top of page
aqueduct-smal.jpg

Kunst og kulturreise til Spania

Segovia, Salamanca, Madrid og Toledo – byer på Unescos verdensarvliste!

12.- 17. oktober 2023

Anita Rebolledo.jpg

Anita Rebolledo

A Kortet_lang_sort_edited.png

Denne flotte rundreisen starter i Segovia, en av Spanias vakreste byer, plassert langs et høyt, smalt berg mer enn 1000 meter over havet. Her troner Alcázar, som ser ut som en borg tatt rett ut av eventyrene. Det var her dronning Isabella I av Castilla giftet seg med Ferdinand II av Aragón. Vi får med oss den gamle bydelen og den berømte akvedukten som romerne bygget for nesten 2000 år siden, den gangen Spania var del av Romerriket. Segovia står på Unescos verdensarvliste.

Neste stopp på reisen er Salamanca – La ciudad dorada – den gylne byen. Byens bygninger er i gyllen sandstein og arkitekturen en blanding av romansk, gotikk, renessanse og barokk. Her finner vi Spanias eldste universitet grunnlagt i 1218. Plaza Mayor i Salamanca skal være Spanias vakreste, med sine arkader og doble gallerier i barokk stil. Her er yrende liv i plassens mange tapasbarer og uterestauranter. Byen katedral, la Catedral Nuevo, bygget i gotisk stil på 1600-tallet. Den er ligger vegg i vegg med den gamle, romanske katedralen fra 12- 1300 tallet. Vi får også sett det vakre Casa de las Conchas, med sandstensfasade dekket av kamskjell – ridderordenen Santiagos symbol.  Også Salamanca står på Unescos verdensarvliste.

Fra Salamanca går turen til Madrid, Spanias hovedstad. Her blir vi resten av oppholdet. Det blir besøk i det berømte museet Museo del Prado, med malerier av Francisco Goya, Diego Velázquez, El Greco og Hieronimus Bosch. Sorolla-museet, kunstnerens egen bolig og atelier, er også med på listen. Vi besøker Plaza Mayor og tapasbarene rundt Plaza Santa Ana, med den klassiske Cervezecería Alemana, hyppig frekventert av forfatteren Ernest Hemmingway. Vi skal selvfølgelig opplevet folkelivet på en av byens mest populære møteplasser, Puerta del Sol, hvor vi blant annet får se den berømte statuen El Oso y el Madroño, Madrids heroldiske symbol fram til 2009.

Oppholdet i Madrid rommer en halvdagsutflukt til Toledo, som ligger på en klippe omgitt av murer og elven Tajo. Å vandre rundt i de trange, brosteinsbelagte gatene gir oss følelsen av å befinne oss i middelalderen. Øverst på den ene siden troner slottet Alcázar og på den andre siden den mektige, gotiske katedralen, Catedral Primada Santa María de Toledo, med sitt høye spir. Den rommer skulpturer og malerier av kjente kunstnere, blant annet El Greco, som bodde og virket her. El Grecos mesterverk, «Begravelsen av grev Orgaz» skal vi selvfølgelig se. Det finner vi i kirken Iglesia de San Tomé. Toledo har en lang og broket historie, og vi får se eksempler på muslimsk, jødisk og kristen arkitektur. Som Segovia og Salamanca, er også Toledo oppført på Unescos verdensarvliste.

Tema og hovedfokus på turen er kunst og arkitektur. Det blir også tid til deilig mat og drikke og hyggelig, sosialt samvær. Med oss på turen har vi med oss Anita Rebolledo, tidligere kurator formidling ved Nasjonalmuseet. Hun vil gi kunstfaglig påfyll under hele turen. Som deltaker er alt lagt til rette for deg, det er bare å nyte. Turen blir arrangert i samarbeid med Aftenposten og A-kortet sitt fordelsprogram

Alcázar_de_Toledo_-_03.jpg
puerta del sol.webp

Det jobbes i disse dager med å lande et dagsprogram og ikke minst sikre seg flybilletter tur og retur. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert. Vi regner med at dagsprogrammet for turen vil foreligge 15. februar 2023.

Les våre Reisevilkår

bottom of page