top of page
mc afrika 6.jpeg

Opplev det afrikanske kontinent på motorsykkel!

Sør-Afrika - Botswana - Namibia - Zimbabwe - Zambia

07. - 20. november 2023

Reiseakademiet i Fredrikstad og Leeres Motorsport har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer denne gang til den ultimate MC turen på det afrikanske kontinent. Vi skal på 14 dager besøke 5 land og oppleve en storslått natur og et møte med dyr og mennesker som vil sette sine spor. Man besøker ikke det afrikanske kontinent uten at det gjør noe med oss mennesker.

 

Vår reise starter i Sør-Afrika og vi ankommer Johannesburg. På vei mot den kjente Kruger-parken kjører vi gjennom et vakkert landskap med fjell og dype daler før vi krysser grensen til Botswana og et møte med dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Vi skal underveis bo på gode hoteller og lodger og noen dager bor vi i bushen under trærne og lytte til lydene fra de ville dyrene rundt oss.

zebra-mc.jpg

Vår afrikanske ekspedisjon fortsetter gjennom Botswana og ender opp ved grensen til Namibia og den kjente elven Chobe hvor vi skal på elvecruise og stifte nærmere bekjentskap med både kroko-diller, flodhester og flokker av elefanter. Etter vårt besøk i Chobe National Park

 

reiser vi over grensen til Zimbabwe og skal de siste nettene bo i byen Victoria Falls, kjent for sine fossefall og engelsk kolonihistorie. Vår avskjedsmiddag spiser vi på det ærverdige Victoria Falls Hotel, en juvel i kolonistil og et av verdens fineste hoteller

Fullstendig oversikt vedr. dagsetapper, hoteller og annen informasjon, finner dere på følgende link: MC 5 COUNTRY AFRICAN ADVENTURE.

Trykk her for å få et kart over reiseruta.

Dagprogrammet

Dag 1   -    tirsdag 7. november 2023

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1845 med Ethiopian Airways direkte til Addis Ababa. Videre over det mektige afrikanske kontinent direkte til Johannesburg.

Måltider serveres underveis.

Dag 2   -   onsdag 8. november 2023

Vi ankommer Johannesburg kl. 1310 og her møter vi vår lokale guide som tar oss til vårt bosted i Pretoria hvor vi skal overnatte første natten. På ettermiddagen henter vi ut være motorsykler fra BMW Motorrad i Pretoria. Kvelden avsluttes med en fellesmiddag på en god restaurant. Den kosmopolitiske byen Pretoria, også kjent som "Tshwane", ligger i provinsen Gauteng og fungerer som en av tre hovedsteder i Sør-Afrika. Pretoria har blitt kalt "The Jacaranda City", som skyldes den årlige blomstringen av praktfulle lilla blomstertrær som pryder de brede avenyene i byen. Måltider serveres på flyet.

Middag inkludert.

Dag 3   -   torsdag 9. november 2023

Da er vi i gang med vår African Adventure 2023. I dag har vi en tidlig start og legger bak deg byens kjas og mas. Vi må kjøre motorveien ut av Pretoria, men snart er vi på «landet» og kan nyte mindre trafikkerte veier gjennom hjertet av området Mpumalanga. Vi gjøre flere stopp underveis for lunsj og fotografering, før vi ankommer vårt bosted Misty Mountains i byen Sabie. Dagsetappe 316 km.

Frokost og middag.

Dag 4   -   fredag 10. november 2023

Etter frokost er vi på vei nordover mot Botswana. Vi skal i dag kjøre Panorama-ruten med endeløs utsikt, fossefall og alt som gir en fantastisk vakker motorsykkeltur.  Vi gjør en rekke stopp underveis, blant annet for felles lunsj. Vår dag ender på Tzaneen Coutry Lodge. Vi bor på en 170 hektar stor farm med svømmebasseng og alle rettigheter.  Dagsetappe 217 km.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5   -  lørdag 11. november 2023

I dag krysser vi grensen til Botswana. Vi en skikkelig cowboy-frokost før ferden går videre gjennom et frodig landskap på vei mot Magoebaskloof ved foten av Drakenberg-fjellene. Vi fortsetter inn i Limpopo og Waterberg-regionen med forbløffende fjellformasjoner som ble formet for millioner av år siden. I dag bør også kamera være lett tilgjengelig. Vi ankommer ved lunsjtid vårt bosted Tuli Safari Lodge. Her skal vi bo i 2 netter. Vi skal bo i Mashatu Game Reserve hvor vi for første gang får dyrene i Afrika og alt de har å gjøre på nært hold. Gled dere! Dagsetappe 300 km.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 6   -    søndag 12. november 2023

Hviledag! Vi skal igjen utforske hva dyrene i Afrika har å gjøre. Forskjellige aktiviteter står på programmet. 

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 7   -   mandag 13. november 2023

Adjø til safarilivet. Vi må videre gjennom Botswana og ender i dag i byen Francistown på grensen mot Zimbabwe. Francistown er en av de eldste byer i Botswana og stedet for det sørlige Afrikas første gullrush.  Vertskapet vårt på Tuli gjør klar en lett lunsj som vi nyter underveis. Vårt bosted i dag heter Cresta Marang Garden Hotel. Vi rekker en dukkert i bassenget før kveldens frivillige middag. Dagsetappe 322 km.

Frokost og lunsj inkludert. .

Dag 8   -  tirsdag 14. november 2023

Tidlig frokost. Vi har en spennende dagsetappe foran oss og når du ankommer lodgen din, sørg for å tilbringe tid ved vannhullet, der du kan forvente å se dyr som villhunder, forskjellige antilopearter og selvfølgelig elefanter som går gjennom campingplassen på jakt etter ferskvann. Tidlig på kvelden kan du bli med på en tur til Makgadikgadi for å oppleve en vakker solnedgang og de unike omkringliggende landskapene. Vi skal i natt overnatte på Elephant Sand. Dagsetappe 245 km.

Frokost og middag inkludert. .

 

Dag 9   -  onsdag 15. november 2023

I dag blir det en ekstra tidlig avreise. Dagens etappe nordover fra Nata mot Kasane blir ofte referert til som "game drive route", da det alltid er sjanse for å se dyreliv underveis. Nord for Pandamatenga er elefanter et vanlig syn og bøfler og sjiraffer kan også observeres underveis. Ichingo Chobe River Lodge er det ideelle stedet å oppleve alt som elven Chobe har å tilby med den ekstra fordelen av å være på namibisk side av elven, roligere og mer bortgjemt. Vårt bosted er en egen opplevelse. Salongen, baren og den åpne spisestuen ligger ved elvebredden av Chobe-elven og gir den ultimate komforten, slik at du kan slappe helt av og nyte lydene av en ekte afrikansk kveld. Vi rekker også en båttur på elven før middagen serveres om kvelden der vi bor. Dagetappe 258 km.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Ved ankomst byen Kasane må vi levere fra oss våre sykler. Resten av oppholdet foregår uten motorsykkel, men i safaribiler. Per i dag er det ikke lov å ta med motorsyklene inn i Zimbabwe på grunn av forsikrings-bestemmelsene mellom Sør-Afrika og Zimbabwe.

Dag 10   -  torsdag 16. november 2023

Etter frokost skal vi på båttur til en lokal namibisk landsby ved flomslettene i East

Caprivi. Møt Subiya-stammens eldste og

lokalbefolkningen og få en større forståelse av hvordan innbyggerne i denne 100 år gamle landsbyen bor og hvilke utfordringer de har i hverdagen. Etter en kort kjøretur, krysser vi grensen til Zimbabwe og den sjarmerende byen Victoria Falls og vårt bosted Bayete Guest House. På ettermiddagen besøker vi det enorme fossefallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Må oppleves på nært hold.

Kvelden avsluttes med en god middag på en av byens restauranter.

Frokost og middag inkludert. 

Dag 11  -  fredag 17. november 2023

Rolig dag i Victoria Falls. På ettermiddagen besøker vi det enorme fossefallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Må oppleves på nært hold. Reiselederne legger opp til en felles middag for egen regning.

Frokost inkludert.

Dag 12  -  lørdag 18. november 2023

Etter frokost tar bussen oss over broen som skiller Zimbabwe fra Zambia, og til byen Livingstone. Oppkalt etter oppdageren, geografen og misjonæren David Livingstone. Broen over Zambezi ble på 1970-tallet brukt som møtepunkt for forhandlinger mellom det gamle Rhodesias Ian Smith og det nye Zimbabwes frigjøringsledere.

Broen ligger tett inn mot fossen. Du kan nesten ta på den. Cecil Rhodes store tanke om en jernbane fra Cape til Kairo førte toget til Victoria Falls omtrent ved århundreskiftet. Mange ønsket å se dette “verdens under”, og to ganger i uken ankom toget. Vi spaserer over broen og tar bussen videre til Livingstone by. “The Livingstone Museum” er et «must». Her kjenner vi bokstavelig talt lukten av historie. Stedet er som et museum i museet. Her henger oppdagerens klær, hans personlige eiendeler, alle hans håndskrevne brev og skinnvesken som var en medisinsk gullgruve for mange afrikanere. Museet gir også informasjon om afrikansk historie og kultur. Så krysser vi igjen over til Zimbabwe.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 13  -  søndag 19. november 2023

Etter frokost er det avreise til flyplassen hvor Ethiopian har avgang kl. 1310 direkte til Addis Ababa med ankomst tidlig kveld og videre til Oslo sent på kvelden.

Frokost på hotellet før avreise.

Måltider serveres om bord i flyet.

Dag 14  -  mandag 20. november 2023

Vi ankommer Oslo Gardermoen på morgenen kl. 0845.

Det jobbes i disse dager med å få de siste brikkene på plass og da med tanke på pris per person. Alle landarrangement og flybilletter er bekreftet. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert.

Vi regner med at endelig dagsprogram med priser vil foreligge rundt 10. februar.

bottom of page