top of page
Kopi av oman-mct-landscape-header-3.jpeg

Opplev Oman!

En reise gjennom kultur, natur og historie

2.- 10. mars 2024

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg
Bilde CSW.jpg

Carl Schiøtz Wibye

Velkommen til en opplevelsesrik reise til Oman, et land som er kjent for sin blendende skjønnhet, rike historie og gjestfrie kultur. Denne reisen tar deg med på en eventyrlig utforskning av landets mest bemerkelsesverdige destinasjoner, fra den moderne hovedstaden Muscat til majestetiske fjellandskap, historiske fort og den endeløse ørkenen.

 

Du vil bli fascinert av Oman's varierte landskap, som spenner fra frodige oaser til dramatiske kløfter og sanddyner som strekker seg så langt øyet kan se. I tillegg vil du få oppleve den varme gjestfriheten og kulturen til Omani-folket, som er stolte av sin arv og tradisjoner.

Utforsk Muscat, hovedstaden som kombinerer moderne arkitektur med en dyp forankring i historien. Besøk praktfulle moskeer, imponerende fort og livlige markeder som reflekterer landets kulturelle rikdom. Nyt den fantastiske utsikten over Det Arabiske Hav og bli kjent med den pulserende atmosfæren i byen.

Reisen tar deg også gjennom den historiske byen Nizwa, som er kjent for sitt imponerende fort og livlige marked. Reis tilbake i tid mens du utforsker de brosteinsbelagte gatene og opplever den autentiske atmosfæren som preger denne byen. Bli fascinert av den tradisjonelle arkitekturen og dykk ned i kulturen mens du utforsker de lokale håndverksbutikkene og prøver deilige lokale retter.

Oppdag ørkenens magi når du reiser til de bølgende sanddynene og opplever stillheten og skjønnheten i dette uforglemmelige landskapet. La deg fortrylle av den vakre stjernehimmelen. Du vil også ha muligheten til å besøke beduin-familier og lære om deres nomadiske livsstil og tradisjoner.

Denne reisen tar deg med på en eventyrlig oppdagelsesreise, der du vil bli forundret over Omans naturlige underverker, beriket av lanets historie og kulturell arv.


Bli med oss på denne spennende reisen gjennom Oman, et land som er rikt på historie, kultur og naturlig skjønnhet. Opplev det beste av dette fantastiske landet, fra de majestetiske fjellene til de bortgjemte oasene og de vakre kystlinjene. En reise til Oman er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Vår reiseleder på turen er Carl Schiøtz Wibye, tidligere ambassadør til Saudi-Arabia, Jemen og Oman.  I 2017 utga Wibye boka Terrorens rike på Gyldendal forlag. Boken omhandler framveksten av radikale islamske miljøer på den arabiske halvøya.

Dagsprogrammet

Dag 1 – 02. mars 2024
Avreise fra Gardermoen kl. 1805 med Turkish Airlines direkte til Istanbul med ankomst kl. 0005. Videre kl. 0115 direkte til Muscat og Oman med ankomst kl. 0710 neste morgen.

 

Dag 2 – 03. mars 2024
Velkommen til Oman. Ved ankomst til Muscat International Airport blir du ønsket velkommen av våre lokale representanter. Fra flyplassen går turen videre til hotellet, en kort kjøretur fra flyplassen.
Nyt en avslappende formiddag på hotellet. På ettermiddagen skal vi få oppleve Mutrah Souq, her kan man vandre rundt i suvenirbutikker, gullbutikker og nyte en fersk juice på promenaden.

 

Dag 3 – 04. mars 2024
Etter frokost skal vi utforske hovedstaden Muscat i sin helhet. Vi vil besøke de mest ikoniske landemerkene, som Sultan Qaboos Grand Mosque, Royal Opera House, og det historiske fortet Al Jalali. Du vil også få muligheten til å vandre gjennom Mutrah Souq og oppleve den livlige atmosfæren i det tradisjonelle markedet. Natten tilbringer vi i Muscat

 

Dag 4 – 05. mars 2024
Vi forlater Muscat og drar mot Nizwa. Underveis stopper vi i landsbyen Misfat Al Abreen, en tradisjonell oase med frodige plantasjer og fascinerende arkitektur. Vi fortsetter deretter til Al Hamra, en sjarmerende landsby kjent for sine 

 tradisjonelle leirhus. Vår neste destinasjon er Bahla, hvor vi vil besøke det imponerende Bahla-fortet, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. På kvelden kan du gå rundt i den flotte souqen i byen og oppleve den gode atmosfæren man finner der.
 

Dag 5 – 06. mars 2024

I dag starter vi med et besøk til Nizwa-fortet, en viktig historisk attraksjon i Oman. Deretter tar vi deg med til souq, hvor du kan oppleve den lokale kulturen og handle tradisjonelle suvenirer. Vi fortsetter til Al Auqur-landsbyen, kjent for sin vakre natur og tradisjonelle arkitektur. Etter det besøker vi Birkat Al Mouz, en gammel landsby som er omgitt av palmeoaser. Dagen avsluttes med at vi kjører inn i Wahiba ørkenen og får en uforglemmelig opplevelse i sanddynene.
 

Dag 6 – 07. mars -

Besøk beduin-familie - Wadi Bani Khalid
Vi starter dagen med et besøk til en beduin-familie, hvor du får sjansen til å lære om deres unike livsstil og kultur. Du vil bli ønsket velkommen inn i deres tradisjonelle telt.

Deretter går turen videre til det vakre Wadi Bani Khalid, en naturlig oase omgitt av imponerende klippeformasjoner. Her kan du ta en forfriskende dukkert i de klare, turkise vannene eller slappe av under palmene og nyte den naturskjønne utsikten.

Etterpå reiser vi til den sjarmerende kystbyen Sur, kjent for sin maritime historie og tradisjonelle skipsbygging. Vi besøker en båtbygger som fortsatt lager de kjente Dhowene.
 

Dag 7 – 08. mars 2024 -

Wadi Shab - Sinkhole – retur til Muscat
Vi har tidlig avreise fra hotellet og starter dagen med et besøk til Wadi Shab, en pittoresk kløft med klart blått vann, frodige palmetrær og fossefall. Du kan ta en svømmetur eller en båttur i de fortryllende vannene og utforske de skjulte grottene i området.

Deretter fortsetter vi til Bimmah Sinkhole. Her kan du ta en forfriskende svømmetur i det krystallklare vannet eller bare beundre den naturskjønne hagen og området rundt. Vi returnerer til Muscat, hvor du kan slappe av og nyte kvelden på hotellet.
 

Dag 8 – 09. mars 2024 T

ur med tradisjonell Dhow
Deres siste dag i Muscat starter med en rolig formiddag på hotellet. På ettermiddagen blir det tur med den tradisjonelle båten, Dhow. Rommet på hotellet har vi helt til avreise. På kvelden blir gruppa transportert til Muscat International Airport for avreise, med mange fantastiske minner fra din reise til Oman. Avreise med Turkish Airlines kl. 0215 direkte til Istanbul med ankomst kl. 0650 neste dag.

 

Dag 9 – 10. mars 2024

Avreise fra Istanbul med Turkish Airlines kl. 0900 lokal tid direkte til Oslo med ankomst kl. 1100 norsk tid.

Pris per person kr. 29 750 som inkluderer:

  • Flyreise Oslo-Muscat tur og retur med Turkish Airlines på turistklasse.

  • Overnatting på meget gode hoteller i delt dobbeltrom under hele rundturen.

  • Alle utflukter som beskrevet i programmet inkludert inngangsbilletter til museer, fort og andre attraksjoner.

  • 7 frokost og 7 middager inkludert.

  • Alle skatter og avgifter per november 2023

  • Norsk reiseleder med på hele rundturen.

 

Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 2950

 

Hoteller vi skal bruke på turen:

Muscat: Royal Tulip 

Nizwa: Antuiqe Inn eller Intercity Hotel
Wahiba Sands: Desert Rose Camp

Sur: Sur Grand Hotel

 

 

Visum og pass
Visum får man ved ankomst Oman og er gratis. Det er den enkeltes ansvar å sørge for at passet er gyldig i minimum 6 måneder fra reisens siste dag.

 

Vaksine og helseopplysninger

Ingen pålagte vaksinasjoner. Kontakt et vaksinasjonskontor eller fastlege for å få råd om vaksinasjon i forbindelse med din reise. De skal være oppdatert og har til enhver tid kontroll på hvilke vaksiner som er anbefalt ved en reise til Oman. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor. Gå til FHI for siste oppdatert liste.

 

Reiseforsikring

Det er kundens eget ansvar å sørge for at man har gyldig reiseforsikring.

 

Påmelding på turen skjer til Reiseakademiet på telefon 6933 4400 eller på e-post: post@reiseakademiet.no eller via våre nettsider www.reiseakademiet.no

 

Vi har kun 20 plasser til disposisjon på denne turen, så vær rask!

Les og skriv ut turen

bottom of page