top of page
 Kun 3 plasser igjen 

'Kongens by' København

med Fredrikstad Pensjonistakademi

FPA_2.jpg

Danmark
6. - 9. september 2021   
4 dager - 3 netter 
For medlemmer av FPA

sture solvang.jpeg

Sture Solvang

Wiggo Andersen_edited.jpg

Wiggo Andersen

København begynner i Oslo når du reiser med danskebåten. Det har noe med reisefeber og lyse forventningene å gjøre, noe med stemningen idet landgangen går og DFDS sender sine tre støt for å varsle avgang. En berikende frihetsfølelse omfavner den som står på dekk og ser Akershus og Oslo Rådhus, Aker Brygge og Bygdøylandet forsvinne. Mennesket er overlatt til et skip.

 

København venter i det fjerne. «Å reise er å leve» sa H.C. Andersen. Å foreta en reise er nettopp hva vi gjør når vi velger å ta båt mellom Norges og Danmarks hovedstad.

København, Danmark hovedstad, nordmenns favorittmål i menneskealdre, byen som er annerledes enn alle norske byer, byen som alltid har noe å gi. København, der Europa slutter. Eller begynner, om vi nå kommer fra Norge.    

 

FPA og Reiseakademiet i Fredrikstad inviterer til en 4 dagers reise til København og ikke minst en tur bak kulissene i Kongens by. Vi overnatter en natt i København og forsyner oss av byens rike kultur tilbud. Velkommen til København, en reise som begynner mandag 06. september og som aldri tar slutt. København tar oss nordmenn med storm. Reiseledere vil være Sture Solvang fra FPA og Wiggo Andersen fra Reiseakademiet i Fredrikstad.

Dagsprogrammet

Dag 1 - Mandag 6. september

Avreise med buss fra Fredrikstad (Biblioteket) kl. 1100 med kurs for Oslo og DFDS terminalen. Vi sjekker inn og finner våre lugarer. Alle lugarer er utvendig, seng på gulvet og dusj og toalett. Båtavgang er kl. 1415 og da står vi på dekk og får en vakker avskjed med vår hovedstad. Vi samles i restauranten kl. 1800 for å nyte en god dansk buffet. Etterpå samles vi i en av båtens salonger.

Middagsbuffet inkludert.

 

Dag 2 - Tirsdag 7. september

Velkommen til Nordens hovedstad København og hvor Europa begynner. Frokost serveres om bord fra kl. 0700-0900. Vi ankommer kl. 0915 og vår buss står klar for å ta oss ut på tur. Vi setter kursen mot Strandvejen og nordover mot Helsingør for å besøke det kjente kunstmuseet Louisiana.

Et dansk museum for moderne kunst og ble innviet i Humlebæk 14. august 1958. Museets samling var opprinnelig overveiende dansk modernisme, men

 

har siden blitt utvidet til moderne internasjonal kunst med kunstnere som Jean Arp, Max Ernst, Pablo Picasso og Andy Warhol. Samlingen teller over 3 500 verker. 

 

Som seg hør og bør inntas dagens lunsj på en gammel dansk kro med atmosfære og alt hva det innebærer. Gamle Humlebæk Kro ønsker oss velkommen etter besøket på Louisana. Etter lunsjen er vi på vei til København og vårt hotel.

Under oppholdet i København skal vi bo på Square Hotel sentralt i København ved Rådhusplassen. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Vi bor sentralt og lett å finne frem til noen av byens severdigheter på egenhånd.  

 

Vi møtes igjen for en felles middag på en av byens gode restauranter. 

Frokost, lunch og middag inkludert.

På nåværende tidspunkt har vi ikke oversikten over konserter eller andre kulturarrangement i København. Vi kommer tilbake til dette nærmere avreise.

Den Kongelige Opera i København har ingen arrangement denne kvelden. Dessverre.   

 

Dag 3 - Onsdag 8. september

Etter dansk morgenmad ger vi klare for å utforske København. Vi pakker kofferten og lar den stå i resepsjonen på hotellet. Vi skal på kanaltur og bli bedre kjent med byen.

 

Det blir også litt tid på egenhånd før vi igjen er samlet på hotellet for avreise kl. 1230 med buss til terminalen og hjemreise til Norge med DFDS. Båtavgang kl. 1415. Litt tid på egenhånd før vi igjen møtes kl. 1800 i restauranten for kveldens buffet. Frokost og middagsbuffet inkludert.

 

Dag 4 - Torsdag 9. september

Vi ankommer Oslo kl. 0915 og frokost serveres som vanlig fra kl. 0700-0900. Felles transport tilbake til Fredrikstad med buss og vi beregner ankomst Biblioteket rundt kl. 1130.

Frokost inkludert.

 

Pris pr. person kr 6 800,- som inkluderer:

  • Buss fra Fredrikstad til DFDS terminalen i Oslo tur og retur.

  • Båtreise Oslo-København tur/retur med DFDS i dobbeltlugar utvendig med dusj/ toalett.    

  • Overnatting i dobbeltrom på Square Hotel i København.

  • 3 frokost, 1 lunsj og 3 middager inkludert.

  • Inngangsbilletter til Louisiana Kunstmuseum med egen guide

  • Båttur på kanalene i København.

  • Reiseledere vil være Sture Solvang og Wiggo Andersen

Tillegg for enkeltlugar på båten tur og retur, pluss enkeltrom på hotellet kr 1 950.-Vi har kun 30 plasser på turen, så vær rask med påmelding. Og det skjer direkte til Sture Solvang på mail: sture.solvang@me.com eller mobil 911 39 878.

bottom of page