top of page

Sommer-Sverige med slott og herregårder og Dalslands kanal

A-Kortet Logo sort (004).jpg

Opplev slott og herregårder, Bohuslän og Dalslands kanal med Aftenposten og A-kortet

 3 dager / 2 netter


    20. - 22. juni 2022

   

Wiggo Andersen_edited.jpg

Wiggo Andersen

I Sverige finnes det mange fantastiske slott og herregårder som også tilbyr overnatting. Felles for dem alle, er at de har naturskjønne omgivelser og delikate rom du kan bo på.  En ferie på et slott eller en herregård oser av sjel, og kan by på gastronomiske opplevelser, skogsturer og en avslappende atmosfære.

Bli med Aftenposten/A-kortet og Reiseakademiet i Fredrikstad på en reise gjennom vakre Bohuslän og Dalsland og ikke minst hør mer om den rike slott og herregårdskulturen som finnes i vårt naboland.  

Som gjest på Thorskogs slott får du oppleve et trivelig bomiljø litt utenom det vanlige. Slottet ligger i en fin engelsk park hvor man vandrer rundt og nyter stillheten i et berikende miljø som forteller en lang og fascinerende historie. 

På Baldersnäs Herregård bor du behagelig på en grønn halvøy i Laxsjön. Området preges av den tidligere bruksherren Carl Fredrik Waerns interesse for engelsk parkkultur. Med vinduet på gløtt i herregårdsbygget, annekset eller i de nybygde hyttene sovner du inn til lyden av naturen.

Rommene er harmonisk innredd, en del med møbler fra århundreskiftet og med utsikt over den grønne parken. 

 

Noen ganger er selve reisen viktigere enn å komme frem. Dalsland kanal er en vakker labyrint av store og små innsjøer, viker og bukter, og i år fyller den bemerkelsesverdige kanalen 150 år. Her får du fantastiske muligheter til å oppleve ren natur kombinert med svensk landsbygd og småbyliv.

M/S Storholmen, den eldste turbåten i drift, tar deg fra Håverud med den mektige akvedukten som er naglet sammen med 33.000 nagler, videre gjennom den 150 år gamle vannveien. Reisen foregår på glitrende rent drikkevann, gjennom trange kanaler i Dalslands utrolige natur, og tar deg helt til Bengtsfors. På veien har M/S Storholmen passert 16 sluser og forhøyet 33 meter over Håverud, mens du har fått oppleve urørt natur, moderne samfunn, gamle gårder og yrende dyreliv.

I tillegg skal vi kjøre langs en vakre Bohuslänske kystveien, hvor vi blant annet gjør en stopp i idylliske  Strømstad. Og inntar lunsj på historiske Tanunms Gästgiveri. 

Bli med på en herskapelig tur til vårt naboland Sverige og nyt det gode liv på deres slott og herregårder.

Velkommen til en ny tur med A-kortet i samarbeid med Reiseakademiet i Fredrikstad.

 

Det settes opp buss fra Oslo Busstasjon.  

 

A Kortet_lang_sort_edited.png

Dagsprogrammet

Dag 1 

Avreise fra Galleri Oslo kl. 09:00 med kurs for Bohuslän og Sverige. Vi gjør en liten stopp og en kafferast i Strømstad hvor vi får litt tid til å vandre rundt i denne lille praktfulle byen. Ferden går videre til Tanum Gjestgiveri for lunsj i gamle herlige omgivelser. Etter lunsj fortsetter vi langs den Bohuslänske kystveien.

 

På denne tiden av året er Bohuslän på sitt beste.

Vi ankommer vårt bosted Thorskog slott ut på ettermiddagen og i tide for ettermiddagskaffe som blir servert på slottet ved ankomst.

Litt tid på egenhånd før vi samles for felles middag.

Lunsj og middag inkludert.    

Dag 2

Etter en god frokost på Thorskog Slott er vi igjen på veien og klar for nye opplevelser og i dag skal vi ende opp på Baldernas Herregård. Men før det skal vi gjøre oss mer kjent i områdene mellom disse to stedene.

Vi skal besøke Trollhättan og slusene der. På Slusscafeet er det muligheter for å nyte kaffe eller annen drikke, mens trafikken gjennom slusene beskues; ut og inn av innsjøen Vänern.

Neste stopp blir i trivelige Vänersborg. Her skal vi også spise lunsj på restaurant Koppargrillen, som ligger vakkert til ved innsjøen.

Vänern er Sveriges største innsjø, og vi befinner oss i den sydvestre delen av denne. Faktisk er den den største innsjøen i EU!

Etter at vi har ankommet Baldersnäs Herregård litt utpå ettermiddagen, blir det god tid til å installere seg på rommene, og kanskje også ta en spasertur i det vakre parkområdet rundt herregården.

På kvelden møtes vi til middag i herregårdens restaurant.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3

Etter frokost sier vi adjø til Baldernas Herregård og setter kursen for Håverud. Her går vi om bord i M/S Storholmen som skal frakte oss gjennom et utrolig vakkert landskap.

Under kan du lese mer om Dalslands kanal

Vi spiser lunsj om bord på vei mot Bengtsfors hvor vi ankommer kl. 1600. Her venter bussen på oss og frakter oss trygt tilbake til Oslo hvor vi ankommer rundt kl. 1900 om kvelden.

Frokost og lunsj inkludert.

Dalsland kanal

Dalsland kanal er en vakker labyrint av store og små innsjøer, viker og bukter. Her får vi fantastiske muligheter til å oppleve ren natur kombinert med svensk landsbygd og småbyliv. Med en økende jernvarehandel i områdene rundt Dalsland, vokste behovet for å bygge en kanal som skulle bli en transportforbindelse mellom de mange jernverkene i Dalsland og sørvest for Värmland. På midten av 1800-tallet ville Sverige ha et raskt og godt forhold til unionspartneren Norge, og ideen om en kanal ble til virkelighet. I 1863 besluttet det svenske-norske Unionriksdagen å bygge Dalslands kanal og i 1868 kunne den svenske kongen Karl IV åpne den imponerende 250 kilometer lange kanalen. I dag er Dalslands kanal en fortryllende og bortgjemt turistattraksjon som regnes til å være en av de vakreste vannveiene i hele Europa.

Pris pr. person med A-kort kr. 7.900 som inkluderer:

  • All busstransport under hele rundturen.

  • Del i dobbeltrom med frokost og middag inkludert.

  • 2 frokoster, 3 lunsjer og 2 middager inkludert

  • Reiseleder fra Reiseakademiet

Ikke inkludert:

  • drikke til maten

  • tips

Tillegg for enkeltrom kr. 800

Tillegg for de som ikke innehar A-kort / A-fordel

Bosteder:

Thorsskog Slott               - les mer her:  https://www.thorskogslott.se

Baldersnäs Herregård   - les mer her:   https://www.baldersnas.eu

Depositum på kr 1 500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 18 og maksimum er 30 .
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap. 

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær- og vindforhold, samt andre forhold som ligger utenfor arrangørens herredømme

Teknisk arrangør: Reiseakademiet AS

Program for utskrift

bottom of page