top of page
toppbilde.jpg

Der øst møter vest …

Opplev det historiske Bysants, Konstantinopel og Istanbul

6.-10. oktober 2024

Turen arrangeres i samarbeid med

A-Kortet Logo sort (002).jpg

Istanbuls 8500 år gamle historie har formet byen av tidens tann, fylt med oppturer og nedturer. Med sin unike beliggenhet mellom to kontinenter, Europa og Asia, vest og øst, har den i årtusener vært både et skille og en smeltedigel for utallige mennesker, religioner, kulturer og hendelser. Hvis jorden var én nasjon, ville Konstantinopel være hovedstaden.

 

Det sa en gang den franske keiseren Napoleon Bonaparte om det som i dag kalles Istanbul. Det sier mye om byens rike historie, kultur og mangfold.  Det er ingen annen by som kan skryte av å være hjertet av to kontinenter. Istanbuls geografiske beliggenhet gjør det til en stadig voksende by. En av de mektigste severdighetene byen har å vise frem er Bosporos-stredet. Den vestlige ligger i Europa og den østlige delen i Asia og her finner man noen av de mest betydningsfulle byggverk som er skapt innenfor kristenheten og den muslimske verden

 

Når vi snakker om severdigheter, er det to som alltid blir nevnt; Hagia Sophia og Den blå moské. Den førstnevnte var nemlig verdens største bygning da den ble oppført i 537. Den har tjent som møteplass for både kristne ortodokse og muslimer. Den blå moskéen, inspirert av Hagia Sophia, har fått navnet sitt av utlendinger for sine blå mosaikkfliser og den er veldig kjent for sin praktfulle kuppel. Dens egentlige navn er faktisk Sultan Ahmet-moskeen.

 

For svært mange i vår del av verden er Istanbuls historie og skjønnhet en godt bevart hemmelighet og kanskje verdens mest interessante by. Under oppholdet vil vår svensktalende lokalguide, ta oss med på byvandringer og fortelle om sitt forhold til byen og dens historie. Han har i mange år tatt imot norske grupper og ikke minst vært guide for det norske kongeparet når de gjestet Istanbul for noen år siden.

 

Velkommen til en ny spennende og interessant historisk reise i Europas historie, i regi av Aftenposten A-kortet og Reiseakademiet i Fredrikstad. Reiseleder vil være Wiggo Andersen fra Reiseakademiet i Fredrikstad.

Dagsprogrammet

 

Dag 1 – søndag 06. oktober 2024

Avreise med Turkish Airlines kl. 1150 direkte til Istanbul hvor vi ankommer kl. 1650 lokal tid. På vei til vårt hotell passerer vi Valensakvedukten. Bysantinske keisere og osmanske sultaner holdt den i god stand, og den var i bruk frem til slutten av 1800-tallet. Hotel Golden Horn ligger i det historiske sentrum av Istanbul, og i gangavstand til de fleste severdigheter. Det serveres lunsj på flyet fra Oslo til Istanbul. Felles middag om kvelden på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet.

Middag inkludert.

 

Dag 2 – mandag 07. oktober 2024

Etter frokost skal vandre rundt i byen og se på Konstantinopel slik Sigurd Jorsalfare og Harald Hardråde gjorde. Bortsett fra minaretenes energiske spir, er gamle Istanbul den samme i dag, som da Sigurd Jorsalfare ankom byen i år 1111. Vi skal tilbringe formiddagen i Topkapi-palasset. Palasset rommer en rekke av sultanens eiendeler, og med sine mange parker og palass kan minne om Den forbudte by i Beijing. Lunsj på egenhånd før vi avslutter vår vandring med å besøke Hippodromen, veddeløpsbanen som ble anlagt på 300-tallet og med Circus Maximus i Roma som forbilde. Vi møtes om kvelden til felles middag på en av byen gode restauranter.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 3 – tirsdag 08. oktober 2024

Etter frokost besøker vi det arkeologiske museum like ved hotellet. Ferden går videre til Hagia Sofia, en gang verdens mektigste kirkebygg, så moské og i dag museum. Etterpå skal vi konsentrere oss om Istanbuls landemerke, Den blå Moské. Sulthan Ahmet 1‘s moské fra 1616 med de seks himmel-strebende minareter har gitt navn til hele kvartalet.

Vi vandrer også innom Basarene hvor det blir mulighet til å prute og handle, og kanskje drikke te med selgerne. Kvelden fri til egen disposisjon, men våre reiseledere vil legge opp til en felles middag for de som ønsker det.

Frokost inkludert.

Balat_Istanbul_Turkey_2-scaled.jpg

Dag 4 – onsdag 09. oktober 2024

Etter frokost blir vi fraktet over Galata-broen og til området langs Det gylne horn. Bydelen var sentrum i Konstantinopel og det bysantinske riket i nesten 200 år. I dag venter det oss en fin båttur på Bosphorus-stredet. Vi tar oss også tid til å besøke Galata-tårnet, som ble oppført av genoveserne i 1348 som forsvarstårn for deres handelskoloni. Taksimplassen er senteret i det moderne Istanbul. Herfra kan man spasere i det som i dag er landets mest kjent gågate. Vi vandrer forbi Hotel Pera Palas,som er hotellet der Agatha Christie

skrev flere av sine romaner, blant annet “Mordet på Orientekspressen”, og gamle

storheter som storspionen Mata Hari, og forfatterne Graham Greene og Ernest Hemingway bodde der.  Tilbake på hotellet i god tid før kveldens avskjedsmiddag.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 5 – torsdag 10. oktober 2024

Ingen vei tilbake. Etter en god frokost på terrassen med utsikt mot Bosporos-stredet, forlater vi hotellet og setter kursen for flyplassen. Turkish Airlines har avgang kl. 1505 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1750 norsk tid. Det serveres varm lunsj på flyet fra Istanbul til Oslo.

Frokost inkludert.

Pris per person kr 15 100 som inkluderer:

  • Flybilletter Oslo-Istanbul tur og retur med Turkish Airlines på turistklasse.

  • Overnatting i dobbeltrom

  • All transport og utflukter og inngangsbilletter til severdigheter som nevnt i dagsprogrammet.

  • 4 frokoster og 3 middager inkludert. Det serveres et varmt måltid på flyreisen tur og retur.

 

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet kr 2950

Vi har kun 20 plasser til disposisjon på denne turen. Påmelding til turen skjer direkte til Reiseakademiet i Fredrikstad.

 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg, valutakurs, endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som er ligger utenfor arrangørens kontroll.

bottom of page