top of page
AKORTET_svart.png

Nord-norsk eventyr med Lofoten, Hamarøy og Saltstraumen  
30. mai - 3. juni 2022

A Kortet_lang_sort_edited.png

Nord-Norge med blant annet Lofoten, Hamarøy og saltstraumen
30. mai - 3. juni 2022
5 dager - 4 netter 

Høydepunkter:

  • Vi kjører med buss langs kysten fra Harstad til Svolvær

  • 2 overnattinger i Svolvær

  • Kabelvåg med galleri Espolin og Lofotakavariet

  • Henningsvær med Galleri Lofoten og servering av den berømte, lokale fiskesuppen

  • Båttur fra Svolvær til Skutvik (Hamarøy)

  • Besøk på Hamsunsenteret

  • Utflukt til Saltstraumen

En reise til Nord-Norge i mai måned er ofte kalt for «Vårens vakreste eventyr» kan være en seilas gjennom flere årstider. Langt nord er vinteren fremdeles til stede og våren er i gang i Vesterålen og Lofoten.

Opplev noen av våre vakreste fjorder og sjarmerende havner i nord.

 

Reiseakademiet og A-kortet Aftenposten inviterer herved til en reise gjennom Nord-norsk natur og lynne. Vi starter vår tur med å fly til Evenes og Harstad, videre med Havila langs kysten fra Harstad til Svolvær, noen dager i Lofoten, før vi setter kursen for Hamarøy og Knut Hamsuns rike. Siste dagen avslutter vi med å se Saltstraumen før vi flyr hjem fra Bodø.

Øygruppen Lofoten og Vesterålen har noe det mest fantastiske landskapet man kan oppleve på en reise langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær.     

Turen arrangeres i samarbeid med

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dag 1 – mandag 30. mai 2022

Avreise med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 08:15 direkte til Evenes flyplass utenfor Harstad. Felles transport til hotellet midt i sentrum av Harstad. Før vi ankommer vårt hotell gjør vi en tur innom historien og besøker Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. Under vårt opphold i Harstad skal vi bo på Scandic Hotel Harstad hvor vi også spiser kveldens middag. Middag inkludert.

 

 

Dag 2 – tirsdag 31. mai 2022

Etter frokost starter panoramaturen langs kysten mellom Harstad og Svolvær. Vi følger stort sett kysten på store deler av turen, som vil gi oss et godt inntrykk av den ville og vakre naturen i denne delen av landet. Underveis blir det flere fotostopp før vi ankommer Svolvær. Her skal vi tilbringe de to neste nettene på Scandic Hotel Svolvær.

Det blir tid til å gjøre seg litt bedre kjent i byen før vi møtes til felles middag på hotellet.

Frokost og middag inkludert.

 

 

Dag 3 – onsdag 1. juni 2022

Etter en god frokost begynner vi vår reise gjennom Lofoten og stopper først i Kabelvåg / Nyvågar hvor vi besøker galleriet til kunstneren Kåre Espolin Johnson. Galleri Espolin har den største 

billedsamlingen av den folkekjære kunstneren som er kjent for sin gjengivelse av havet, Lofoten og fiskernes harde kår.

I gangavstand fra galleriet ligger Lofotakvariet hvor vi skal lære mer om lofottorsken eller skreien, den østatlantiske torsken som hver vinter vandrer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, og da utgjør basis for lofotfisket. Av skreien produserer vi tørrfisk og saltfisk, og den har gjennom århundrer vært en av de viktigste matfiskene i Europa.

 

Ferden går videre til Henningsvær hvor Galleri Lofoten viser oss den største samlingen av nordnorske malerier fra forrige århundre. Under oppholdet i Henningsvær nyter vi stedets berømte fiskesuppe med tilbehør før vi vender tilbake til Svolvær.

 

Den pittoreske havnen i Svolvær har utsikt over Vestfjorden. Nå skal vi gjøre oss mer kjent med «hovedstaden i Lofoten» hvor eldgamle sjøtradisjoner fortsatt er bevart. De omkringliggende øyene, stupbratte fjell, vakre strender og lune viker gjør det mulig å delta i en rekke spennende aktiviteter. Det finnes butikker, gallerier, kafeer og restauranter over hele byen. Vi møtes igjen på hotellet om kvelden for felles middag.    

 

Verdens største fangst av torsk er gjort i Lofotens fiskebanker mellom januar og april hvert år. Dette var årsaken til utviklingen av denne lille kystbyen. Det mest kjente symbolet på Svolvær er Svolværgeita, er et yndet sted for fjellklatrere om sommeren. Klatrere fra hele verden kommer hit for å hoppe mellom fjelltoppens to horn. Et av høydepunktene i løpet av vinteren er VM i Skreifiske som er et årlig arrangement.

Frokost, lunsj og middag inkludert

Dag 4 – torsdag 2. juni 2022

Tidlig frokost på hotellet før vi sier adjø til Svolvær og Lofoten og tar båten fra Svolvær til Skutvik på Hamarøy.

Velkommen til Hamsuns Rike. Her ligger spennende fortellinger på rad og rekke og bringer deg fra vakkert hav til majestetiske fjell, fra steinalder til nyere kulturhistorie og i omgivelsene Knut Hamsun lot seg inspirere av. Vi besøker Hamsunsenteret og spiser en god lunsj, før vi fortsetter videre mot Bodø hvor vi skal overnatte på Scandic Bodø og nye en god middag etter en lang og spennende dag på Hamarøy.

Frokost, lunsj og middag inkludert

 

Dag 5 – fredag 3. juni 2022

God fredag morgen. Ingen vei tilbake. Vi er på vei tilbake til Oslo, men først skal vi besøke Saltstraumen som er et sund og en tidevannsstrøm elleve kilometer sørøst for Bodø.

Sundet er om lag 2,2 kilometer langt, og er en av tre forbindelser mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden. Tidevannsstrømmen i sundet regnes som en av verdens sterkeste.

 

Vi returnerer til Bodø for å gå om bord i SAS med avreise kl. 14:55 til Oslo med ankomst kl. 16:20.

Frokost inkludert

 

Dagsprogrammet

006268_Kristin-Folsland-Olsen_www.nordnorge.com.jpg
Svolværgeita

Pris pr. person kr 13.750,- som inkluderer: 


- Flyreise Oslo Gardermoen - Harstad (Evenes) og retur Bodø - Oslo Gardermoen med SAS (økonomiklasse)
- 4 overnattinger i delt dobbeltrom på Scandic-hotellene i Harstad, Svolvær og Bodø
- All transport og alle utflukter som beskrevet i dagsprogrammet

- Inngangsbilletter i Trondenes kirke, Galleri Espolin, Galleri Lofoten og Lofotakvariet
- Reiseleder fra Reiseakademiet
- Lokale guider

- 4 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager

Tillegg for enkeltrom kr 2 950,-

Tillegg for ikke A.kort medlem kr 1.000,-

 

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 20 og maks antall deltakere er 25.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page