'Kongens by' København

med Fredrikstad Pensjonistakademi

FPA_2.jpg
Image by Irina Grotkjaer
Image by Irina Grotkjaer

Image by Sergio Rodriguez - Portugues de
Image by Sergio Rodriguez - Portugues de

Image by Tom Juggins
Image by Tom Juggins

Image by Irina Grotkjaer
Image by Irina Grotkjaer

1/7

Danmark

27. - 30. april 2020   

4 dager - 3 netter 

For medlemmer av FPA

Sture Solvang

Wiggo Andersen

København begynner i Oslo når du reiser med danskebåten. Det har noe med reisefeber og lyse forventningene å gjøre, noe med stemningen idet landgangen går og DFDS sender sine tre støt for å varsle avgang. En berikende frihetsfølelse omfavner den som står på dekk og ser Akershus og Oslo Rådhus, Aker Brygge og Bygdøylandet forsvinne. Mennesket er overlatt til et skip.

København venter i det fjerne. «Å reise er å leve» sa H.C. Andersen. Å foreta en reise er nettopp hva vi gjør når vi velger å ta båt mellom Norges og Danmarks hovedstad.

København, Danmark hovedstad, nordmenns favorittreisemål i menneskealdre, byen som er annerledes enn alle norske byer, byen som alltid har noe å gi. København, der Europa slutter. Eller begynner, om vi nå kommer fra Norge.    

 

FPA og Reiseakademiet i Fredrikstad inviterer til en 4 dagers reise til København og ikke minst en tur bak kulissene i Kongens by. Vi får en natt i København og forsyner oss av byens rike kultur tilbud.

Velkommen til København, en reise som begynner mandag 27. april og som aldri tar slutt. København tar oss nordmenn med storm. Reiseledere vil være Sture Solvang fra FPA og Wiggo Andersen fra Reiseakademiet i Fredrikstad.

Dagsprogrammet

Dag 1 - Mandag 27. april

Avreise med buss fra Fredrikstad (Biblioteket) kl. 1400 med kurs for Oslo og DFDS terminalen.  Vi sjekker inn og finner våre lugarer. Båtavgang er kl. 1630 og da står vi på dekk og får en vakker avskjed med vår hovedstad. Vi samles i restauranten kl. 1900 for å nyte en god dansk buffet. Etterpå samles vi i en av båtens salonger.

Buffetmiddag inkludert.

 

Dag 2 - Tirsdag 28. april

Velkommen til Nordens hovedstad København og hvor Europa begynner. Frokost serveres fra kl. 0700-0930.

Vi ankommer kl. 0945 og vår buss står klar for å ta oss ut på tur. Vi setter kursen mot Strandvejen og nordover mot Helsingør for å besøke det kjente kunstmuseet Louisiana.

Louisiana – museum for moderne kunst ble innviet i Humlebæk 14. august 1958. Museets samling var opprinnelig overveiende dansk

 

modernisme, men har siden blitt utvidet til moderne internasjonal kunst med kunstnere som Jean Arp, Max Ernst, Pablo Picasso og Andy Warhol. Samlingen teller over 3 500 verker. 

 

Som seg hør og bør inntas dagens lunsj på en gammel dansk kro med atmosfære og alt hva det innebærer. Gamle Humlebæk Kro ønsker oss velkommen etter besøket på Louisana. Etter lunsjen er vi på vei til København og vårt hotel.

Under oppholdet i København skal vi bo på Square Hotel sentralt i København ved Rådhusplassen. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Vi bor sentralt og lett å finne frem til noen av byens severdigheter på egenhånd.  

 

Vi møtes igjen for sammen å besøke Operaen på Holmen og oppleve Mozarts operaforestilling Idomeneo. Dette var Mozarts første store opera. Hans fantastiske musikk stiller store krav til de   

 

mange medvirkende og operaen berører den dag i dag sitt publikum.  Frokost og lunsj inkludert samt operabilletter.    

 

Dag 3 - Onsdag 29. april

Etter dansk morgenmad er vi klare for å utforske København. Vi pakker kofferten og lar den stå i resepsjonen på hotellet. Vi skal på kanaltur og bli bedre kjent med byen. Det blir også litt tid på egenhånd før vi igjen er samlet på hotellet for avreise kl. 1500 med buss til terminalen og hjemreise til Norge med DFDS. Båtavgang kl. 1630. Vi møtes kl. 1800 i restauranten for kveldens buffet. Frokost og buffet inkludert.

 

Dag 4 - Torsdag 30. april

Vi ankommer Oslo kl. 0945 og frokost serveres som vanlig fra kl. 0700-0930. Felles transport tilbake til Fredrikstad med buss og vi beregner ankomst Biblioteket rundt kl. 1130-1200.

Frokost inkludert.

 

Pris pr. person kr 6 250,- som inkluderer:

  • Buss fra Fredrikstad til DFDS terminalen i Oslo tur og retur.

  • Båtreise Oslo-København tur/retur med DFDS i dobbeltlugar utvendig med dusj/ toalett.    

  • Overnatting i dobbeltrom på Square Hotel i København.

  • 3 frokost, 1 lunsj og 2 middager inkludert.

  • Billetter til Operaen på Holmen og operaforestillingen Idomeneo av W.A.Mozart

  • Inngangsbilletter til Louisiana Kunstmuseum med egen guide

  • Båttur på kanalene i København.

Tillegg for enkeltlugar på båten tur og retur, pluss enkeltrom på hotellet kr 1 600.-

DFDS - Crown Seaways

Square Hotel i København

Vi har kun 30 plasser på turen, så vær rask med påmelding. Og det skjer direkte til Sture Solvang på mail: sture.solvang@me.com eller mobil 911 39 878.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.