top of page
21-ROM.jpeg

Bli med Vetle Lid Larssen til Roma
Antikkens sprengkraft. Verdens beste carbonara.
Sankta Lucias dobbeltgjenger

vetle lid larssen.png

14. - 18. oktober 2024   –   5 dager - 4 netter 

Vetle Lid Larssen

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

I to tusen år har Roma vært den vestlige sivilisasjons sentrum - myte, drøm, pilegrimsmål, tilfluktsted for storslagne og skakkjørte sjeler. Nå er den vår. Roma er byen hvor alt startet – ihvertfall nesten alt: - Romerrikets gigantomani, kristendommens seiersmarsj, den nesten enestående kombinasjonen av ånd og nytelse - marmor og carbonara.

 

En reise til Roma er en reise til våre kulturelle røtter, og det er dette den prisbelønte forfatteren Vetle Lid Larssen viser oss under sine vandringer i Den evige stad. Han har bodd halve livet i Italia, og kjenner den storslåtte forhistorien, de grensesprengende kunstverkene og det kaotiske gatebildet til fingerspissene.

 

Med sitt vidd, sin energi og sine store kunnskaper maler Vetle frem byens historie for oss i daglige omvisninger og foredrag - fra de kuriøse detaljer til de monumentale linjer, fra pecorino til Petersplassen, fra usedelige fontener til martyrenes dramatiske dødsøyeblikk.

 

En Roma-tur med Lid Larssen er en sammenhengende dannelsesreise, et kurs i vestlig sivilisasjonshistorie, velsignet med god vin, løftet av saftige måltider - og hele tiden krydret med forfatterens berømte humor og innlevelse.

 

Lid Larssen ber oss i parantes minne om at man kan komme nøyaktig slik man er, men gode sko er viktig - for vi beveger oss til fots.   

Dag 1 – mandag 14. oktober 2024

Flyavgang med SAS fra Gardermoen kl. 0710 direkte til Roma med ankomst kl. 1020. Buss fra flyplassen til sentrum. På veien gjør vi en stopp på den legendariske Protestantiske kirkegården, kjent som siste hvilested for mange kjente ikke-katolikker som har gjestet eller bodd i byen. Vårt hotell, Albergo Santa Chiara, ligger midt i det historiske sentrum, i gåavstand til alt. Før velkomstmiddagen fører vår cicerone oss på en byvandring i strøket rundt hotellet. Vandringen ender ved Pantheon, og derfra er det ikke mange skrittene til restauranten hvor vi inntar vår velkomstmiddag.

Velkomstmiddag inkludert.

 

Dag 2 – tirsdag 15. oktober 2024

Dagen innledes tidlig formiddag, med en taus vandring til Peterskirken, der køene er kortere om morgenen. Etter en liten forfriskning fortsetter vi veien langs den vakre Tiberen tilbake til hotellet. Vi stanser underveis på steder der et lite kåseri, eller i det minste en forklaring, er påkrevet.

Deretter holder Lid Larssen sitt daglige foredrag i et lite kapell like ved hotellet. De som måtte ønske det, kan bli med Lid Larssen til pizza-lunsj i nærheten av hotellet. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. For de som ønsker det, vil det bli lagt opp til en felles middag for egen regning.

Frokost inkludert.

 

Dag 3 – onsdag 16. oktober 2024  

Dagen innledes med foredrag av Lid Larssen. Deretter følger en byvandring over Largo Argentina, Piazza Mattei til Kapitol, med utsikt over Forum Romanum, og derfra langs de keiserlige fora til Trajansøylen og Piazza Venezia.

Og for dem som ønsker det; videre til Colosseum, hvor omvisningen ender under Konstantin-buen. De som vil kan bli med reiselederne til lunsj på en familedrevet restaurant i nærheten av Trevi-fonten, hvor carbonaren er legendarisk. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost inkludert.

 

Dagsprogrammet

Dag 4 – torsdag 17. oktober 2024

Etter frokost vandrer vi til Campo de’ Fiori, der vi besøker markedet, før vi fortsetter via Piazza Farnese, over Tiberen på Ponte Sisto til Trastevere. Etter å ha besøkt den praktfulle Maria-kirken fra 300-tallet, ender dagens vandring 10 meter under bakkeplan i en glemt krypt fra antikken.

Etter tre dager er gjestene så Roma-kjent at de lett kan ordne seg lunsj på egen hånd. Om kvelden er det anledning til å bli med Lid Larssen til en stor romersk middag på en tradisjonsrik restaurant, der han leder oss frem mellom glassene og rettene.

Frokost og avskjedsmiddag inkludert.

 

Dag 5 – fredag 18. oktober 2024

Etter frokost og utsjekking fra hotellet, buss til flyplassen. Avgang med SAS kl. 1100 direkte til Oslo med ankomst Oslo Gardermoen kl. 1410.

Frokost inkludert.

Pris pr. person for A-kort medlemmer kr 17 500 som inkluderer:

Flyreise Oslo-Roma tur/retur med SAS  

Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Albergo Santa Chiara

Transport tur/retur flyplassen

Byvandringer og foredrag som beskrevet i programmet

Faglig reiseleder Vetle Lid Larssen og teknisk reiseleder fra Reiseakademiet

4 frokoster og 2 middager inkl. drikke​.
 

Tillegg for enkeltrom kr 1950

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

 

Hotellskatt € 6 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

​ 

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføner, varme/air condition. 

Vi søker tilslutningsfly fra andre flyplasser i Norge. Ta kontakt med oss.

​Depositum kr 4000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 


Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

Les våre Reisevilkår 

bottom of page