Opplev Sør-Afrikas natur og dyreliv på motorsykkel!

1. - 11. februar 2022 - 11 dager
1. - 13. februar 2022 - 13 dager inkl. safari

Leeres Motorsport og Reiseakademiet i Fredrikstad har i flere år arrangert motorsykkel-turer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer igjen vi til en reise med store naturopplevelser, spennende kulturer og ikke minst det gode liv i god mat og drikke.  

Tidligere turer har tatt for seg området som blir kalt Western Cape med Cape Town som utgangspunkt. I februar 2022 velger vi å oppsøke andre kjente områder i Sør-Afrika og besøker områdene Gauteng, Eastern Cape, Mpumalanga, Lesotho og Swaziland før vi ender opp vår rundreise ved den kjente natur og safariparken Kruger.

For de som ønsker å bli igjen noen dager i Kruger-Parken, legger vi opp til en spennende 2- dagers safari i en av de mest kjente natur-reservatene på det afrikanske kontinent. Vi skal på 11 dager besøke 2 land i tillegg til Sør-Afrika, nemlig Lesotho og Swaziland og oppleve en storslått natur og et møte med dyr og mennesker som vil sette sine spor. Vi besøker ikke det afrikanske kontinent uten at det gjør noe med oss mennesker. Vi skal bo på gode hoteller og lodger under vår reise gjennom Afrikas natur og kultur.

Dagprogrammet

Tirsdag 1. februar 2022

Vi forlater Oslo på kl. 1500 med Qatar Airways direkte til Doha. Videre med samme flyselskap og vi ankommer Johannesburg neste morgen. Qatar er rangerte som et av verdens beste flyselskaper. Måltider serveres underveis.

Onsdag 2. februar 2022

Vi ankommer Johannesburg på formiddagen kl. 0940 og blir hentet av våre lokale guider og kjørt til vårt bosted i hovedstaden Pretoria hvor vi også får utlevert våre motorsykler. Middag inkludert om kvelden.

Torsdag 3. februar 2022

Neste morgen forlater vi storbyen og setter kursen for Golden Gate National Park og den sjarmerende landsbyen Clarens, ved foten av Maluti Mountains, hvor vi skal overnatte.  Frokost og middag inkludert.

Fredag 4. februar 2022

Vi fortsetter neste morgen ferden mot Lesotho, landet som ligger midt i Sør-Afrika. Vi kjører Sani Pass og Moteng Pass og opplever en fjellverden uten sidestykke med topper opp i 2800 meter. Frokost og middag inkludert.

Lørdag 5. februar 2022

Vi tilbringer hele dagen i Lesotho på rolige fine veier og passerer den ene severdigheten etter den andre på vår vei til nytt bosted. I dag blir det dagen for gruskjøring. Vi kjører ca. 60 kilometer på gode grusveier. Vi ankommer vårt bosted ut på ettermiddagen i god tid før kveldens middag. Frokost og middag inkludert. 

Søndag 6. februar 2022

I dag sier vi adjø til Lesotho og setter kursen for Drakensbergfjellene i Sør-Afrika. Det blir en dag på mindre trafikkerte veier og vi ender ved Umzimkulu River i den sørlige delen av Drakensberg. Frokost og middag inkludert.

Mandag 7. februar 2022

Etter frokost går ferden videre inn i området Kwazulu Natal hvor vi skal høre mer om Boer-krigene som utspant seg her i disse områdene på slutten av 1800 tallet og over til begynnelsen av 1900 tallet. Et område rikt på historie. Frokost og middag inkludert.

Tirsdag 8. februar 2022

Vi er igjen på farten etter en god frokost og nå står Swaziland på programmet. Landet heter nå Eswatini. Vi kjører gjennom et utrolig vakkert landskap og møter folk med en rik kultur å ta vare på. Gled dere. Frokost og middag inkludert.

 

Onsdag 9. februar 2022

Vi nærmer oss turens avslutning og sjarmøretappen går fra Swaziland/Eswatini til byen Sabie på grensen til Kruger National Park. Området Mpumalanga er også kjent som «bikers paradise». På ettermiddagen gir vi gruppen mulighet å kjøre deler av Panorama Route før vi avslutter dagen med en god avskjedsmiddag. Frokost og middag inkludert.

Torsdag 10. februar 2022

Vi har en motorsykkel etappe igjen og det er fra Sabie og tilbake til Pretoria hvor vi setter fra oss syklene og blir kjørt til flyplassen i god tid før avreise. Avreise med Qatar Airways kl. 2130 fra Johannesburg direkte til

Doha med ankomst neste morgen. Frokost inkludert pluss at det serveres måltider under flyreisen.

Fredag 11. februar 2022

Vi ankommer Doha på morgenen og flyr med samme selskap videre til Oslo med ankomst kl. 1320.

Tillegg:

Safari i Kruger National Park – Torsdag 10. februar – Søndag 13. februar.

Velkommen til en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger på grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken.

Vi skal på flere safariutflukter under oppholdet. Vi bor ved grensen til nasjonalparken fra torsdag 10. februar til lørdag morgen 12. februar.

 

Lørdag morgen setter vi kursen for Johannesburg og avreise med Qatar Airways på kvelden kl. 21.30 tilbake til Doha og videre til Norge hvor vi ankommer søndag 13. februar kl. 13.20. 

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 10 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS. Vi har med oss egen lokal motorsykkel-guide og egen følgebil på hele rundturen.

Detaljert dagsprogram med oversikt over de steder vi skal overnatte, finner dere her.

Kruger National Park

Velkommen til en av de nest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Kruger er flaggskipet til Sør-Afrikas nasjonalparker og er hjem til et imponerende antall arter: 336 trær, 49 fisk, 34 amfibium, 114 krypdyr, 507 fugler og 147 pattedyr! Kruger er også rik på menneskelig historie fra San folkets tid. Parken strekker seg fra nord til sør langs Mosambik grensen.

Reisens pris kr 42.500 inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Doha-Johannesburg tur og retur med Qatar Airways på turistklasse.

 • Overnatting i delt dobbeltrom på hele rundturen. 

 • Leie av motorsykkel BMW 850.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.   

 • Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 2 750

 • Tillegg for oppgradering til BMW 1250GS/GSA kr 2 750 

 • Pris for medfølgende deltaker som ikke kjører selv. Del i dobbeltrom. Kr 32 500

 • Tillegg for 3 dagers opphold i Kruger-parken med overnatting i dobbeltrom, utflukter, måltider og transport kr 9 950

 • Tillegg for enkeltrom under oppholdet i Kruger-parken kr 1 950

Reisens pris inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Doha-Johannesburg tur og retur med Qatar Airways på turistklasse.

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Leie av motorsykkel.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.  

Vi tar forbehold om program og prisendringer.

 

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller ronny.leere@leeres.no eller til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Utskriftsvennlig program