top of page
21-ROM.jpeg

Førjulstur til Roma med Kjell Arild Pollestad!

26. - 30. november 2023
5 dager - 4 netter 

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg
Kjell Arild Pollestad (2).jpg

Kjell Arild Pollestad

Om vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.

 

Vi trenger kanskje en lett frakk eller kåpe på våre byvandringer fra vårt hotell hvor vi er i gåavstand til det historiske sentrum, men byen selv er like vakker som i den hektiske turistsesongen, og vi kan nyte den i ro og fred. Pollestad innleder dagene med et foredrag, og tar oss deretter med på vandringer i gater hvor han er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det eneste som kreves for å følge ham er et åpent sinn og raske ben, for vi ferdes kun på apostlenes hester i apostlenes by.

 

Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket, der arven fra disse to byene gikk opp i en høyere enhet i en kristen humanisme som fra Roma bredte seg til hele den vestlige verden. Vi stiger opp på Kapitol, tar et blikk over Forum Romanum, besøker Pantheon og Peterskirken. Hele tiden har vi øynene åpne for de små detaljer, historiens underfundigheter og pussigheter av alle slag. 

 

Pollestad mangler aldri ord når det gjelder å få frem denne byens enestående stilling i vår europeiske kultur. Vi glemmer heller ikke det gastronomiske, restaurantene er utvalgt og måltidene komponert med den største omhu.

 

En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter, og det er dette teologen, filologen, forfatteren og humoristen Kjell Arild Pollestad – i Reiseakademiets ånd – legger vekt på å vise under sine vandringer i Den evige stad. Gjennom det fargerike gatebildet, bak de monumentale fasadene, de praktfulle kunstverkene, de mange pussige detaljer og snurrepiperier, er det de store linjer vår romerske cicerone vil vise, de som forklarer hvorfor tingene er som de er, fra bordskikker til gravskikker, fra pavestol til bordell.

En Roma-tur med Pollestad er hva Hemingway kalte sitt liv i Paris, a moveable feast, eller snarere en sammenhengende fest, der så vel kirkebesøk som måltider er krydret med forfatterens allesteds nærværende ordkunst og boblende humor.

Dagsprogrammet

Dag 1 - søndag 26. november 2023

Flyavgang med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 0700 direkte til Roma med ankomst kl. 1025. Buss fra flyplassen til sentrum. Vårt hotell, Santa Chiara, ligger midt i det historiske sentrum, i gåavstand til alt, og før velkomstmiddagen fører vår cicerone oss på en byvandring i strøket rundt hotellet. Vandringen ender ved Pantheon, og derfra er det ikke mange skrittene til restauranten.

Velkomstmiddag inkludert.

 

Dag 2 – mandag 27. november 2023

Dagen innledes tidlig formiddag, med en taus vandring til Peterskirken, der køene er kortere om morgenen. På veien tilbake til hotellet stanses det på steder der et lite kåseri, eller i det minste en forklaring, er påkrevet. Deretter holder Pollestad sitt

 

daglige foredrag i en liten kirke like ved hotellet. Deretter tar han dem som ønsker det, med til pizza-lunsj. Om kvelden inviterer vi til felles middag på en hyggelig restaurant på Piazza Navona.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 3 – tirsdag 28. november 2023  

Dagen innledes med foredrag. Deretter følger en byvandring over Largo Argentina, Piazza Mattei til Kapitol, med utsikt over Forum Romanum, og derfra langs de keiserlige fora til Trajansøylen og Piazza Venezia og videre til det pavelige universitet Gregoriana.

De som ikke vil spise lunsj alene, kan bli med reiselederne på en hyggelig trattoria i nærheten.

Kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost inkludert.


 

 

Dag 4 – onsdag 29. november 2023

Etter frokost vandrer vi til Campo de’ Fiori, der vi besøker markedet før vi fortsetter via Piazza Farnese og over Tiberen på Ponte Sisto til Trastevere, der vandringen ender foran den praktfulle Maria-kirken fra 300-tallet. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Om kvelden er det anledning til å bli med våre reiseledere til en stor romersk middag på en tradisjonsrik familierestaurant, der Pollestad underholder mellom rettene.

Frokost inkludert.

  

Dag 5 – torsdag 30. november 2023

Etter frokost og utsjekking fra hotellet. Dagen til fri disposisjon. Avreise fra hotellet kl. 1030 med buss til flyplassen. Avgang med Norwegian kl. 1320 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1630. Frokost inkludert.

 

 

Pris pr. person kr. 15.500 som inkluderer:

 

Flyreise Oslo Gardermoen - Roma, tur/retur med Norwegian

Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Albergo Santa Chiara

Transport tur/retur flyplassen

Byvandringer og foredrag som beskrevet i programmet

Faglig reiseleder er Kjell Arild Pollestad

4 frokoster og 2 middager inkl. drikke​
 

Tillegg for enkeltrom kr 1 950

Tillegg for ikke A-kort medlemmer kr 1 000

Hotellskatt € 4 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

​ 

Hotel Albergo Santa Chiara ligger rett bak Pantheon. Hotellet har heis, gratis Wi-Fi og hvert rom har TV, safe, hårføner, varme/air condition. 

Depositum kr 4000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll. ​

bottom of page