Roma -

en reise til våre røtter

med Kjell Arild Pollestad

Roma

21. - 25. oktober 2020

5 dager - 4 netter 

Kjell Arild Pollestad

Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket, der arven fra disse to byene gikk opp i en høyere enhet i en kristen humanisme som fra Roma bredte seg til hele den vestlige verden.

 

En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter, og det er dette teologen, filologen, forfatteren og humoristen Kjell Arild Pollestad – i Reiseakademiets ånd – legger vekt på å vise under sine vandringer i Den evige stad. Gjennom det fargerike gatebildet, bak de monumentale fasadene, de praktfulle kunstverkene, de mange pussige detaljer og snurrepiperier, er det de store linjer vår romerske cicerone vil vise, de som forklarer hvorfor tingene er som de er, fra bordskikker til gravskikker, fra pavestol til bordell.

En Roma-tur med Pollestad er hva Hemingway kalte sitt liv i Paris, a moveable feast, eller snarere en sammenhengende fest, der så vel kirkebesøk som måltider er krydret med forfatterens allesteds nærværende ordkunst og boblende humor.

 

Pollestad ber oss i parentes minne om at det ikke er nødvendig å kle seg ut som turist i Roma: Turistene har omtrent same status som silda langs norskekysten da den ga inntekter til livets opphold. Det er derfor ikke lurt å kle seg som om man skulle på fottur i Jotunheimen. Roma er «byenes by» - men gode sko (og gode ben!) er viktig, for bortsett fra reisen til og fra flyplassen beveger vi oss utelukkende på «apostlenes hester», det vil si, til fots.

Når det gjelder måltider, er frokoster og to middager inkludert. Pollestad inviterer deg også til å delta på de to øvrige middagene, på steder han har et spesielt forhold til.

Dagsprogrammet

Dag 1 – onsdag 21. oktober

Flyavgang med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 07:50 via København.  Ankomst Roma kl. 12:35. Buss fra flyplassen til sentrum.

 

Hotellet ligger midt i det historiske sentrum, i gåavstand til alt, og før velkomstmiddagen fører vår cicerone oss på en byvandring i strøket rundt hotellet. Vandringen ender i Pantheon, og derfra er det ikke mange skrittene til restauranten. Under middagen gir Pollestad en elementær innføring i spagetti-spising.

Middag inkludert.

 

Dag 2 – torsdag 22. oktober

Dagen innledes tidlig formiddag, med en taus vandring til Peterskirken, der køene er kortere om morgenen. På veien tilbake til hotellet stanses det på steder der et lite kåseri, eller i det minste en forklaring, er påkrevet.

 

 

Deretter holder Pollestad sitt daglige foredrag i en liten kirke like ved hotellet. Deretter tar han dem som ønsker det, med til pizza-lunsj. Om kvelden er det anledning til å bli med ham til en stor romersk middag på en tradisjonsrik familierestaurant, der han underholder mellom rettene.

Frokost inkludert.

 

Dag 3 – fredag 23. oktober

Dagen innledes med foredrag. Deretter følger en byvandring over Largo Argentina, Piazza Mattei til Kapitol, med utsikt over Forum Romanum, og derfra langs de keiserlige fora til Trajansøylen og Piazza Venezia og videre til det pavelige universitet Gregoriana, der omvisningen ender inne i aulaen. De som ikke vil spise lunsj alene, kan bli med reiselederen og Pollestad. Om kvelden er det felles middag på Piazza Navona, på restauranten Tre Scalini.

Frokost og middag inkludert.


 

 

Dag 4 – lørdag 24. oktober

Etter foredraget vandrer vi til Campo de’ Fiori, der vi besøker markedet før vi fortsetter via Piazza Farnese og over Tiberen på Ponte Sisto til Trastevere, der vandringen ender foran den praktfulle Maria-kirken fra 300-tallet.

 

Etter fire dager er gjestene så Roma-kjent at de lett kan ordne seg lunsj på egen hånd.

 

Om kvelden tilbys derimot en fire retters avskjedsmiddag på Ristorante Il Buco, der Pollestad underholder mellom rettene.

Frokost inkludert.

 

Dag 5 – søndag 25. oktober

Etter frokost og utsjekking fra hotellet, tar bussen oss til flyplassen. Avgang med SAS kl. 11:25, via København, og med ankomst Oslo Gardermoen kl. 16:40. Frokost inkludert.

 

 

Pris pr. person kr 14 950,- som inkluderer:


- Flyreise Oslo Gardermoen - København - Roma tur/retur med SAS (økonomiklasse) 

- Flyskatter (refunderes ikke ved avbestilling)
- Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Albergo Santa Chiara
- Transport tur/retur flyplassen

- Byvandringer og foredrag som beskrevet i programmet
- Faglig reiseleder Kjell Arild Pollestad
 og teknisk reiseleder fra Reiseakademiet 

- 4 frokoster og 2 middager inkl. drikke

Tillegg for enkeltrom kr 1 300,-

 

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføhner, varme/air condition. 

Hotellskatt € 4 pr. person/natt betales direkte til hotellet.

Vi søker tilslutningsfly med SAS fra andre flyplasser i Norge, eller fly fra Stavanger og Bergen til København tur/retur.

Ta kontakt med oss.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg , valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

Minimum antall deltakere er 20.

Les våre Reisevilkår 

Postboks 17, 1629 Gamle Fredrikstad
Tlf. +47 69 33 44 00 - post@reiseakademiet.no
Org.nr.: 822293492 

Følg oss på sosiale medier:

  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

© 2019 av Tore Steinar Pettersen med Wix