shutterstock_773245780.jpg

Namibia og Sør-Afrika

Kolonihistorie - Verdens største sanddyner – Safari - Robben Island - Kapp det Gode Håp – God mat og drikke.

Kommer i januar 2024

20180830-_DSC0189 (2)_edited.jpg

Hans Petter Hergum

Namibia – solen og sanddynenes land. Ett av de mest spennende i hele Afrika. Landet preges av sin tragiske kolonihistorie, sin unike natur og kultur, og et gjestfritt folk. Mange søker mot Ethosa-Nasjonal Park med sine endeløse sletter, luftspeilinger, flokker av ville dyr og et unikt fugleliv. Andre søker mot havet og sanddynene med milevis av strender - men ikke for å bade.  Det er den særegne naturen, og landets historie og kultur som trekker.  Verdens største og eldste sanddyner, flere på over 1000 fot, strekker seg helt ut i havet.  Her merkes det tørre klimaet - selv i båt. Og i sanden ligger landets verdier - både diamanter og uran-forekomster.

Landet var del av Sør-Afrika helt fram til 1990. Afrikansk arkitektur og kultur, parallelt med europeisk og sør-Afrikanske tradisjoner og arv, har siden blomstret. Vi skal oppleve det alt sammen: Morgensolen, villdyrene og den trolske stemningen over Ethosa. Solnedgangen, sjølivet og havluften i byene Swakopmund og Walvis Bay, og sanddynenes ro og fargespill i Soussesvlei. Etter åtte opplevelsesrike dager tar flyet oss til Sør-Afrika og kanskje verdens vakreste by – Cape Town.

Sør-Afrika, til forskjell fra Namibia, er kjent for de fleste. Nelson Mandelas og Desmond Tutus land, og ikke minst undertrykkelsen og apartheid-politikkens. Vi skal merke kulden og uhyggen på Robben Island, tett ved Mandelas celle.  Vi skal rusle i byen og føle et pulserende og fargerikt liv. Vi skal glede oss over utsøkt mat og noen av verdens beste viner i Constantia – et eden av et vindistrikt. Vi skal oppleve «de første av de første» - san-folket som genetisk er den eldste folkegruppen vi kjenner til. Vi skal høre deres historie og oppleve deres kultur. Og vi skal – selvsagt – til Kapp det Gode Håp.  Her på sørspissen av Afrika – hvor sjøen bruser, og Stillehavet møter Atlanterhavet.

Som veiviser har vi samfunnsgeograf Hans Petter Hergum.  Han har arbeidet med østlige- og sørlige Afrika i mer enn 35 år – for bla. kirkens Nødhjelp og UD. Han har bodd flere år i Botswana og vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe. Han har vært en rekke ganger i Namibia og Sør-Afrika og kjenner området godt. Kontakt: hanspetterhergum@gmail.com eller telefon 472 43 790.

Det jobbes i disse dager med å lande et dagsprogram og ikke minst sikre seg flybilletter tur og retur det afrikanske kontinent. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert. Vi regner med at dagsprogrammet for turen til Namibia og Sør-Afrika vil foreligge i løpet av februar 2023.