top of page
det_fuji-tourisme_giverny_maison-claude-monet_fondation-claude-monet.jpg

Claude Monet – impresjonismens far

Kunst- og kulturreise til Paris, Giverny og Rouen

12.- 17. april 2024

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg
Anita Rebolledo.jpg
Anita Rebolledo

Denne turen har hovedfokus på Claude Monet og Impresjonismen. I tillegg til å besøke Parismuseene som viser impresjonistenes bilder, Musée d’Orsay og Musée Marmottan Monet, blir det utflukt til Giverny. Der bodde og malte Monet fra 1883 og fram til sin død i 1926. Vi besøker hjemmet hans og den fantastiske hagen, et overflødighetshorn av farger og dufter, den japanske, grønnmalte broen og vannliljene. I Musée de l’Orangerie i Paris ser vi den monumentale vannliljeserien hans.

Vi skal på dagstur til Rouen, der Claude Monet malte den berømte serien av katedralen. Bildene viser vestfasaden av den gotiske katedralen ved ulike tidspunkter på dagen og med ulike lysforhold og farger. Flere av bildene finner vi i Musée des Beaux-Arts de Rouen. Vi vandrer rundt i den sjarmerende gamlebyen med guide. På torget her ble Jeanne d’Arc brent på bålet i 1431. Dette er også byen der Olav den hellige ble døpt rundt 1013.

Det blir byvandring med lokalguide i Paris, med besøk til Notre Dame-katedralen, som bygges opp igjen etter den dramatiske brannen, og der Victor Hugos roman Ringeren i Notre Dame utspiller seg. Vi skal også se juvelen Saint-Chapelle med de vidunderlige blyglassvinduene. By-sightseeingen fortsetter med buss, og vi får se Paris’s highlights. Turen ender oppe på Montmatre, og Anita forteller om kunstnerstrøket hvor berømtheter som Pablo Picasso, Henri Toulouse-Lautrec, Henri Matisse og Amedeo Modigliani levde og virket og nøt sin absint, «la fée verte». Mange norske malere oppholdt seg også i Paris – smeltedigelen for alt det nye som skjedde i kunsten.

Det blir hyggelig måltider hvor vi gleder oss over det franske kjøkken og landets gode viner. Det blir også mulighet til å møte våren gatelangs på egenhånd i denne magiske byen.

Med oss som reiseledere har vi Ann-May Elstad som bosatt i Frankrike og Anita Rebolledo, kunsthistoriker og tidligere kurator formidling ved Nasjonalmuseet. Hun vil gi kunstfaglig påfyll under hele turen. Som deltaker er alt lagt til rette for deg, det er bare å nyte. Turen blir arrangert i samarbeid med Aftenposten og A-kortets fordelsprogram.

Dagsprogrammet
 

Dag 1: Fredag 12. april 2024:

Ankomst Paris – utflukt til Giverny

Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 0830 med ankomst Paris kl. 1055 hvor en buss venter på oss. Kulturreisen starter med en tur til Giverny og besøk i Claude Monets hus og fantastiske hage. Aller først vil det smake med en god lunsj i stiftelsens Restaurant les Nymphéas. Etter et godt måltid er vi klare for en tur i Claude Monets hus og hage. Deretter buss tilbake til Paris og innsjekk Hôtel du Bresil, 10 Rue Le Goff, 75005 Paris.

En lang og spennende dag avsluttes med felles middag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet.

Lunsj og middag inkludert.

 

Dag 2: Lørdag 13. april 2024:

Paris

Etter en god frokost spaserer samlet til Musée d'Orsay, dette fantastiske kunstgalleriet hvor vi får se mange av impresjonismens skatter. I tillegg til Claude Monet, er det også verk av Pierre-Auguste Renoir, Édouard Manet, Berthe Morisot, Edgar Degas og Camille Pissarro. Etter omvisningen på museet er det lunsj på egenhånd i nærheten av d’Orsay, før vi fortsetter vår kulturreise med et besøk i Musée de l’Orangerie for å nyte synet av Monets monumentale vannliljer. Etter at vi har vært i Orangeriet, er det fritid og resten av ettermiddagen på egenhånd. Felles middag i gangavstand fra hotellet.

Frokost og middag inkludert.

Dag 3: Søndag 14. april 2024:

Rouen

 Frokost på hotellet og vi gjør oss klare for dagsutflukt til Rouen. I Rouen malte Claude Monet den berømte serien av katedralen. Bildene viser vestfasaden av den gotiske katedralen ved ulike tidspunkter på dagen og med ulike lysforhold og farger. Flere av bildene finner vi i Musée des Beaux-Arts de Rouen. Byen har en sjarmerende gamleby, og på torget her ble Jeanne d’Arc brent på bålet i 1431. Dette er også byen der Olav den hellige ble døpt rundt 1013.

Felles lunsj før vi samles ved Musée des Beaux Arts de Rouen hvor Anita vil guide oss gjennom noen av museets skatter. Etterpå blir det mulighet til å gå rundt å studere kunsten på egenhånd. Etter museumsbesøket begynner vi tilbaketuren mot Paris. Tilbake på hotellet tidlig kveld. Middag på egenhånd.

Frokost og lunsj inkludert.

 

Dag 4: Mandag 15. april 2024:

Paris

 Frokost på hotellet. Byvandring med guide fra hotellet til Notre Dame-katedralen, som bygges opp igjen etter den dramatiske brannen, og der Victor Hugos roman «Ringeren i Notre Dame» utspiller seg. Vi skal også se juvelen Saint-Chapelle med de vidunderlige blyglassvinduene. By-sightseeing fortsetter med buss som tar oss gjennom Paris’s highlights og ender opp ved Montmartre.

På Montmartre får dere høre om de norske

kunstnerne som oppholdt seg der, og selvfølgelig berømtheter som Pablo Picasso, Henri Toulouse-Lautrec, Henri Matisse og Amedeo Modigliani. Felles lunsj på Monmatre.

Deretter litt fritid til å se seg om på egenhånd. Ved avtalt tidspunkt tar bussen oss tilbake til hotellet via Cimetière du Père-Lachaise. Spasertur gjennom deler av gravlunden Cimetière du Père-Lachaise for å se hvor flere berømtheter ligger begravet, bl.a. Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morrison og Frédéric Chopin. Tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. Resten av dagen fri og middag på egenhånd.

Frokost og lunsj inkludert.

Dag 5: Tirsdag 16. april 2024: Paris

Frokost på hotellet. I dag besøker vi Musée Marmottan Monet i Paris. Anita vil fortelle om museet. Noen av Claude Monets mest berømte malerier er her, inklusive det maleriet som ga bevegelsen navn: «Impression – Soleil levant» malt i 1872. Etterpå kan folk selv gå rundt og studere verkene.Lunsj på egenhånd og fritid i Paris, til vi møtes på hotellet for spasertur til kveldens restaurant og vår felles avskjedsmiddag.

Frokost og lunsj inkludert.

                            

Dag 6: Onsdag 17. april 2024:

Paris - hjemreise

Frokost på hotellet og vi gjør oss klar for hjemreise. Buss til flyplassen. Avreise med SAS kl. 1400 direkte til Oslo med ankomst Gardermoen kl. 1620

Frokost inkludert.

Pris pr. person kr 21 500 som inkluderer:

 

  • Flyreise Oslo Gardermoen – Paris tur og retur med SAS

  • Overnatting i delt dobbeltrom på Hôtel du Bresil med frokost inkludert

  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet

  • Inngangsbilletter til diverse museum som beskrevet i dagsprogrammet

  • Byvandringer og utflukter som beskrevet i dagsprogrammet

  • 5 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager inkl. drikke​

  • Faglig reiseleder er Anita Rebolledo


Tillegg for enkeltrom kr 2250

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Hôtel du Bresil, 10 Rue Le Goff, 75005 Paris. www.hoteldubresil.com

Depositum kr 5000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

 

Les våre Reisevilkår 

bottom of page