top of page
21-ROM.jpeg

Møt våren i Roma - En reiser til våre røtter!
29. februar - 4. mars 2024
5 dager - 4 netter 

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg
Kjell Arild Pollestad (2).jpg

Kjell Arild Pollestad

Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket, der arven fra disse to byene gikk opp i en høyere enhet i en kristen humanisme som fra Roma bredte seg til hele den vestlige verden.

 

En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter, og det er dette teologen, filologen, forfatteren og humoristen Kjell Arild Pollestad – i Reiseakademiets ånd – legger vekt på å vise under sine vandringer i Den evige stad. Gjennom det fargerike gatebildet, bak de monumentale fasadene, de praktfulle kunstverkene, de mange pussige detaljer og snurrepiperier, er det de store linjer vår romerske cicerone vil vise, de som forklarer hvorfor tingene er som de er, fra bordskikker til gravskikker, fra pavestol til bordell.

En Roma-tur med Pollestad er hva Hemingway kalte sitt liv i Paris, a moveable feast, eller snarere en sammenhengende fest, der så vel kirkebesøk som måltider er krydret med forfatterens allesteds nærværende ordkunst og boblende humor.

 

Pollestad ber oss i parentes minne om at det ikke er nødvendig å kle seg ut som turist i Roma: Turistene har omtrent same status som silda langs norskekysten da den ga inntekter til livets opphold. Det er derfor ikke lurt å kle seg som om man skulle på fottur i Jotunheimen. Roma er «byenes by» - men gode sko (og gode ben!) er viktig, for bortsett fra reisen til og fra flyplassen beveger vi oss utelukkende på «apostlenes hester», det vil si, til fots.

Når det gjelder måltider, er frokoster og to middager inkludert, på steder han har et spesielt forhold til.

Dagsprogrammet

Dag 1 – torsdag 29. februar 2024

Flyavgang med SAS fra Gardermoen kl. 0915 via København til Roma med ankomst kl. 1345. Buss fra flyplassen til sentrum. Vårt hotell, Albergo Santa Chiara, ligger midt i det historiske sentrum, i gåavstand til alt. Før velkomstmiddagen fører vår cicerone oss på en byvandring i strøket rundt hotellet. Vandringen ender ved Pantheon, og derfra er det ikke mange skrittene til restauranten hvor vi inntar vår velkomstmiddag. 

Middag inkludert.

 

Dag 2 – fredag 1. mars 2024

Dagen innledes tidlig formiddag, med en taus vandring til Peterskirken, der køene er kortere om morgenen. På veien tilbake til hotellet stanses det på steder der et lite kåseri, eller i det minste en forklaring, er påkrevet.  Deretter holder Pollestad sitt daglige foredrag i et lite kapell like ved

hotellet.  De som måtte ønske det, kan bli med Pollestad til pizza-lunsj i nærheten av hotellet.

Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Vi møter igjen om kvelden for en felles middag.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 3 –lørdag 2. mars 2024  

Dagen innledes med foredrag av Pollestad. Deretter følger en byvandring over Largo Argentina, Piazza Mattei til Kapitol, med utsikt over Forum Romanum, og derfra langs de keiserlige fora til Trajansøylen og Piazza Venezia og videre til det pavelige universitet Gregoriana, der omvisningen ender inne i aulaen.  De som måtte ønske det, kan bli med reiselederne på en lunsjrestaurant i nærheten av Trevi-fontenen. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.    

Frokost inkludert.

 Dag 4 – søndag 3. mars 2024

Etter frokost vandrer vi til Campo de’ Fiori, der vi besøker markedet før vi fortsetter via Piazza Farnese og over Tiberen på Ponte Sisto til Trastevere. Vandringen ender foran den praktfulle Maria-kirken fra 300-tallet. Etter tre dager er gjestene så Roma-kjent at de lett kan ordne seg lunsj på egen hånd. Om kvelden er det anledning til å bli med ham til en stor romersk middag på en tradisjonsrik familierestaurant, der han underholder mellom rettene.

Frokost inkludert.

 

Dag 5 – mandag 4. mars 2024

Etter frokost og utsjekking fra hotellet, tar bussen oss til flyplassen. Avgang med SAS kl. 1435 via København til Oslo med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1930. 

Frokost inkludert.

Pris pr. person for A-kort medlemmer kr 16 500 som inkluderer:


Flyreise Oslo-Roma tur/retur med SAS  

Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Albergo Santa Chiara

Transport tur/retur flyplassen

Byvandringer og foredrag som beskrevet i programmet

Faglig reiseleder Kjell Arild Pollestad og teknisk reiseleder fra Reiseakademiet

4 frokoster og 2 middager inkl. drikke​.
 

Tillegg for enkeltrom kr 1950

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Hotellskatt € 6 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

​ 

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføner, varme/air condition. 

Vi søker tilslutningsfly fra andre flyplasser i Norge. Ta kontakt med oss.

Depositum kr 4000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

bottom of page