top of page

Namibia og Cape Town i Sør-Arika

Kolonihistorie - Verdens største sanddyner – Safari - Robben Island - Kapp det Gode Håp – God mat og drikke.

23. januar - 5. februar 2024

20180830-_DSC0189 (2)_edited.jpg

Hans Petter Hergum

Namibia – solen og sanddynenes land. Ett av de mest spennende i hele Afrika. Landet preges av sin tragiske kolonihistorie, sin unike natur og kultur, og et gjestfritt folk. Mange søker mot Ethosa-Nasjonal Park med sine endeløse sletter, luftspeilinger, flokker av ville dyr og et unikt fugleliv. Andre søker mot havet og sanddynene med milevis av strender - men ikke for å bade.  Det er den særegne naturen, og landets historie og kultur som trekker.  Verdens største og eldste sanddyner, flere på over 1000 fot, strekker seg helt ut i havet.  Her merkes det tørre klimaet - selv i båt. Og i sanden ligger landets verdier - både diamanter og uran-forekomster.

Landet var del av Sør-Afrika helt fram til 1990. Afrikansk arkitektur og kultur, parallelt med europeisk og sør-Afrikanske tradisjoner og arv, har siden blomstret. Vi skal oppleve det alt sammen: Morgensolen, villdyrene og den trolske stemningen over Ethosa. Solnedgangen, sjølivet og havluften i byene Swakopmund og Walvis Bay, og sanddynenes ro og fargespill i Soussesvlei. Etter åtte opplevelsesrike dager tar flyet oss til Sør-Afrika og kanskje verdens vakreste by – Cape Town.

Sør-Afrika, til forskjell fra Namibia, er kjent for de fleste. Nelson Mandelas og Desmond Tutus land, og ikke minst undertrykkelsen og apartheid-politikkens. Vi skal merke kulden og uhyggen på Robben Island, tett ved Mandelas celle.  Vi skal rusle i byen og føle et pulserende og fargerikt liv. Vi skal glede oss over utsøkt mat og noen av verdens beste viner i Constantia – et eden av et vindistrikt. Og vi skal – selvsagt – til Kapp det Gode Håp.  Her på sørspissen av Afrika – hvor sjøen bruser, og Det indiske Hav møter Atlanterhavet.

Som veiviser har vi samfunnsgeograf Hans Petter Hergum.  Han har arbeidet med østlige- og sørlige Afrika i mer enn 35 år – for bla. kirkens Nødhjelp og UD. Han har bodd flere år i Botswana og vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe. Han har vært en rekke ganger i Namibia og Sør-Afrika og kjenner området godt.

Kontakt: Hans Petter Hergum (e-post) eller telefon 472 43 790.

Pris person kr 48.750 som inkluderer:

 

- Flybilletter Oslo-Windhoek/Cape Town-Oslo med Ethiopian Airways tur og retur på turistklasse.

- Flybilletter Windhoek – Cape Town en vei med Airlink South Africa.

- All transport og inngangsbilletter under oppholdet I Namibia og Sør-Afrika som beskrevet i dagsprogrammet.

- Overnatting i delt dobbeltrom med frokost inkludert. Tillegg for enkeltrom.

- 11 frokoster – 9 lunsjer – 10 middager inkludert.

- Norsk reiseleder med på hele turen i tillegg til lokalguider under oppholdet i Namibia.

 

Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 4.500

 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Dag 1 – Tirsdag 23. januar 2024          
Avreise fra Oslo Gardermoen på kvelden med Ethiopian Airways via Addis Abeba og videre over det afrikanske kontinent til Windhoek og Namibia.

Måltider serveres underveis.

Dag 2 - Onsdag 24. januar 2024
Vi ankommer den internasjonale flyplassen i Windhoek, hovedstaden i Namibia ved lunsjtid. I løpet av en snau times kjøretur er vi framme ved vårt hotell som ligger sentralt i byen. Etter en lang reise skal det bli godt med en hvil, god mat og kanskje en dukkert i hotellets basseng. Frokost serveres på flyet.

Lunsj og middag inkludert.

Dag 3 - Torsdag 25. januar 2024
Tidlig morgen, frokost, utsjekking - og vi kjører den korte turen til det staselige og historiske parlamentet. Vi får det første møte med Namibias historie og politikk for så å ta oss nordover mot Etosha National Park. På veien stopper vi for lunsj.  Vi har et godt måltid før vi kjører direkte til nasjonalparken Ethosa, og ankommer lodgen i god tid før middag.  Eksotiske hytter med alt av fasiliteter, blir vårt bosted. Hyttene har enestående beliggenhet tett mot et vannhull.  Her kan vi trygt observere alt av dyr som kommer for å drikke.  Mange tilbringer timer ved vannhullet utstyrt med kikkert og tålmodighet.  Elefanter, neshorn, løver og sebraer ses ofte. Har vi tid, tar vi en kjøretur i området før sola går ned og middagen serveres.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4 – Fredag 26. januar 2024
Tidlig soloppgang, og Afrikas villmark våkner til liv!  Flere av oss vil trolig møtes ved vannhullet før frokost. Stille, med varm kaffe, opplever vi soloppgangen sammen. Så inntar vi en solid frokost før vi kjører inn i parken.  Sist gang så vi tre løver tett ved campen.  Det kan skje igjen. Etosha er et av få steder i Afrika hvor både svart- og hvitt neshorn kan oppleves. I tillegg har nasjonalparken “alt” av dyr.  Giraff, leopard, cheeta (Gepard), gnu, impala, sebra, springbok, kudu, gemsbok – og et fantastisk fugleliv, for å nevne noe.  Det unike ørkenklima som preger stor deler av Namibia har også gjort Etosha kjent for dyr som finnes få andre steder.  Bla. “Black-faced impala” og Roan antilopen.  Er vi heldig, får vi se dem. Dagen brukes i sin helhet i parken. Lunsj og middag inntas i campen, og det er fult tillatt å bruke tiden alternativt – for eks. ved stedes nydelige svømmebasseng, i baren eller slappe av ved vannhullet.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5 – Lørdag 27. januar 2024
Har vi tid før avreise, tar vi en kort kjøretur i parken før frokost.  Er vi heldig opplever vi løver på jakt i grålysningen. Etter frokost dra vi sørvestover mot byen Swakopmund.  Vi spiser lunsj på veien og kjører gjennom Namibias slettelandskap og ankommer byen på ettermiddagen. Dette tyskpregete stedet ved atlanterhavskysten. Landskapet blir merkbart tørrere når vi nærmer oss.  Hele Namibias kyst, fra nord til sør, er 
preget av ørken. 1600 km med sandstrand
 

er unikt for Namibia.  Vi skal bo i sentrum og spise middag på en av Swakopmunds beste restauranter.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6 - Søndag 28. januar 2024
I dag tar vi turen til Walvis Bay, eller hvalbukta, landets eneste dypvannshavn. Byen og bukta ligger vegg i vegg med Swakopmund. Kolonimakten Sør-Afrika ville ikke gi fra seg Walvis Bay da landet ble fritt i 1990. Først i 1993 ble dypvannshavna del av Namibia.  Havet er kaldt da Benguela-strømmen kommer fra Sørpolen og drar seg langs kysten og videre mot Angola.  Vi skal cruise i båt. Nyte sjømat, snacks og god vin, og være på utkikk etter flamingoer, pingviner, sjøfugl, og delfiner.  Sel og pelikaner vil vi ganske sikkert oppleve. Pelikanene kalles «The Nambian Airfors» der de svever lavt over vannflaten. De følger oss og båten på utkikk etter mat. Etter båtturen, er resten av dagen fri.  En tur i Swakopmundt kan anbefales.

Dagen avsluttes med middag i byen.

Frokost, lunsj og middag inkludert.
 

Dag 7 - Mandag 29. januar 2024
Ved soloppgang, rett etter frokost, kjører vi inn i Namib-Naukluft-Park, verdens eldste ørken. Den strekker seg milevis inn i landet. Vi passerer Welwitchia-sletten hvor planten med samme navn, et levende fossil, kan bli flere hundre år gammel. Den finnes kun i Namibia og Angola. Vi tar det pent gjennom landskapet og spiser lunsj, stopper og opplever  ørkenvegetasjonen og det fantastisk ”månelandskapet”.  Er vi heldig ser vi den flotte Oryx-antilopen. Den har tilpasset seg det skrinne og tørre landskapet.  Her, i dette området, er verdens største sanddyner. Mer enn 1000 fot høye.  Stedet vi skal bo, tilbyr sand og ”sanddynene på et fat”.  Utsikten er bare fantastisk og veldig annerledes fra hva vi er vant til. Kjøring og opplevelser har krevd sitt, og vi går like til matfatet.  I etterkant får vi oss en god hvil, eller en dukkert i poolen.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 8 - Tirsdag 30. januar 2024
Ved soloppgang letter luftballongene, og tar de som vil – for noen dollar ekstra - stille over  og tid til å la Namibia synke førStillheten, fugleperspektivet, fargene og den uberørte sanden, gir en mektig opplevelse. Rolig beveger vi oss over Sossusvlei og det mektige landskapet. De av oss som foretrekker landjorda skal bruke tiden i verdens største sandkasse.  Vi prøver å bestige noen av de enorme sanddynene.  Det tar på å klatre i sand, men er en spennende erfaring.   En dusj, eller et bad i poolen kan være godt før solen senker seg og natten kommer.  Middag på lodgen.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 9 – Onsdag 31. januar 2024
Det er tid for retur. Vi forlater Sossusvlei etter en god frokost, og kjører opp i fjellene til mer enn 2000 m høyde.  Gjennom ”Gamsberg Pass” og opp til “Khomas Hocland”.  Landskapet varierer fra tøft og ulendt fjell til dalsøkk og sletter av fineste sand. Vi passerer to naturlige oaser hvor vi kanskje kan oppleve fjell-sebra, springbook, struts og Oryx.   Vi ankommer Windhoek og kjører like til vårt hotell, og siste natt i Namibia.

Dag 10 – Torsdag 1. februar 2024

En rolig morgen.  Vi har god tid rundt frokostbordet og tid til å la opplevelsene i Namibia synke inn før vi drar mot flyplassen og avgang Sør-Afrika. Cape Town og sørspissen av Afrika er vårt neste stoppested.  En vakker by stinn av historie, men også en by hvor ulikhet og apartheid fortsatt er skremmende synlig.   -  Vi skal under oppholdet i Cape Town bo på Hotel City Lodge Waterfront.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 11 – Fredag 2. februar 2024
Cape Town, denne sagnomsuste byen lengst sør på det afrikanske kontinentet, er vår base for de neste dagene. Etter en god frokost tar vi båten til den tidligere fangeøya Robben Island, hvor Nelson Mandela tilbragte 18 av sine 27 fengselsår. Vår guide, en politisk aktør som selv levde et farlig liv og ble buret inne, tar oss med der Nelson Mandela satt fengslet og forteller oss historiene. Vi opplever steinbruddet der fangene hakket kalkstein, og planla det nye Sør-Afrika.   Tilbake i byen er vi ved lunsjtider og ettermiddagen er fri. Er det vindstille kan et besøk på ”Table Mountain” anbefales. Dette flate fjellet som rager mer enn 1000 m over havet.  En storslagen utsikt og stor opplevelse. Alternativt oppsøke antikvariatene i Long Street eller ”The Green Market” som flommer over av ting og tang fra Afrika.  Eller shopping og opplevelser på Waterfront – Cape-Towns Aker-Brygge.   Middagen servers på en av byens beste restauranter.  Vi sitter tett ved havet og nyter god mat og en sjelden vakker solnedgang.

Frokost og middag inkludert.

Dag 12 – Lørdag 3. februar 2024          
Cape Town ble av BBCs lyttere valgt til verdens vakreste by.  En av grunnene er nok byens utrolige beliggenhet og nærheten til fantastiske vindistrikter. Vi skal i dag oppleve Constantia! Et utsøkt vinområde som ligger opp mot Table Mountain, på sørøst siden av fjellet. Men først setter vi kursen for Kapp det Gode Håp, helt sør på det afrikanske fastlandet. På en lekker vinfarm skal vi innta dagens lunsj før vi vender tilbake til hotellet på sen ettermiddag. Tilbake kjører vi langs False Bay, og passerer stedet der Cecile Rhodes døde.   Vi møtes til avslutningsmiddag på en av byen gode restauranter.  

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 13 – Søndag 4. februar 2024
Nyt morgenen og en lang nydelig  frokost. Vi har en god formiddag for en siste tur på Waterfront for litt handling og en god lunsj. Det kryr av spisesteder, og valget er fritt. Nå har vi litt tid til å oppleve det storslåtte Waterfront med alle sine butikker, vinutsalg og underholdning. Vel tilbake på hotellet sjekker vi ut, henter vår bagasje og gjør oss klar til bussavgang og flyplassen.  Vi må være ute i god tid. Avreise med Ethiopian Airways på ettermiddagen direkte til Addis Abeba med ankomst ved midnatt. Frokost inkludert.

Det serveres mat på flyreisen.

Dag 14 – Mandag 5. februar 2024
Ankomst Oslo på morgenen.

Dagsprogrammet

Last ned et dokument av programmet

bottom of page