsk.  Vi skal høre den fantastiske historien om George og Joy – og nyte en god lunsj. Tilbake til vårt bosted i god tid før kveldens middag.

Linker: Cresent Island og Elsamer

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 4 

Etter en tidlig frokost kjører vi mot Lake Nakuru - en drøy times kjøring.

Lake Nakuru ligger i dalsøkket Great Rift Valley – som strekker seg gjennom store deler av det sørlige og østlige Afrika. I dette dalsøkket ligger tilnærmet alle de store sjøene i Afrika fra Malawi-sjøen i Sør til Turkana-sjøen i Kenya, og flere sjøer i Etiopia.

Nakuru-sjøen har et fantastisk dyre- og fugleliv.  Her kan ornitologene med sine kikkerter og kameraer få de beste «shots». 

I tillegg er området kjent for sine antiloper, bøfler, løver og leoparder – og ikke minst både svart og hvitt nesehorn.

Både det svarte nesehornet og Rothschild-sjiraffen er utrydningstruet – men her kan de begge observeres.

 

Vi inntar lunsj ved Lake Nakuru Lodge, tett ned mot innsjøen.

Vi er tilbake på vår Naivasha Sopa lodge i god tid før solnedgang og kveldens middag.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5 

Etter en tidlig frokost går turen mot Kenyas mest berømte nasjonalpark, Masai Mara.

Vi ankommer vårt bosted, Masai Mara Sopa Lodge, ved lunsjtider og roer ned med god mat og drikke. Vi håper å oppleve «The Great Migration».  Den årlige vandringen fra Serengeti til Kenya og tilbake igjen særlig av gnu og sebra, men også elan-antiloper og gaseller. 

 

Det hevdes at det er opp mot 1.7 millioner gnu, 400 000 Thomsen-gaseller, 300 000 sebraer og 12 000 Eland-antiloper som migrerer på savannen mellom Tanzania og Kenya.   

 

Vi får nok ikke sett dem alle, men er vi heldig møter vi tusener av dyr på vandring.  I deres følge lurer de store kattedyrene pluss sjakaler og hyener. Etter lunsj gjør vi klar kikkerter og fotoapparater – rustet for «storvilt jakt» med kamera og høy puls.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 6 

Dyra på vandring må krysse Mara-elven på vei inn i Masai Mara.  Her ligger krokodillene klare og venter på sitt bytte. Det kan være sjokkerende å oppleve gnu-flokken krysse elven i panikk – redde både for vannet og krokodillene. Men dette er naturens gang. 

 

Få måneder før flokken kommer til Mara-slettene er 400 000 gnu-kalver født.  Et etegilde for rovdyrene har pågått i uker før flokken dukker opp i Kenya.  Tusener av gnu drukner eller blir tatt av rovdyr.  En tragedie for gnu-flokken, men i praksis en «kontrollert» naturlig avliving av en dyrebestand som ellers ville vokst ut over all kontroll.  Naturen kan være rå – men får den være i fred fra oss menneskers inngripen, vet den å regulere seg selv.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 7

Men Masai Mara er mye mer enn flokker av gnu og gaseller.  Mara er den enorme savannesletten med sin særegne vegetasjon og tilnærmet uberørt natur så langt øye og kikkert kan se. Her har Masaiene levd i generasjoner med sin kultur, sin evne til overlevelse og jakt, og med sine historier og tradisjoner.  Vi skal oppleve dem på nært hold og lære mer om deres levesett.

 

Masai Mara kan oppleves i luftballong – for en ekstra kostnad.  Fugleperspektivet gir en ny opplevelse av Mara-slettene.  Savannens enorme utstrekning, vegetasjonen, fjellformasjonene eller kopjer som de kalles – og ikke minst – dyrene.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 8 

Vi pakker og drar mot Nairobi. Vi avslutter vår tur med å besøke Karen Blixen sin farm utenfor Nairobi. Flyavgang fra Nairobi om kvelden. Måltider serveres om bord. Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 9 

Ankomst Doha kl. 06:35. Flybytte og videre mot Oslo Gardermoen kl. 13:15.

Pris pr. person kr ? som inkluderer: (pris kommer)


- Flyreise Oslo - Doha - Nairobi tur/retur med Qatar Airways (økonomiklasse). Måltider serveres om bord

- All transport, utflukter og inngangsbilletter til severdigheter som beskrevet i programmet
- Overnatting i delt dobbeltrom på gode bosteder
- 6 frokoster, 7 lunsjer og 6 middager er inkludert
- Faglig reiseleder Hans Petter Hergum er med på hele turen, inkl. på flyet tur/retur Oslo 

 

Tillegg for enkeltrom på hele rundturen

Ikke inkludert:

- tips

- drikke til maten

- e-visa (USD 59) Les mer her

Bosteder:

Lake Naivasha Sopa Resort

Masai Mara Sopa Lodge

 

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 14 og maks antall deltakere er 19.

Les våre Reisevilkår