Wiggo Andersen
Wiggo Andersen, reiselivsgründer med 43 års fartstid innen reiseliv og kulturreiser. Tidligere eier av Temareiser Fredrikstad. Han har vært jorden rundt, bokstavelig talt, og er en institusjon i bransjen.
Jan Ove Ekeberg
Jan Ove Ekeberg (f. 1954) er født i Skedsmo og bor i Fredrikstad. Han har lang erfaring som journalist og var i en årrekke programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg debuterte som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland, og har senere skrevet flere dokumentarbøker, barnebøker og romaner for voksne.
Han nådde et stort publikum med den historiske spenningstrilogien I sverdets tid (2011–13)
Tomm Kristiansen
Tomm Kristiansen er en norsk journalist og forfatter, særlig kjent som utenrikskorrespondent for NRK. Kristiansen begynte i NRK i 1979, og han var i to perioder korrespondent i Afrika. Han har også vært korrespondent i København og utenriksredaktør i NRK. Mange kjenner ham som "stemmen fra Afrika".
Kjell Arild Pollestad
Som forkynner, forfatter, foredragsholder og reiseleder, samt som én av tre programledere i NRK’s dokumentarserie Tre muntre herrer i Roma (sammen med Thomas Thiis-Evensen og Jan E. Hansen) har Pollestad antagelig funnet frem til et større, allment publikum enn noen annen norsk, katolsk geistlig etter reformasjonen. Han er kjent for sin store språkbegavelse og filologiske kunnskaper, og behersker en lang rekke språk flytende.
Hans Petter Hergum
Hans Petter Hergum er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bl.a. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.
Bengt Morten Wenstøb
Lektor ved Høgskolen i Østfold, tidligere Høyre-politiker. Utdannet sommelier ved Beverage Academy (Norsk Vinfagskole).
Tor Hammerø
Tor Hammerø har de seineste 30-40 årene vært en av landets ledende jazzjournalister i tillegg til sitt 20 år lange virke i TV 2.

"Jazz og fotball er viktige ingredienser i livet. Noe av grunnen kan nok være at jeg kommer fra Molde".
Hugo Flaten
Hugo Flaten er lege, forfatter og Roma-entusiast. Han har arbeidet som allmenlege, bedriftslege og i mange år i farmasøytisk industri. Nå delvis pensjonert. Han har alltid hatt en stor interesse for Roma, har vært i Roma utallige ganger og er meget godt kjent i byen. I 2014 ga han ut boken, «Roma – Fontenenes by», en praktbok som har fått god mottagelse. Hugo Flaten er også foredragsholder og har guidet flere gruppeturer i Roma.
Per Åsander
Vår reiseleder Per Åsander tar en selvfølgelig plass i Reiseakademiet med sine brede kunnskaper om vakre Italia som har hatt en stor plass i hans hjerte siden ungdommen. Hans kunnskaper om italiensk kunst og kultur er dyptgående. Mange av hans italienske venner melder pass når Per forteller om for dem ukjente skatter i ulike deler av deres eget land. Kunnskapene henter han fra sine utallige reiser til de ulike italienske regionene.
Ronny Leere
Innehaver av Leeres Motorsport i Fredrikstad og erfaren reiseleder av MC turer i inn- og utland.
Show More
Postboks 17, 1629 Gamle Fredrikstad
Tlf. +47 69 33 44 00 - post@reiseakademiet.no
Org.nr.: 822293492 

Følg oss på sosiale medier:

  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

© 2019 av Tore Steinar Pettersen med Wix

Jan Ove Ekeberg

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) er født i Skedsmo og bor i Fredrikstad. Han har lang erfaring som journalist og var i en årrekke programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg debuterte som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland, og har senere skrevet flere dokumentarbøker, barnebøker og romaner for voksne. Han nådde et stort publikum med den historiske spenningstrilogien I sverdets tid (2011–13)