Mandelas Land -
Sør-Afrika
 
med Tomm Kristiansen

iStock_000027716156_Full
iStock_000027716156_Full

press to zoom
Tomm Kristiansen
Tomm Kristiansen

press to zoom
net adobestock_178748649
net adobestock_178748649

press to zoom
iStock_000027716156_Full
iStock_000027716156_Full

press to zoom
1/6
Få plasser igjen
A Kortet_lang_sort_edited.png

Bli med Tomm Kristiansen og Aftenposten til Mandelas Land - Sør-Afrika 
24. februar - 06. mars 2022  
11 dager - 10 netter 

Tomm Kristiansen.jpg

Tomm Kristiansen

Sør-Afrika, dette vakre og dramatiske landet med rikdom og fattigdom. Med sinne og latter, dans og skjønnhet. Med viner i verdensklasse og med hele apartheidhistorien rett foran våre øyne. I Sør-Afrika har svart og hvit lagt hatet bak seg og tilgitt hverandre. Dette er en reise gjennom landets og Nelson Mandelas liv og historie, og vi møter dem som deltok. I bushen møter vi dyrene du ellers bare ser på TV.

 "Hva er det med dette landet....så heslig og vakkert. Stanken og de velduftende blomster. Skuddene og dansen". Slik spør forfatteren og fortelleren, Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen i sin bok "Mandelas land". Og det er nettopp dette miraklenes land reisen går til. Reiseakademiet inviterer til en uforglemmelig reise i det sørlige Afrika sammen med Tomm Kristiansen, som skal fortelle historien. Han har bodd store deler av sitt voksne liv i Afrika.

Det er en reise gjennom Sør-Afrikas historie og Nelson Mandelas liv. Vi skal under oppholdet bo i Cape Town, av mange ansett som verdens vakreste by. Tomm Kristiansen vil fortelle historien for at flere skal se hvorfor byen er blitt som den er. Og hva som skjuler seg av ånd og politikk, lidelse og kamp, liv og røre, toner og rytmer. Han har vært her nok til å ha hørt både røverhistoriene og beretningene som griper deg om hjertet.

Med båt kommer vi til den berømte fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt fengslet i 18 år. Reisen går også til Stellenbosch og Paarl hvor vi smaker oss gjennom Sør-Afrikas unike viner. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes. Vi reiser videre gjennom det mektige landet til nasjonalparken Kruger, hvor vi på nært hold møter Afrikas dyreliv på sitt rikeste. Turen avsluttes i Johannesburg og i bydelen Soweto, hvor vi treffer dem som gjorde opprør i 1976.

Og hele veien skal vi bli kjent med storheten dette folket besitter. Smil og tårer, fred og tilgivelse, men også ungdommelig utålmodighet. De er blitt dypt skuffet over sine ledere. Nå håper de at alt Mandela lovet dem skal komme.

 

Reiseleder Tomm Kristiansen er en prisbelønt norsk journalist og forfatter, særlig kjent som utenrikskorrespondent for NRK. Kristiansen begynte i NRK i 1979, og han var i to perioder korrespondent i Afrika. Han har mottatt Den Store Journalistprisen og Prix Radio, og vært nominert til Brageprisen. I 2020 ble han tildelt «Kringkastingssjefens språkpris». Mange kjenner ham som "stemmen fra Afrika". 

 

Reiseakademiet praktiserer et trygt smittevern i nært samarbeid med norske og sørafrikanske myndigheter. De som melder seg på turen, må være fullvaksinert.

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dagsprogrammet

Torsdag 24.februar – Dag 1
Avreise fra Oslo med Qatar Airways kl. 15.00. Vi flyr direkte til Doha i Qatar med ankomst lokal tid kl. 2340 natt til onsdag. Videre fra Doha kl. 0215 gjennom natten over det mektige afrikanske kontinent med ankomst Cape Town neste formiddag. Måltider serveres om bord. Qatar Airways er de siste årene blitt regnet som ett av verdens beste flyselskaper.
Måltider serveres om bord.
 
Fredag 25. februar – Dag 2
Vi ankommer Cape Town kl. 11.15 lokal tid. Det er sommer i Sør-Afrika. På vei mot byen drar vi innom Kirstenbosch botaniske hage med sin skjønnhet og fargeprakt. Vi spaserer gjennom parken og spiser lunsj under trærne. Deretter drar vi til hotellet og gjør en sving innom Cape Towns severdigheter før vi finner våre rom rundt kl. 16.00. Hotellet er bynært og ligger i gangavstand til det berømte handelsstedet Waterfront, med sine mange gode restauranter. Vi spiser vår første middag på en av dem. Frokost serveres om bord på flyet. 

Lunsj og middag inkludert.

Lørdag 26. januar – Dag 3
Denne dagen kjører vi sørover til Afrikas sørvestligste punkt: Kapp Det Gode Håp. Klippen reiser seg opp fra havet, og vi kommer tett på den dramatiske naturen. Her er verdens friskeste luft, og vi kan regne med å komme tett på antiloper og sebraer. 

På vei tilbake spiser vi lunsj på den idylliske vinfarmen Groot Constantia som ble anlagt allerede på sekstenhundretallet. Felles middag om kvelden. 

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Søndag 27. februar – Dag 4
Kontrastene dag. I dag skal vi til gudstjeneste i en av Cape Towns townshiper. Der swinger damene i langsom blues og vi blir tatt hjertelig imot. Vi blir også invitert hjem til de som bor i bydelens fattigste kvarterer og får deres livshistorie. På vei hjem besøker vi District Six Museum, et minne over en bydel som ble knust fordi svarte og hvite levde harmonisk sammen. 

Frokost og middag er inkludert.

Mandag 28. februar – Dag 5
I dag går turen til vinmarkene, en times busstur fra Cape Town. Utenfor Paarl tester vi vinene på selve vingårdene. Underveis besøker vi den vakre universitetsbyen Stellenbosch hvor ideen om raseskille ble utviklet. Byen har også eget fakultet for vinkunst. På reisen videre passerer vi Victor Verster-fengslet, hvor Nelson Mandela ble løslatt i 1990. Vi besøker nok en vinfarm, Solms Delta, som har en spennende historie å fortelle. Langs veien i Stellenbosch besøker vi en landhandel fra attenhundretallet, som fortsatt er i drift.  inkludert. Frokost, lunsj og middag er inkludert. 
   
Tirsdag 01. mars – Dag 6
Dagen starter med båtreise til den tidligere fangeøya Robben Island, hvor Nelson Mandela tilbragte 18 av sine 27 fengselsår. Vår guide på øya, som var en politisk aktør og levde et farlig liv, skal ta oss med inn der Nelson Mandela satt fengslet og fortelle oss historiene. Vi går den korte turen til steinbruddet der fangene hakket kalkstein, og p
lanla det nye Sør-Afrika.

Vi er tilbake på Waterfront ved lunsjtid. Avskjedsmiddagen i Cape Town spiser vi på det historiske Mount Nelson Hotel. Frokost og middag er inkludert.

Onsdag 02. mars – Dag 7
Vi sjekker ut i morgentimene og tar fly til til Mbombela, tidligere Nelspruit. Vi skal bo på Hotel Protea Kruger Gate, bygget i bambus, like ved porten til den berømte Kruger nasjonalpark. Så kan vi gjøre oss klar for en første safari. Her kan vi få se sjeldne dyr som elefanter, løver, neshorn, bøfler og leoparder”, også kalt «de fem store», samt et rikt fugleliv. Om kvelden samles vi til middag under åpen himmel. 
Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Torsdag 3.mars -  Dag 8

Dagens safari starter idet sola går opp over savannene og dyrene trekker mot vannhullene. Dagen blir tilbragt her inne, og vi spiser lunsj blant de ville dyr. Om kvelden samles vi rundt bålet til avskjedsmiddag. 

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Fredag 4. mars – Dag 9   
Vi pakker og gjør oss klar til en bussreise gjennom storslagne landskaper. Vi spiser lunsj underveis.  Reisen ender i Sandton mellom Johannesburg og Pretoria. Hotellet ligger like ved ett av de største handlesentre på den sørlige halvkule, og viser hvilken rikdom dette landet har, side om side med fattigdommen. 

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

 

Lørdag 5. mars -  Dag 10
Denne dagen skal vi tilbringe i den svarte bydelen Soweto, der de berømte opptøyene i 1976 fant sted og mer enn sju hundre skolebarn ble massakrert. Her ligger minnesmerket over hendelsen, og vi passerer hjemmene til Nelson Mandela og Desmond Tutu: to fredsprisvinnere i samme gate. Vi spiser lunsj på ett av bydelens kjente og populære restauranter. På ettermiddagen trekker vi mot flyplassen for å ta nattflyet med Qatar Airways hjem, via Doha, til Oslo.

Frokost og lunsj er inkludert. Middag serveres på flyet.

Søndag 6. mars – Dag 11
Vi ankommer Doha tidlig på morgenen og fortsetter videre direkte til Oslo Gardermoen med ankomst Oslo kl. 1320. 

Pris pr. person kr 37.900,- som inkluderer:


 

  • Flyreise Oslo-Doha–Cape Town tur og retur med SAS og Qatar Airways på turistklasse.

  • Flyreise Cape Town-Nelspruit en vei med South African Airlink

  • Overnatting I delt dobbeltrom på hoteller som beskrevet i dagsprogrammet.

  • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.

  • Norsk faglig reiseleder er Tomm Kristiansen

  • Teknisk reiseleder med fra Reiseakademiet.

 

  • Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 4 500

  • Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Hotell: Info og lenker kommer!

 

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Husk at du må være fullvaksinert mot Covid-19 og ha med gyldig koronapass.
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 18 og maks antall deltakere er 25.

Vennligst oppgi ditt A-kort nummer ved påmelding (under merknader) dersom du abonnerer på Aftenposten.

Les våre Reisevilkår