Tomm Kristiansen
Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen er en norsk journalist og forfatter, særlig kjent som utenrikskorrespondent for NRK. Kristiansen begynte i NRK i 1979, og han var i to perioder korrespondent i Afrika. Han har også vært korrespondent i København og utenriksredaktør i NRK. Mange kjenner ham som "stemmen fra Afrika".

press to zoom
Kjell Arild Pollestad (2)
Kjell Arild Pollestad (2)

Som forkynner, forfatter, foredragsholder og reiseleder, samt som én av tre programledere i NRK’s dokumentarserie Tre muntre herrer i Roma (sammen med Thomas Thiis-Evensen og Jan E. Hansen) har Pollestad antagelig funnet frem til et større, allment publikum enn noen annen norsk, katolsk geistlig etter reformasjonen. Han er kjent for sin store språkbegavelse og filologiske kunnskaper, og behersker en lang rekke språk flytende.

press to zoom
Hans Petter Hergum
Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bl.a. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

press to zoom
Per Åsander
Per Åsander

Vår reiseleder Per Åsander tar en selvfølgelig plass i Reiseakademiet med sine brede kunnskaper om vakre Italia som har hatt en stor plass i hans hjerte siden ungdommen. Hans kunnskaper om italiensk kunst og kultur er dyptgående. Mange av hans italienske venner melder pass når Per forteller om for dem ukjente skatter i ulike deler av deres eget land. Kunnskapene henter han fra sine utallige reiser til de ulike italienske regionene.

press to zoom
Jan Ove Ekeberg
Jan Ove Ekeberg

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) er født i Skedsmo og bor i Fredrikstad. Han har lang erfaring som journalist og var i en årrekke programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg debuterte som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland, og har senere skrevet flere dokumentarbøker, barnebøker og romaner for voksne. Han nådde et stort publikum med den historiske spenningstrilogien I sverdets tid (2011–13)

press to zoom
Ronny Leere
Ronny Leere

Innehaver av Leeres Motorsport i Fredrikstad og erfaren reiseleder av MC turer i inn- og utland.

press to zoom
Wiggo Andersen
Wiggo Andersen

Wiggo Andersen, reiselivsgründer med 43 års fartstid innen reiseliv og kulturreiser. Tidligere eier av Temareiser Fredrikstad. Han har vært jorden rundt, bokstavelig talt, og er en institusjon i bransjen.

press to zoom
Geir Toverud_G3P8741_edited
Geir Toverud_G3P8741_edited

Geir har over 20 års erfaring med å lede grupper på reise. Utallige reiser har han gjort på andre kontinenter som Afrika, Asia og Sør-Amerika. I tillegg til i Europa. Han vet nøyaktig hva som må være på plass for at en gruppereise skal bli vellykket.

press to zoom