top of page
seregati.jpeg

TANZANIA

Løver og leoparder i Serengeti

«Edens Hage» - Ngorongoro-krateret

Landet der Stanley møtte Livingstone!

På småviljakt med Hadza-folket

Zanzibar – krydderøya

3. - 15. november 2024

A Kortet_lang_sort_edited.png
stanly - livingstone 2.jpeg
Hans Petter Hergum

Hans Petter Hergum

Tanzania – lite er mer Afrika for nordmenn enn dette landet.  President Julius Nyerere var afrikaneren som gjorde et sterkt inntrykk på oss alle.  Norge kunne bare ikke si nei når Nyerere ba om samarbeid. Vår guide opplevde presidenten da han studerte i landet, og vil gi oss mange historier om toppolitikeren som bla. satset stort på å utvikle landets nasjonalparker.  For det er Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro og Lake Manjara – disse fantastiske nasjonalparkene vi skal oppleve. Disse sagnomsuste stedene hvor dyrenes konge og Afrikas villmark fortsatt kan oppleves – nærmest uberørt. Vi skal kjøre 4hjuls biler ned i verdens største krater hvor det er enormt med ville dyr. Vi skal kjøre på Serengetis sletter og – hvis vi er heldig – se titusener av gnu på vandring, og vi skal beskue Kilimanjaro.  Fjellet som rager opp mer enn 5580m.  Men det er mye mer! Selvsagt skal vi høre beretningen om David Livingstone, og hvordan journalisten Henry M. Stanleys fant misjonæren og «oppdageren» dr. Livingstone. Hvordan var det mulig? Det er fortellingen om to menn, viljesterke og utholdende, om heltemot og dyp menneskekjærlighet, men også svik og brutalitet. Og, for den som vil, skal vi ende opp på krydderøya Zanzibar

 

Gjennom Zanzibars trange gater møter vi kvinner innhyllet i fargerike stoffer.  I den gamle slavebyen får vi historiene om slavehandelen og de store oppdagernes ekspedisjoner.

 

Vi bader i Det indiske hav, tar for oss av alt av delikatesser som havet kan by på. Vi blir kjent med øyas smaker og dufter. Bugnende bord med kjøtt, fisk, eksotiske frukter og ikke minst krydder. Under palmene på Zanzibar er det godt å være.

 

På en reise gjennom Tanzania – dvs. fastlandet Tanganyika og øya Zanzibar - jakter vi på landets historie og lytter til eventyrlige fortellinger fra dette fascinerende landet og kontinentet. Det vil bli opplevelser som sent går i glemmeboken. 

 

Vår faglige reiseleder, Hans Petter Hergum, er samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 35 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har gjort feltarbeid og studier i Tanzania, arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han jobbet for Kirkens Nødhjelp. 

Kontakt: hanspetterhergum@gmail.com eller 47243790.


Det jobbes i disse dager med å sikre seg flybilletter tur og retur Tanzania. Flybillettene legges ut ca. 11. måneder før avreise. Skulle turen være av interesse, send oss en mail på post@reiseakademiet.no og vi holder deg oppdatert. Dagsprogram og pris på turen til Tanzania vil foreligge ca 10. mars 2024

bottom of page