top of page

Klassiske dager i Wien
Bli med Aftenposten på en historisk reise til Wien og Bratislava
2. - 6. september 2022

A-Kortet Logo sort (002).jpg

Inkludert konsert i Kursalon 

Det er vanskelig å uttale seg om Wien uten å måtte ty til slitte fraser og svulstige adjektiver. Byen er simpelthen et reisemål man ikke kommer utenom hvis du har interesse for historie, arkitektur, kulinariske utskeielser, musikk, kunst eller rett og slett mennesker.

 

Det første som slår en når man kommer til Wien sentrum er mengden av grandiose byggverk. Østerrikes lange historie som en av Europas stormakter har satt sitt preg ikke bare på arkitekturen, men også på kulturen. Likevel, Wien er en smeltedigel av folkeslag som alle har bidratt til at vi gladelig kaller byen – Verdens største lille hovedstad.  

 

Wien var fra 1278 hovedstad i det habsburgske riket (det senere Østerrike-Ungarn). Byen ble beleiret av tyrkerne i 1529 og 1683. Etter at disse var fordrevet begynte Wiens storhetstid som europeisk sentrum for kunst og musikk. Etter første verdenskrig, da dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn ble oppløst, gikk Wien over til å bli hovedstad i forbundsrepublikken Østerrike.

 

Byens sjel er Stephansdomen med det mest kjente landemerket Steffl eller spiret på 137 meter. Bak domen ligger Mozarts hus som i dag er museum og selvsagt står på programmet. Ellers får vi se blant annet Gottfried Sempers nybarokke Burgtheater, Heinrich Ferstels universitet i nyrenessanse, Theofil Hansens parlamentsbygning og det nygotiske rådhuset av Friedrich von Schmidt.

 

Under rådhuset ligger den kjente restauranten Wiener Rathauskeller hvor det blir mulighet til å varme seg med”Glühwein”. Østerrikerne elsker sine”Konditoreien” hvor ”Sachertorte” er en av spesialitetene, og vi får smake den. Et av Wiens nyere landemerker er fargerike Hundertwasser Haus som faktisk er en kommunal boligblokk tegnet av Friedensreich Hundertwasser i 1985.

 

Bli med på en reise til en av Europas mest spennende hovedsteder, hvor tema skal være historie, arkitektur, god mat og drikke og ikke minst et møte med klassisk musikk og konsert i Wiener Musikverein. Velkommen på en ny kultur reise i regi av Reiseakademiet i Fredrikstad. 

Program:
(med forbehold om endringer)


Dag 1 – fredag 2. september 2022

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 14:55 med Austrian Airlines direkte til Wien med ankomst kl. 17:15. Felles transport til vårt bosted sentralt i Wien. Under oppholdet skal vi bo på Hotel Mercure Biedermeier. Vårt bosted ligger meget sentralt, bare 10 minutters gange fra Stadtpark og gamlebyen i Wien.  Det betyr at vi har gangavstand de de fleste severdigheter. Velkomstmiddag på en hyggelig og god restaurant like ved vårt hotel.

Middag inkludert.

Dag 2 – lørdag 3. september 2022

God morgen og god frokost. Vi møter vår guide som tar oss med på en kombinert buss og byvandring hvor vi besøker noen av de mest kjente stedene i Wien. Vi tar oss også tid til å besøke det kjente slottet Belvedere. Stedet minner om Slottet i Versailles, og parken er formet på fransk vis, med gruslagte stier og vannspeil, omgitt av hekker. Slottet er et palass fra barokken, bygd av prins Eugene av Savoia. Belevedere ligger i distriktet Landstrasse, sørøst for byens sentrum. Byrundturen avsluttes med en god lunsj på en hyggelig kneipe ikke langt fra hotellet hvor vi bor.

 

Vi får litt tid på egenhånd før vi samles igjen for å oppleve «det gode liv» i bydelen Grinzing og Restaurant Mayer am Pfarrplatz, hvor vi er invitert til en skikkelig østerisk aften med god mat og drikke.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3 – søndag 4. september 2022

Etter frokost møter vi igjen vår svensktalende lokalguide og fortsetter våre vandringer gjennom det historiske sentrum av Wien. Byvandringen avsluttes på en av Wien mer kjente kafeer hvor vi serverer Sachertorte og kaffe. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi igjen samles i resepsjonen på hotellet for sammen å gå til kveldens konsert i Kursalon Wien hvor vi skal overvære en konsert med velkjente musikkstykker av Mozart og Strauss.

Frokost og Sachertorte med kaffe inkludert. Konsertbilletter er også inkludert.     

Dag 4 – mandag 5. september 2022

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og ligger bare 60 km øst for Wien. Byen har en meget vakker gamleby, og det er stort sett der vi skal tilbringe tiden i dag. Vår lokale guide tar oss med på en spennende tur. Først med et lite turisttog opp til borgen og parlamentet, deretter en spasertur gjennom den bilfrie gamlebyen. Restauranter og barer er det ingen mangel på, og landets øl er det nesten obligatorisk å smake på. Lunsj inntas på egenhånd i fritiden etter den guidede turen. På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til vårt hotell i Wien. Vi samles til en avslutningsmiddag på kvelden.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – tirsdag 6. september 2022

Ingen vei tilbake. Etter en god frokost er vi på vei til flyplassen for hjemreise til Oslo. Avreise fra Wien flyplass kl. 11:55 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 14:10.

Frokost inkludert.

Pris pr. person for A-kort medlemmer kr 12 790 som inkluderer:
 

  • Flybilletter Oslo-Wien tur og retur med Austrian Airlines på turistklasse.

  • Overnatting i delt dobbeltrom med alle fasiliteter på Hotel Biedermeier.

  • All transport og utflukter som beskrevet i dagsprogrammet.

  • 4 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert.

  • Sachertorte med kaffe inkludert dag 3.

  • Gode konsertbilletter i Kursalon Wien

  • Heldagsutflukt til Bratislava

  • Skandinavisktalende lokalguide på alle utflukter under oppholdet.

  • Teknisk reiseleder fra Reiseakademiet i Fredrikstad

Tillegg for enkeltrom kr 2 250

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Vi søker tilslutningsfly med SAS fra andre flyplasser i Norge, eller fly fra Stavanger og Bergen til København tur/retur.

Ta kontakt med oss.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs,

endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold

som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Vi har kun 25 plasser til disposisjon på denne turen.

Så vær rask!

Minimum antall deltakere er 20.

Bilde1.jpg
A-Kortet Logo sort (002).jpg
bottom of page